26/2/11

Του λειτουργού που ξέχασε τον Ιπποκράτη

                                           Αυτό είναι ένα βιβλιάριο υγείας.
   Για ασφαλισμένους του ΙΚΑ, και για όλους τους συνταξιούχους των άλλων ταμείων που τους δίνουν στο τέλος της ζωής τους ''ρετιρέ'' πολυτελείας στην περίθαλψη.
           Αυτό είναι ένα εικοσάευρο. Αυτή είναι η ταρίφα της ξεφτίλας.
           Για να γράψει φάρμακα ένας συνταξιούχος που  δεν μπορεί να μετακινηθεί  ''στέλνει'' αγγελιοφόρο  στο γιατρό ''κατόπιν συννεοήσεως'' μαζί με  το εικοσάρικο, που κατά λάθος ξεχνιέται μέσα στο βιβλιάριο και  του γράφουν τα φάρμακα.
Αυτά γίνονταν, γίνονται  και αν δεν σταματήσει  ο θεσμός '' γιατρός του ΙΚΑ'' θα γίνονται  πάντα.
'Οχι προς θεού,  αυτά δεν γίνονται στην Κόρινθο. Γίνονται στη Μοζαμβίκη  που  ο γιατρός είναι και μάγος. Μετά ο ''ασθενής''  περνάει στα χέρια του άλλου ειδικού μάγου, του φαρμακοποιού και πάει λέγοντας.
Και μετά τα τόσα μαγικά  δεν απορούμε  που ξεσηκώθηκαν οι γιατροί, όπως και για την πρεμούρα μερικών φτασμένων και φτιαγμένων γιατρών να  κάνουν συμβάσεις με το ΙΚΑ.
Αυτά είναι τα χάλια μας. Τόσα πολλά χάλια.
Είχαμε και δικό μας υφυπουργό στην Υγεία κάποτε δεν είχαμε; Αυτόν εδώ της  διοικούσας της Ντόρας.Που η κυρία του ήταν Νομαρχιακή Σύμβουλος, ντεεεεε.
Για επιδόρπιο ο Όρκος του Ιπποκράτη για να φρεσκάρει η μνήμη  των αχόρταγων.

ΥΓ Ξεκαθαρίζουμε  πως δεν εννούμε όλους τους γιατρούς. Τους καλούς τους ξέρουμε και τους σεβόμαστε. 'Ασε  που ακι αυτοί  ξέρουν  και μεταξύ τους  τι γίνεται στο συνάφι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails