25/2/08

Ανακύκλωση;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;







''Ευχαριστούμε τους γειτονικούς Δήμους που φιλοξενούν τα σκουπίδια μας''


είπε ο κ. Δημήτρης Τζαναβάρας Αντιδήμαρχος Καθαριότητας την Παρασκευή 23.2.08


''Και επειδή είναι πολύ φιλόξενοι τους στέλνουμε και τα ανακυκλώσιμα.Που να τρέχουμε και να ξοδευόμαστε τώρα στην Αθήνα....'' σκέφτηκε και έτσι έκανε χωρίς να το πεί σε κανένα. (σσσσσσσσσσσσ...)


Μέχρι και σήμερα λοιπόν ανακύκλωση τέλος! Όλα μαζί πάνε στις χωματερές των γειτονικών Δήμων.



ΥΓ: Εμάς μας ειδοποίησαν οι πολίτες. Αυτοί που ανακυκλώνουν για να βοηθήσουν το Δήμο Κορινθίων. Και έχουν αγανακτήσει Η αντιπολίτευση θα βγεί να πεί κάτι; (Από τη συμπολίτευση δεν έχουμε απαιτήσεις)

Κύριε Λούμπα, Κύριε Γιώτη , Κύριε Κασίμη το πήρατε είδηση;







2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κίνηση Πολιτών το αντελήφθη και ζήτησε ενημέρωση από το Δήμο πάραυτα, όχι μια και δυο φορές. Η απάντηση ήταν ότι λόγω του γενικότερου προβλήματος αποκομιδής πεταγόντουσαν οργανικά στους μπλε κάδους με αποτέλεσμα να επιστρέφονται ως μη ανακυκλώσιμα και ότι απαιτείτο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος. Χθες παρενέβην ξανά και με διαβεβαίωσαν ότι το ένα απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης άρχισε την αποκομιδή των μπλε κάδων ενώ το άλλο έχει κάποιο προσωρινό τεχνικό πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα. Αντίθετα πιστεύω ότι επιβεβαιώνεται η άποψη που είχαμε ως Κίνηση εκφράσει-και καταθέσει ως πρόταση-ότι η ανακύκλωση χρειάζεται καθημερινή παρακολούθηση από κάποια επιτροπή του δήμου και συστηματική στήριξη.
Η μη δημόσια αντίδραση, όμως, δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση μη αντίδραση ή, όπως υποννοείτε, αδιαφορία.
Το ενδιαφέρον της Κίνησης για την ανακύκλωση και το περιβάλλον δεν μπορεί να αμφισβητείται τόσο εύκολα από καλόπιστους συμπολίτες.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Χ. Κασίμης
Δημ. Σύμβουλος Κίνησης Πολιτών

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Αγαπητέ Κύριε Κασίμη,

Δεν υποννούμε απολύτως τίποτα.
Απευθύναμε το ερώτημα στην αντιπολίτευση διότι γνωρίζαμε το θέμα από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά πέραν της διαμαρτυρίας των πολιτών δεν τοποθετήθηκε κανείς δημόσια.
Σαφώς και έχετε δίκαιο στα περί αντίδρασης που αναφέρετε.
Επειδή όμως στον τόπο μας οι αντιδράσεις και οι κορώνες είναι σπασμωδικές και συχνές κρίναμε πως θα έπρεπε να υπάρχει έστω και μια φωνή για το τόσο σοβαρό θέμα της ανακύκλωσης και να μας εξηγήσει ο Δήμος τι κάνει και γιατί το κάνει.
Δεν θα έπρεπε;
Το ενδιαφέρον της Κίνησης Πολιτών για την ανακύκλωση είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο και συμφωνούμε μαζί σας.
Εκείνο που δεν είναι δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής όχι μόνο για την ανακύκλωση αλλά και για τον τόπο.Γιαυτό η Κίνηση Πολιτών πρέπει να είναι μπροστά να προλαβαίνει τα ΄'μη χειρότερα''
Με όλο το σεβασμό θα σας συνιστούσαμε να μην προβαίνετε σε συμπεράσματα διότι δεν προκύπτουν από την απλή ερώτησή μας στην αντιπολίτευση.
Δεν αμφισβητούμε λοιπόν και ούτε υποννούμε αδιαφορία.
Το θετικό δε είναι πως εσείς μέσω του ιστολογίου αυτού ενημερώνετε τους πολίτες ενώ θα έπρεπε να το είχε κάνει η Δημοτική Αρχή από μόνη της.

Related Posts with Thumbnails