21/5/08

Έκθεση Ιδεών για Μαθητές Δημοτικού



Κατά τη συνήθη καθημερινή μας ενημέρωση για τα τοπικά πράγματα μέσω διαδικτύου, είδαμε να φαντάζει στο www.isthmos.gr άρθρο-διαφήμιση του κ. Ντούτσικου (Προέδρου του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ ?)για την παραλία Καλάμια.
Το δημοσίευσε η ΗΜΕΡΗΣΙΑ και δυστυχώς και ο Πολίτης της Κορινθίας που πιστεύαμε πως κάνει καλύτερες επιλογές. Τουλάχιστον αυτά τα έντυπα έπεσαν στην αντίληψη μας.

Αν το άρθρο στοχεύει στην διαφήμιση της παραλίας τότε έχει αποτύχει διότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αν ο κ. Ντούτσικος ήθελε να μας κάνει να γελάσουμε τότε το κατάφερε.
Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία και τον ευχαριστούμε πολύ.
Έχουμε όμως ερωτήματα: Πως είναι δυνατόν να δημοσιεύονται ανεξέλεκτα τέτοια κείμενα;
Πως είναι δυνατόν ένας ιστότοπος,ή μια εφημερίδα να δέχεται να τα δημοσιεύει;
Γιατί ο τοπικός τύπος ηλεκτρονικός και μη δεν προστατεύει αυτό τον άνθρωπο που νομίζει ότι είναι άρχων της αρθρογραφίας; Ερώτημα θέτουμε!
Ο κύριος Ντούτσικος μας έχει συνηθίσει στην υπερπαραγωγή άρθρων επί παντός επιστητού και αποτελεί πλέον ''φαινόμενο ξεραολισμού''.
Το σωματείο του άραγε τα εγκρίνει όλα αυτά ή είναι εντελώς ενεξέλεκτος;
Διότι άλλοτε υπογράφει ως ΣΕΓΕΣ (Ημερησία) και άλλοτε ως
Χ. Ντούτσικος Πρόεδρος ΣΕΓΕΣ και άλλοτε ξερό Χ.Ντούτσικος.

Απολαύστε το πόνημα ενός βουνίσιου που δεν έχει βιώσει το θαλασσινό τοπίο αλλά έχει πολλά να πει γιαυτό με διάχυτο το στοιχείο της υπερβολής:

___ πηγή :www.isthmos_.gr________________________________________________________________
Χ. Ντούσικος …. Η παραλία της Κορίνθου “Καλάμια”. Η παραλία της Λαϊδας

''Η πολυπόθητη ώρα της ημερήσιας ζωής στην παραλία, της χαλάρωσης που συνοδεύεται από τη δροσιά των νερών της θάλασσας, έφτασε. Διαλέξτε οποιονδήποτε δρόμο της πόλης της Κορίνθου με κατεύθυνση της πορεία σας δυτικά και ζήστε στιγμές ξεγνοιασιάς.

Ένα πανέμορφο τοπίο του κορινθιακού κόλπου που συνδυάζεται με την όμορφη παραλία, είναι η παραλία της Κορίνθου (καλάμια). Ιδανική τοποθεσία για μακροβούτια και πλατσουρίσματα σε μια θάλασσα καθάρια που υπόσχεται περισσότερα απ’ όσα δείχνει.

Αν μάλιστα παραμείνετε μέχρι αργά το απόγευμα, τότε το θέαμα που θα σας προσφέρει σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Στα “Καλάμια” η δύση του ηλίου είναι χρυσαφένια και οπωσδήποτε θα σας μαγέψει.

Οπουδήποτε στο δρόμο σας συναντήσετε ένδειξη προς παραλία, ακολουθείστε τη. Κάτι ξέρουν οι επαγγελματίες που σας κατευθύνουν εκεί. Περπατώντας επίσης, σε λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης θα βρεθείτε στην παραλία, που είναι έτοιμη να δεχθεί τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της εμπνέοντας την σιγουριά για καλή παροχή υπηρεσιών, με την απαιτούμενη επαγγελματική συνείδηση, ποικιλία και ποιότητα στην επιθυμία για ξεχωριστές στιγμές. Είναι καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και δυνατότητα συμμετοχής σε θαλάσσια σπορ.

Κάθε παραλία έχει χαρακτηριστικά τα οποία την καθιστούν μοναδική και σημαντική. Τα “Καλάμια”, με την μεγάλη της διάσταση σε μήκος και πλάτος, στρωμένη με άμμο και ψιλό χαλίκι παραλία, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για απόλαυση του ήλιου, της δροσερής αύρας του Ν.Δ. ορίζοντα, επιτρέποντας επίσης στους… παιχνιδιάρηδες για «μάχες» με τις ρακέτες τους.

Τα γαλανά και καθαρά νερά της θάλασσας με τον αμμώδη βυθό, που σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το νερό.

Τα πολυάριθμα, μικρά και μεγάλα καταστήματα, εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, πιτσαρίες, καφέ, bars, clubs, γρήγορου φαγητού, αναψυχής, παιδικής απασχόλησης κ.λ.π. τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, κυρίως στο βόρειο τμήμα της, προσελκύουν και προσφέρονται για ικανοποίηση επισκεπτών κάθε διάθεσης ή ηλικίας.

Προστατευμένα όλα σχεδόν από τα «μαστιγώματα» του ανέμου σε περίπτωση αέρα, γιατί ακόμη και τον χειμώνα τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και μπορείτε να απολαύσετε ένα σαββατοκύριακο σας, συνδυάζοντας το με εκδρομή στα Αρχαία, Μουσείο, Ορεινά, ψώνια στο πλήρες εμπορικό κέντρο της Κορίνθου, διαμονή σε ξενοδοχεία και ότι άλλο σκεφθείτε.

Προσφέρουν όμως και την δυσεύρετη πολύτιμη υπηρεσία που χρειάζεστε για το καλοκαίρι, την δωρεάν ξαπλώστρα για να «αράξετε» κάτω από την σκιά της ομπρέλας, με την μόνιμη παρουσία υπαλλήλου που είναι έτοιμος να σας σερβίρει, από το παγωμένο νερό, αναψυκτικό, μέχρι το σνακ φαγώσιμο, παγωτό κοκτέιλ και άλλα.

Στην παραλία της Κορίνθου συχνάζουν οι κάτοικοι της πόλης, αλλά πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί από τους κατοίκους του μεγάλου Αστικού κέντρου της Αθήνας, και σίγουρα των όμορων νομών. Ντόπιοι και ξένοι τώρα τελευταία συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα και αρμονική επαφή, που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει καλές αναμνήσεις.

Η πρόσβαση είναι εύκολη αφού σε διάφορα σημεία των γύρω δρόμων υπάρχουν χώροι παρκαρίσματος, λίγα μέτρα από την θάλασσα. Υπάρχουν περίπτερα με εφημερίδες, τσιγάρα, παγωμένα νερά, και γενικώς ό,τι μπορεί να χρειαστεί κάποιος σε μια παραλία, μέχρι και delivery προσφέρεται.

Κατά τα άλλα το lifestyle της παραλίας έχει πολύ ενδιαφέρον, όλο και κάποιο πάρτι live ή «μπουγέλο» θα πετύχετε όλο και κάποιος πολύ γνωστός θα κάνει την εμφάνισή του, την καλύτερη ώρα της παραλίας που είναι μεταξύ 5 και 8 το απόγευμα.

Το βράδυ το άψογα διακοσμημένο και φωτισμένο περιβάλλον των καταστημάτων, η μουσική από τους καταπληκτικούς και πάντα καλά ενημερωμένους DJs, το καλό ποτό και η διασκέδαση, έχουν την τιμητική τους, με ασφάλεια χωρίς ευτράπελα.

Αν πάλι θέλετε απλώς να ηρεμίσετε, αυτό είναι πάντα εφικτό και απολαυστικό έχοντας ακριβώς μπροστά σας το μοναδικό ηλιοβασίλεμα του Κορινθιακού.

Σε 30 με 40 λεπτά από την πρωτεύουσα, είσαστε σε «νησί» που δεν χρειάζεται καράβι για να πας, Για την παραλία της Κορίνθου δεν χρειάζεσαι ούτε καν το αυτοκίνητο, έρχεσαι με τον προαστιακό….

Η παραλία της Αρχαίας Λαϊδας και του 21ου αιώνα στην Κόρινθο,

Κάτι παραπάνω ήξεραν!!!!!. Κάτι παραπάνω γίνεται από τους Επαγγελματίες.''
_________________________________________________________________________________

ΥΓ: Οι εκδόσεις Πατάκη έχουν πολύ καλά βοηθήματα για το ''Σκέφτομαι και Γράφω'' των τάξεων του Δημοτικού και τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1)Δεν νομίζω να έκανε μπάνιο η Λαίδα στα Καλάμια. Πήγαινε σε πιο σικ παραλία.

2)Βρε παιδιά καλά κάνετε που θέτετε το θέμα της προστασίας του ανθρώπου αυτού διότι έτσι και σπάσει ο διάλος το ποδάρι του, γίνει δηλαδή ''μια στραβή'' με τη φόρα που έχει πάρει ο κύριος αυτός θα έχουμε δράματα.

3)Τι απαντάνε οι καλοί δημοσιογράφοι σε σας; Να δω θα βγουν να πουν ότι το άρθρο είναι εξαιρετικό; Η τάχα μου ότι η δημοκρατία απαιτεί να δημοσιεύονται και οι μπούρδες και θα κρίνει το κοινό;
Γιατί όλο κάτι τέτοια λένε.
4) Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό να είναι πληρωμένο άρθρο;
Για σκεφτείτε το και αυτό

Τα συχγαρητήριά μου πάντως.
Αν είσαστε δημοσιογράφοι δεν θα τα λέγατε τόσο χύμα, είμαι σίγουρος

Πράκτωρ ΘΟΥ ΒΟΥ

Ανώνυμος είπε...

30-40 λεπτά από την πρωτεύουσα;
Ποιά πρωτεύουσα; Την Αθήνα; Η την πρωτεύουσα του Νομού την Κόρινθο;
Αν είναι από την Αθήνα να μας πεί πως πηγαίνει ή έρχεται σε 30-40 λεπτά.
Αν είναι από την Κόρινθο τότε αναδεικνύει το οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Γελάω γελάω

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρωτήσω μιας και αρχίσαμε τις ερωτήσεις πως το εννοεί ο αρθρογράφος το '' Ντόπιοι και ξένοι τώρα τελευταία συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα και αρμονική επαφή, που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει καλές αναμνήσεις'';

Θου Κύριε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην πληθώρα της ύλης και στην προσπάθεια να δώσουμε τον λόγο στον κόσμο γίνονται και μερικά λάθη. Ζητώ συγνώμη καθώς το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας είναι όντως εκτός πραγματικότητας.

Κώστας Ρομπόρας
Διευθυντής www.isthmos.gr

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έστω και αργα ο κ. Ρομπόρας κατάλαβε το λάθος του περι δημοσίευσης τέτοιων αρθρών.
Μάλλον την Έκθεση Ιδεών για την παραλία "Καλάμια" της Κορίνθου την έγραψε ο γιος του κ.Ντούσικου.Πάντως σίγουρα εκείνου του άρεσε τόσο που σκέφτηκε να τη δώσει στο ευρύ κοινό.Έλεος πια με τη "ψωνίτιδα" κάποιων...που με τον τίτλο του προέδρου κάποιου σωματείου πιστεύουν οτι μετατρέπονται σε φωτεινούς παντογνώστες και μας βομβαρδίζουν με τις δήθεν ιδέες τους. ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ.Αλλά επιτέλους ας μην τους δίνουμε χώρους να αυξάνουν την κενοδοξία τους.ΕΛΕΟΣ με τα καθε είδους "ψώνια".

Ανώνυμος είπε...

x

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Σωστά περιγράφετε την κατάσταση.
Ο κ. Ρομπόρας έστω και αργά έκανε τη διορθωτική κίνηση.
Οι άλλοι ''συνάδελφοι'' που δημο΄σιευσαν το πόνημα ούτε καν αντέδρασαν.
Να συμπαιράνουμε λοιπόν ότι με το άλλοθι του ''ανοικτού βήματος'' για όλους - και ας κρίνει ο κόσμος λένε- επιτρέπουν την καλλιέργεια της ''ψωνίτιδας'' και την επικράυεια των ''φελών'';
Η σιωπή δεν είναι συνενοχή;

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Ντούσικος έχει πάει ποτέ στα Καλάμια η τα παίρνει απλά για να γράφει αυτές τις ασυναρτησίες;
Ημαρτον με τις ψωνάρες σε αυτόν το τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Κ αι βέβαια έχει περάσει από εκεί αλλά δεν είναι θαμών.
Πρέπει όμως να στηρίξει το σπίτι του τον ΣΕΓΕΣ του οποίου είναι πρόεδρος.
Και αντί να το στηρίξει μέσω της διαβούλευσης και των παρεμβάσεών του ως όφειλε, να κάνει ενέργειες για να βελτιωθεί η κατάσταση, πάίρνει την πολύτιμη πένα του καιμας βομβαρδίζει με ασυνάρτητα...
Χαρακτηριστικό δείγμα νεόπλουτου.
Άντε να τον δούμε και εκδότη εφημερίδας - όπως κάτι συνάδελφοι του πρόσφατα-
Και ακολουθούν και άλλοι Ντούτσικοι.
Βοήθειαααααααααα!

Related Posts with Thumbnails