7/11/08

Τα πρώτα γενέθλια της ανακύκλωσης


Ως Δημότες Κορίνθου δικαιούμαστε να γνωρίζουμε κάτι τις παραπάνω για την πορεία της ανακύκλωσης στην πόλη μας μιας και το πρόγραμμα έκλεισε ένα χρόνο.
Δικαιούμαστε να έχουμε όλα εκείνα τα επίσημα στοιχεία που θα τονώσουν το ηθικό μας για να συνεχίσουμε να ανακυκλώνουμε.
Δικαιούμαστε επίσης να έχουμε αρκετό αριθμό μπλε κάδων στις γειτονιές μας, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα
Δικαιούμαστε να έχουμε ενημέρωση για την καλύτερη αξιοποίηση της ανακύκλωσης, δηλαδή πως θα μειώσουμε τον όγκο των ανακυκλώσιμων υλικών και συνάμα τα έξοδα μεταφοράς που καταβάλλει ο Δήμος μας.
'Όλα αυτά τα δικαιούμαστε για να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των προστίμων από την Ε.Ε έχει αρχίσει.
Θα μας απαντήσει επισήμως η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου και ο Δ. Τζαναβάρας;
Πότε θα δημοισευθεί εκείνη η περίφημη συχγαρτήρια επιστολή της Ε.Ε.Α.Α που βάζει την Κόρινθο στην πρώτη θέση στην Ελλάδα;
Θυμόσαστε τον ντόρο που έκανε ο αντιδήμαρχος με τα οχήματα της ανακύκλωσης πέρσι;
Πόσο καμάρωνε σαν παγόνι; Πόσους λόγους έβγαλε στα σχολεία;
Σαν να τον έχουμε χάσει όμως από την πιάτσα τελευταία.
Λέγεται ότι παίρνει τον αέρα του στην εξοχή.
Στο πεδίο παράνομης απόθεσης απορριμάτων στα Εξαμίλια, τηρώντας το λόγο του πως η πόλη μετά την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης θα αλλάξει όψη.
Πράγματι η πόλη άλλαξε όψη.
Έγινε ακόμα πιο βρώμικη.
Ξεχάστηκαν τα πρώτα γενέθλια;
Δεν θα γίνει γιορτή;
Τόσα πανηγύρια στήσατε μέσα στο χρόνο;
Για την ανακύκλωση τίποτα;
Εμείς δεν ξεχνάμε όμως, και ευχόμαστε:

Χαρούμενα Γενέθλια Αντιδήμαρχε!


ΥΓ: Να δείτε που τα τσακάλια του Δήμου θα σπεύσουν να κάνουν κάτι, μόλις διαβάσουν την ανάρτηση. Στοίχημα!! Η αν δεν κάνουν, θα πουν κάτι.Έτσι για να περνάει η ώρα.

2 σχόλια:

ioanna είπε...

Ο κόσμος στην πολη μας φάνηκε να ανταποκρίνεται θετικά στην ανακύκλωση.
Είναι όμως απαραίτητο η δημοτική αρχή να στηρίζει την ανακύκλωση για να διατηρείται το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των πολίτών.

Ανώνυμος είπε...

Η ανακλυκλωση είναι κάτι παραπάνω από υπογραφή μίας σύμβασης. Σας στέλνω νέο θέμα που δημοσίευσα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει απάντηση :

Ανακύκλωση από τα καταστήματα εστίασης : Ερώτηση - Πρόταση προς Δήμο και Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης.


Είναι γνωστό ότι σε τρία χρόνια πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως οδηγία της Ευρωπαικής Ενωσης σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των τηγανισμένων λαδιών από
τα καταστήματα εστίασης. Στα πλαίσια της πράσινης επιχειρηματικότητας, ήδη υπάρχουν σχετικές ιδιωτικές επενδύσεις δηλαδή, εργοστάσια που χρησιμοποιούν τα τηγανισμένα λάδια και άλλα σχετικά απόβλητα για την παραγωγή βιοκαυσίμων και βιολιπασμάτων. Υπάρχουν επίσης ιδιωτικές εταιρείες που συλλέγουν τα λάδια από τα καταστήματα εστίασης. Οι πρωτοβουλίες αυτές ανήκουν στους δήμους και τα καταστήματα εστίασης. Τα καταστήματα, εστιατόρια κλπ που συμμετέχουν, παίρνουν την απαραίτητη από την Ευρωπαική Ενωση πιστοποίηση μέσω του Δήμου. Η πιστοποίηση αυτή θα είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των καταστημάτων αυτού του είδους τα επόμενα χρόνια.

Γίνεται αντιληπτό ότι η διαχείρηση αυτών των αποβλήτων είναι σημαντική για την καθαριότητα και υγειινή της πόλης και των δημοτών.

Παρακαλώ θερμά τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης να ενημερώσουν για τις τυχόν ενέργειες και δράσεις στο θέμα αυτό. Θα ήταν χρήσιμη και μία τοποθέτηση των δημοτικών παρατάξεων. Προτείνω την ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμο και ενημέρωσης του κοινού. εφόσον απαιτηθεί, μπορώ να επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες αλλά θα ήταν δέον να μιλήσουν οι ειδικοί τεχνοκράτες και αρμόδιοι θεσμικοί.


Ευχαριστώ Θερμά

Λάμπρος Κωστάρας

Πρόεδρος Εξωραιστικού και Πολιστικού Συλλόγου 'Αγιος Γεώργιος'

Related Posts with Thumbnails