27/11/08

Η Αμειβόμενη ''Προσφορά'' ......



Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιό βαθμό οι ''καρεκλοβάμονες'' και οι κάποιοι δημοσιογράφοι μας θεωρούν ηλίθιους.
Αν κρίνουμε όμως από μερικές εκπομπές μάλλον μας θεωρούν πολύ ηλίθιους.
Πριν από μια εβδομάδα στον ΑΠΟΗΧΟ του Μεσημεριού του Θ.Κοντόζογλου καλεσμένος ο κ.Αργυρόπουλος στον ''ουδέτερο'' χώρο της επιχείρησης του αδελφού του. Όχι, δεν έκανε διαφήμιση της επιχείρησης, περνούσε από εκεί και είπε '' Δεν δίνω και μια συνέντευξη;''
Χτες, στον Απόηχο του Μεσημεριού εκτενές ρεπορτάζ μιας μικρής μάζωξης στο Β' ΚΑΠΗ.
Τι κολακευτικά σχόλια ακούστηκαν για το έργο του κ. Αργυρόπουλου, τι ελεγείες από το Ν. Σταυρέλη για το έργο και την προσφορά του, τι κοπλιμέντα από το συμβούλιο.
Δεν ήταν καθόλου στημένο, όλα ήταν αυθόρμητα.
Ο πρόεδρος δήλωσε ταπεινά πως σε λίγο λήγει η θητεία του και ο Ν. Σταυρέλης ευχήθηκε να παραμείνει Πρόεδρος, μηδενίζοντας παράλληλα το έργο των προηγούμενων, συνεπικουρούμενος από τον Θ. Κοντόζογλου.
Τι ωραία! Τι καλά!
Με μια μικρή διαφορά:
Ο κάθε πρόεδρος ΚΑΠΗ ''αμείβεται'' δεν προσφέρει υπηρεσίες εθελοντικά. 'Όποια και να είναι η αμοιβή είναι αμειβόμενος και επομένως πάπαλα η εκθειαζόμενη προσφορά του.
Ο συγκεκριμένος δε πρόεδρος είναι διπλά αμειβόμενος διότι είναι και πρόεδρος της Φιλαρμονικής.
Τι κρύβεται όμως πίσω από όλα αυτά;
Τα ΚΑΠΗ είναι δεξαμενή ψήφων για τους δημοτικούς συμβούλους και πολλοί επωφθαλμιούν αυτή τη θέση.Να θυμίσουμε και τον Θ.Κουτσογκίλα που έπαιρνε 800 σταυρούς τις καλές εποχές που ήταν πρόεδρος του Β' ΚΑΠΗ.
Λίγο ενδιαφέρον στους ηλικιωμένους, μια εκδρομούλα και μαζεύονται τα ψηφουλάκια.
Ακούστηκε πρόσφατα πως ο Γ. Φαρμάκης θα ήθελε να αναλάβει το Β'ΚΑΠΗ με σκοπό βέβαια να ''προσφέρει'' και αυτός και σε αντάλλαγμα να του προσφέρουν ''ψηφουλάκια'' για εκείνον και για τη σύζυγο.
Ο νυν Πρόεδρος το έμαθε και κάλεσε ενισχύσεις: το Ν. Σταυρέλη - που τον ξελασπώνει στο μπάχαλο της Φιλαρμονικής με τους απλήρωτους μουσικούς-, το Θ.Κοντόζογλου που είναι επιστήθιος φίλος του και λοιπές έσω ΚΑΠΗΚΕΣ δυνάμεις - τη φίλη του τη Δέσποινα, την υπάλληλο του ΚΑΠΗ και κάποιους κολλητούς.
Η αλήθεια στο Β' ΚΑΠΗ δεν είναι όμως όπως μας την παρουσίασαν σήμερα στο ΤΟΠ.
Έχουν βγει πολλά μαχαίρια, έχουν σταλεί επιστολές στο Δήμαρχο, υπάρχουν και πονηρά κουτσομπολιά, μαλλιοτραβήγματα και πάει λέγοντας.
Και η αλήθεια έχει πάντα δύο όψεις κ. Κοντόζογλου.
Υπάρχει η αλήθεια του Προέδρου και η αλήθεια των απλών μελών που έχουν παράπονο να δουν τον πρόεδρο σε μια εκδρομή τους - είναι πολύ εργατικός βλέπετε και μένει στο κατάστημα- και η δική μας αλήθεια που λέει πως όποιος αμείβεται δεν προσφέρει, απλά εισπράττει.
Ο θεσμός των ΚΑΠΗ είναι εξαιρετικός. Μόνο που θα έπρεπε τα συμπαθέστατα μέλη του να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας και αγάπης, με ένα είδος δημιουργικής απασχόλησης για παράδειγμα ώστε να αισθάνονται χρήσιμα. Δεν αρκούν οι συνεστιάσεις και οι εκδρομές.
Χρειάζεται κάτι άλλο και πολύ περισσότερο χρειάζεται να μην τους χρησιμοποιεί κανείς για ψηφοθηρικούς λόγους.
Εμείς πάντως δεν τρώμε κουτόχορτο!
Καταλάβατε;



.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφήνοντας στην άκρη συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, προσυπογράφω την ουσία του κειμένου. Αυτό το παραμύθι περί υπηρετών του λαού και εθελοντικής προσφοράς έχει ισοπεδώσει κάθε διάθεση για ενεργό συμμετοχή από τους πολίτες που θεωρούν ότι όσοι ασχολούνται ... τα παίρνουν είτε σε φράγκα είτε σε ψήφους.
Αλλά έχουν γνώσιν οι φύλακες και παίρνουμε μέτρα. Θα συντηρήσουμε το θέμα και θα κάνουμε τη δική μας φασαρία με το δικό μας τρόπο.

Θα πρότεινα επίσης να ανοίξουμε το θέμα για τους 'μόνιμους' και 'συνταξιούχους' δημοτικούς συμβούλους.

Λάμπρος Κωστάρας

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Κύριε Κωστάρα

Τα παραμύθια πρέπει κάποτε να τελειώσουν.Ο τόπος πρέπει να βρεί βηματισμό και να βγει από τον αιώνιο βάλτο/βούρκο.
Και βέβαια ανοίγουμε το θέμα για τους δημοτικούς συμβούλους.
Και προχωράμε ακάθεκτοι γιατί όπως θα έχετε καταλάβει δεν μασάμε κουτόχορτο.
Στη διάθεσή σας.

Related Posts with Thumbnails