9/12/08

Χτες το βράδυ στην πορεία. Αλήθειες και ψέμματα.Η επίσημη άποψη όπως αυτή εκφράστηκε επισήμως από τα ΜΜΕ, το Νομάρχη Κορινθίας και τη Δημοτική αρχή:

Υπήρχαν καμιά πενηνταριά εισαγόμενοι ''αναρχικοί'' ή/και ''αντιεξουσιαστές''
Οι αναρχικοί επιτέθηκαν στο δήμαρχο Α. Πνευματικό.
Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 200 άτομα.

Η πραγματικότητα
Οι αντιεξουσιαστές ήταν δικά μας παιδιά και δεν είχαν καλυμμένα πρόσωπα.
Τους γνωρίζουμε δηλαδή.
Ο Δήμαρχος έπεσε στη μέση του δρόμου την ώρα που κυνηγούσε έναν πιτσιρικά.
Τραυματίστηκε στην άνω και κάτω γνάθο. Υπάρχουν πολλαπλές μαρτυρίες από τους παρευρισκόμενους στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Αδειμάντου.
Η πορεία ήταν μεγάλη με συμμετοχή πολλών Κορινθίων όλων των ηλικιών.

Απορίες

Που πας βρε δήμαρχε να τα βάλεις με τα παιδιά και να τα κυνηγήσεις με το κουστούμι και το σκαρπίνι; Δεν ξέρεις ότι και εσύ είσαι σύμβολο της εξουσίας που πολεμούν;
Η συζήτηση θα έπρεπε να είχε γίνει πριν και χωρίς ''διαδόσεις'' περί '' εισαγόμενης δύναμης αναρχικών''. Οι αντιεξουσιαστές της πόλης μας έχουν δώσει δείγματα γραφής άλλωστε.
Οι Νανόπουλος, Φαρμάκης, Τριαντάφυλλος Κουτσογκίλας και λοιποί οικονομικο- κοινωνικοί προύχοντες της πόλης πήγαν στην πορεία για να διαδηλώσουν;
Ο Νομάρχης που έδινε χτες συνεντεύξεις στο κανάλι ΑΝΤ1 είχε προσωπική γνώμη ή του τα σφύριξαν για τους 50 καταστροφείς;
Γιατί τόσα τηλέφωνα από την αστυνομία στους επιχειρηματίες του κέντρου από το πρωί;
Πότε θα πάνε όλοι αυτοί στο σπίτι να σκεφτούν το μερίδιο ευθύνης τους;

Προβλέψεις


Ο δήμαρχος θα γίνει ήρωας για μια βραδιά.
Οι καταστροφές στο κέντρο θα αποδοθούν σε καμιά πενηνταριά εισαγόμενους αναρχο-αντιεξουσιαστές.
Η Κορινθιακή κοινωνία θα δηλώσει τον αποτροπιασμό της και θα πάει ξανά για ύπνο.
Ο Νικηφόρος θα εξαπολύσει πύρινους λόγους από το TV Super μαζί με κάποιο σχολιάκι για τον Παναθηναϊκό.
Η Αστυνομία θα δεχτεί επίσημα ευχαριστίες γιατί προστάτεψε την πόλη από τα χειρότερα.
Τα εγκαίνια της πλατείας του Φλοίσβου θα γίνουν κανονικά αύριο Τετάρτη πνιγμένα στο κόκκινο των αλεξανδρινων (φυτών) που αγόρασε και φύτεψε στα παρτέρια η δημοτική αρχή.
Το πανί που μέχρι τώρα σκεπάζει το άγαλμα του Πήγασου θα γίνει το σεντόνι που θα καλύψει τις ευθύνες μας σαν κοινωνία.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος δεν έφαγε πέτρα ρε παιδιά.
Γιάννη Στεφανή εσύ που τα έμαθες αυτά;
Έτσι κάνουμε δημοσιογραφία κυρία Μουζάκη;

Αυτόπτης Μάρτυς της πτώσης του Δήμάρχου.

den_leei είπε...

Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως κάποια στιγμή εν μέσω του πετροπόλεμου ο Πνευματικός με πρωτοπαλίκαρο τον Φαρμάκη και μαζί του ο Νανόπουλος του Επιμελητηρίου και άλλοι "σημαντικοί" πολίτες της πόλης που δεν έχω λόγο να αναφέρω το όνομά τους έφτιαξαν ομάδα περιφρούρησης της πόλης και επιτέθηκαν στα παιδιά. Ο Φαρμάκης φώναζε "ελάτε ρε Κορίνθιοι να τα γ***με τα κωλόπαιδα" και έτσι ξεκίνησαν οι διαπληκτισμοί μεταξύ νεαρών και "αρχόντων" της πόλης μας. Ο Πνευματικός έπιασε μια κοπέλα από τον λαιμό και ένας γεροδεμένος κύριος από την ομάδα αυτή έφαγε αρκετό ξύλο από μια ομάδα νεαρών.
Σε όλα τα υπόλοιπα να συμφωνήσω μαζί σας και για τον τραυματισμό του Πνευματικού και για τα δικά μας παιδιά στην πορεία. Οι μόνοι ξένοι ήταν οι φοιτητές μας που δεν πρέπει να τους θεωρούμε ως τέτοιους. Η πορεία είχε τουλάχιστον 1000 άτομα και ελάχιστοι από αυτούς έφυγαν με τα επεισόδια.Πολλοί προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα παιδιά χωρίς να είναι βέβαια αυτό δυνατό.
Απο το πρωί υπήρξε τηλεφωνική προπαγάνδα σε διάφορους στόχους για κάθοδο αναρχικών από την Αθήνα ακόμα και σε φροντιστήρια.
Ως απόδειξη της εντοπιότητας των παιδιών αυτών μπορούμε να δούμε και το γεγονός ότι δεν κατέστρεψαν κανένα κατάστημα της πόλης στο πέρασμά τους ούτε στην πορεία ούτε και στον 3ωρο πετροπόλεμο παρά μόνο τα 2-3 άτυχα καταστήματα δίπλα στο αστυνομικό τμήμα.
Τα παιδιά αυτά είναι τα παιδιά μας. Ας προσπαθήσουμε να τα ακούσουμε και ας σηκωθούμε από τους καναπέδες μας επιτέλους προβάλλοντας την ενεργή συμμετοχή μας στην ολοένα και μεγαλύτερη -γενική- κρίση που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Η άλλη όψη της μαγκιάς και του τσαμπουκά: "Θα σε πιάσω ρε κολόπαιδο, αλήτη , αναρχικέ...που θα μου καταστρέψεις την πόλη μου! Εγώ είμαι η εξουσία!"
Κι ήρθαν αλλιώς τα πράγματα, χθες το βράδυ για τον κ. Πνευματικό...
ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ 2

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που, όπως και στην περίπτωση του νεκρού Αλέξη, για όλα τα χτεσινά υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και ελπίζουμε ο Α. Πνευματικός και η παρέα του να μην προσπαθήσουν να τους διαψεύσουν, γιατί μπορεί να υπάρχουν και φωτογραφίες.

Αυτόπτης Μάρτυς 3

Ανώνυμος είπε...

Σαβούρα έφαγε ο Αλέκος με το σκαρπίνι όταν πήγε να στρίψει στον ΟΤΕ... άλλος ένας παρών.
Να προσθέσω ότι όταν άρχισαν να σπάνε τράπεζες, ήταν 20 το πολύ 15χρονα....

100+ Κορίνθιοι τους κοιτούσαν, φώναζαν να μην σπάσουν βιτρίνες.


ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν προσπάθησε να τους σταματήσει να σπάνε τράπεζες....


Σχεδόν όλη η διοίκηση του εμπορικού συλλογου ήταν εκεί όπως και οι καταστηματάρχες που ήταν αραγμένοι στο Πιέτρη και κοιτούσαν.

Είστε επίσης συνένοχοι με τους μικρούς γιατί δεν προσπάθησατε να τους σταματήσετε... 100+ ενήλικες εναντίων 20 ανηλίκων.

Τους αφήσατε να σπάνε τράπεζες για να μην σπάνε βιτρίνες. Οπότε αφήστε την κλάψα...

Μην ακούω μαλακίες για ξένους και αλλοδαπούς και τσιγγάνους.

Απλά στο τέλος επί της Κύπρου που έσπασαν σχεδόν όλοι, έμειναν εκεί μερικά παιδάκια που ήταν αλλοδαπά και τσιγγανάκια. Οι "δικοί" μας το έπαιζαν παρατηρητές. Απόδειξη την στιγμή που ήρθε η διμοιρία των ΜΑΤ στο δικαστικό στην γωνία άρχισαν να τρέχουν 20-30 άτομα απο τους 100 που το έπαιζαν αγανακτισμένοι πολίτες. ¨Ηταν οι "αναρχικοι" μας που φοβήθηκαν και έτρεξαν.

6 στους 10 ήταν γνωστοί Κορίνθιοι, βάλτε και μερικούς απο Λουτράκι Κιάτο χωριά... Και θα δείτε πόσοι ήταν απο Αθήνα


ΚΑΝΕΙΣ.....

Ανώνυμος είπε...

'Αριστα παίρνετε στη μαντεψιά.
Μόνο τα εγκαίνια δεν πετύχατε διότι ο Δήμαρχος θέλει να γίνει ήρωας για περισσότερες μέρες και επομένως ''οικουρεί'' για να τον πιστέψουμε.
Τα συγχαρητήρια η αστυνομία τα πήρε από τον Εμπορικό Σύλλογο και τη Δημοτική Αρχή.
Τα άλλα επίσης έγιναν όπως τα προβλέψατε πάνω κάτω.

Γ.Ι

Ανώνυμος είπε...

χα !!!χα!! πολυ καλο. δημαρχοσ ΖΟΡΟ!!να γιατι εχουμε και το αλογο στην πλατεια.προσεχε το αλογο ειναι αγριο!!! τα παιδια ειναι αγρια !!!κ.δημαρχε και εχουν δικιο καντε καμια βολτα στο ΝΤΟΥΜΠΑΙ σσσσσσσσσσσ καλον υπνο ΖΟΡΟ.

Related Posts with Thumbnails