26/5/09

Οι 3 καμπαλέρος


Τι δεν μας είπαν οι τρεις Δήμαρχοι!
Τι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε!

Εικοσιτέσσερα χρόνια πολιτικού και κομματικού μεσαίωνα που ζήσαμε, εμφανίζονται ανάγλυφα, σε έντυπο που κυκλοφόρησε στην πόλη, με συνεντεύξεις τριών πρώην Δημάρχων. Αν και δεν καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, πέραν της ιστορικής αναδρομής, του δημοσιεύματος, η αλήθεια είναι ότι ξαναφέραμε στην μνήμη μας πολλά.
Ανάμεσα σ’ αυτά και τα παρακάτω:

Ο πρώην Δήμαρχος Ν. Κουίνης : Το ύφος, μιας εξουσίας που για να αναδειχθεί πάτησε στο λαϊκό σύνθημα της αλλαγής και ασκήθηκε πάνω σε συντηρητικά πρότυπα, κάνοντας την περίοδο του προκατόχου, να μοιάζει όαση λαϊκής εξουσίας.
Και το ερώτημα:Γιατί αυτός, ο μετέχων της κλασσικής παιδείας, κληροδότησε στην πόλη, ένα αχαρακτήριστο αισθητικά, δημαρχείο, που καμία σχέση δεν έχει με το όνομα και την ιστορία της;
Πως κατάφερε να ξεχάσει στην ανέγερση του πρώτου τη τάξη κτιρίου της πόλης, την παγκοσμίου φήμης και ευρύτατης ακόμα και σήμερα, χρήσης της σε αντίστοιχα κτίρια, σε όλο τον κόσμο, κορινθιακής κολώνας;
Η πόλη ξέχασε την ιστορία της!
Ο πρώην Δήμαρχος Π. Δαλακλείδης : Αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν αριστεροί δήμαρχοι, στο Παρίσι, την Ρώμη αλλά ακόμη και στην Αθήνα το έκανε αυτός. Κατάργησε την βασιλεία και εξαφάνισε ονόματα δρόμων όπως Β. Κωνσταντίνου, Β. Σοφίας και Β. Γεωργίου.
Αυτό κι αν είναι ιστορική άγνοια.
Και η εικόνα. Με φουλάρι και άψογο σουέτ μπουφανάκι, εμφανίζεται σε πανελλαδικό TV δίκτυο κατά την διάρκεια της πλημμύρας του Ξηριά. Δεν είναι το ντύσιμο. Είναι το φόντο της εικόνας, που έδειχνε κάποιους απελπισμένους συμπολίτες, κυριολεκτικά βουτηγμένους στην λάσπη μέχρι τα μαλλιά, να προσπαθούν να ξελασπώσουν ένα χώρο, ενώ αυτός μίλαγε στο μικρόφωνο. Το κοντράστ ήταν απίστευτο.
Ο πρώην Δήμαρχος Θ. Θωμαίδης : Τα ανεπίσημα σλόγκαν των προεκλογικών του αγώνων. Για την πρώτη τετραετία το, ‘’ψηφίστε με να πάρω την σύνταξη δημάρχου’’! Για την δεύτερη, το πρωτότυπο, ‘’δεν ολοκλήρωσα το έργο μου’’. Και για την τρίτη προσπάθεια,’’ έχετε καλύτερη επιλογή;’’!
Αλήστου μνήμης. Ο τρόπος διαχείρισης του λόγου στις συνεντεύξεις του: Κάτι ανάμεσα σε Φλωράκη και Γιαννόπουλο, σε συντηρητική συσκευασία της λαϊκής δεξιάς. Έθεσε πρότυπα! Ιδίως για τον διάδοχό του.

Κύριοι, ο λαός δεν ξεχνά. Μοιάζει να ξεχνά!

Οι Απέναντι




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως φιλοι δεν εχουμε καταλαβει ακόμα οτι ολοι οι Δημαρχοι μετα την μεταπολιτευση το μονο που τους ενδιεφερε ηταν η προσωπικη τους προβολή ,η καρεκλα και το φαγοποτι. Κανεις τους δεν ηταν αναλογος της ιστορίας αυτης της πόλης...
που θα παει θα ξυπνισει τελικα ο Κορινθιακος λαος....
αφυπνηστητε συμπολίτες......

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσατε να πείτε και άλλα όπως για το πρωτόγνωρο τότε κομματισμό του Ν.Κουϊνη, την οικογενιακοκρατία, στα δημοτικά Έργα, του Π.Δαλακλίδη και το απίστευτο θράσος του Θωμαίδη να μας έχει καπελωμένους ακόμα με την παρουσία του
Μ.Γ.Μ.& Σω

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε.Δημοσιεύσουμε αυτά που γνωρίζουμε ή σκεφτόμαστε και περιμένουμε και από εσάς να συνεισφέρετε τα δικά σας.
Η πόρτα είναι ανοιχτή.

Related Posts with Thumbnails