7/5/09

Μαγειρεύοντας Κουκιά


Μαγειρική, Cooking, Cookies και Κουκιά
'Ετσι μας προέκυψε ο συνειρμός διαβάζοντας το σχόλιο ενός ανώνυμου επισκέπτη που παραθέτουμε παρακάτω:

Μάλλον σας διαφεύγουν μερικοί βασικοί κανόνες που χρησιμοποιούνται στη στατιστική και την ανάλυση δεδομένων...Και σύμφωνα πάλι με τα στατιστικά της σελίδας του κ. Λάμπρου, θα απαντήσω ότι η παρατήρησή μου για το φάτσαμπουκ όχι μόνο δεν είναι ατυχής, αλλά αναδεικνύει ότι κάποιοι έχουν πάρει στα πολύ σοβαρά την, κατά τ' άλλα "τρύπια από παντού", ψηφοφορία που διεξάγεται.
Έτσι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μαζευτεί κόσμος και να βάλει το χέρι του...
Κι ένα από τα βασικότερα μέσα είναι το facebook.
Αναλυτικότερα έχουμε τα εξής:
1) Επισκέπτες στο "Διογένης" μέσω link που κυκλοφορεί στο facebook για τον Μάρτιο = 0 μοναδικοί χρήστες.
2) Επισκέπτες στο "Διογένης" μέσω link που κυκλοφορεί στο facebook για τον Απρίλιο = 1 μοναδικός χρήστης.
3) Επισκέπτες στο "Διογένης" μέσω link που κυκλοφορεί στο facebook για τις πρώτες 6 μέρες του Μαΐου = 283 μοναδικοί (όχι κατά 100%, λόγω δυναμικών ΙΡ) χρήστες!!!
Εκ των οποίων:
α) 8 μπήκαν την 01.05, β) 3 την 02.05, γ) 46 μπήκαν την 03.05 (που αν θυμάμαι καλά άρχισε και η ψηφοφορία), δ) 56 την 04.05, ε) 65 την 05.05, στ) 82 την 06.05 και ζ) 23 τις πρώτες πρωινές ώρες της 07.05 ...
Από την παραπάνω ανάλυση είναι αυταπόδεικτο ότι κάποιοι παρακινούνται και μέσω facebook να επισκεφθούν το blog της ψηφοφορίας προφανώς για να ψηφίσουν (αλλιώς θα υπήρχε αντίστοιχη κινητικότητα και πριν τις 03/05), κι εφόσον κατόπιν τούτου μπαίνουν στον κόπο να εισέλθουν, η πιθανότητα να ρίξουν την ψήφο τους είναι μεγάλη.
Γιατί θα έμπαιναν τόσα άτομα κατά παραγγελία;;
Μόνο από απλή περιέργεια;;; Δεν γίνονται αυτά...
Τουλάχιστον αυτό λέει η μαθηματική λογική μου.
Τέλος, ως προς το "τρύπιο" του όλου θέματος θα τα πούμε όταν τελειώσει το party και ησυχάσουν τα πνεύματα.
Προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν δεν πληρωθούν (δεν μπορώ να υποθέσω από ποιον φορέα) 3-4 σοβαροί επιστήμονες από τουλάχιστον 2 ξεχωριστές εταιρίες (εννοείται με δραστηριότητα στην υψηλή τεχνολογία), ώστε να φτιάξουν μια πραγματικά στεγανή εφαρμογή (και ναι, είναι εφικτό κάτι τέτοιο) για την περίπτωση τέτοιων δημοψηφισμάτων στο νομό μας, αντίστοιχα εγχειρήματα με αυτό του κ. Λάμπρου θα είναι πάντα "μούφα"!
Και παρότι εμείς θα ασχολούμαστε με πιο σοβαρά θέματα μη πιστεύοντας στις "μούφες", ο περισσότερος κόσμος θα παραπλανάται από τα ψευδή αποτελέσματα και τις φανφάρες...
Τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η παραπλάνηση ενός μεγάλου μέρους πολιτών και στους σκεπτόμενους;;;
Απλά βάλτε την φαντασία και την λογική σας να δουλέψει ή ακόμα καλύτερα κοιτάξτε έξω στην πόλη για να τις δείτε.
Καλημέραααα!!!
(Ο προηγούμενος ανώνυμος, που ο "Τι με λες ρε" του άλλαξε φύλο κι επάγγελμα και τον έβαλε στην κουζίνα να φτιάχνει κεφτέδες αλά Γαλλικά :))) )
7 Μάϊος 2009 7:20 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails