13/7/09

Ο Ανεκδιήγητος Θωμάς

Μας κατέπληξε και πάλι ο Θωμάς.
Πως τα καταφέρνει το παλικάρι και βρίσκεται στην πρώτη σειρά της επικαιρότητας, ως άλλη Μαντόνα, δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε.
Τώρα μάλιστα που ο Γιώτης εξήγγειλε την εκ νέου υποψηφιότητα του, όλοι κρεμόμαστε από τα χείλη του. Θα κάνει το Come Back όπως έχει απειλήσει; Πάντως στον τοπικό τύπο εμφανίστηκαν και πάλι , άρθρα για αυτόν και το έργο του, Πάνω που πιστέψαμε ότι κλείσαμε με αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην πολιτική ζωή της πόλης.
Δυστυχώς, για κάποιους αλλά και για τον ίδιο, η απόσταση του χρόνου δεν βοηθάει στο να ξεχάσουμε.
Δεν το φροντίζει και ο ίδιος.
Πριν αρκετό καιρό, μας άφησε εμβρόντητους με την ολομέτωπη επίθεση της αισθητικής που εξαπέλυσε, σε εμφάνιση του σε τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή τις πεζοδρομήσεις και την δημοτική αγορά.

Μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι συμφωνεί με τον άλλον αισθητικά ανεκδιήγητο, Αλέκο, να γκρεμιστεί το χαλαμάντουρο της Κύπρου και Περιάνδρου. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι το διαφορετικό. Σόι πάει το βασίλειο, λένε! Ευτυχώς δεν μας είπε και το πώς θέλει το καινούργιο κτίριο …. αλλά δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Ο πρώην Δήμαρχος, έχει και του φαίνεται, απεριόριστη εμπιστοσύνη στον νυν … αν και πολιτικά αντίπαλοι(;).

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας ‘’στέλνει’’ ο πρύτανης.
Ποιος δεν θυμάται εκείνο το αμίμητο « οι πλατείες δεν έχουν δένδρα!» που είπε προκειμένου να υποστηρίξει την θέση του, για το κόψιμο των δένδρων στα Περιβολάκια αναγκαίο για την κατασκευή του υπογείου γκαράζ.

Ο πρώην Δήμαρχος, φαίνεται πως ζει εκτός τόπου και χρόνου. Όταν σε όλο τον κόσμο γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να σωθούν τα δένδρα και να αυξηθεί το πράσινο, σε αυτόν αρέσουν …. τα λουλούδια …. στις γλάστρες!

Εξ άλλου μας έδειξε την ποιότητα της αισθητικής του και στο έργο (του) στον Φλοίσβο. Το πιατομάνι με τα νερά! Το μόνο πρασινωπό πράγμα (χαλκοπράσινο για την ακρίβεια) που φύτεψε εκεί, είναι …. ο Πήγασος!

Εκείνο όμως που κυριολεκτικά μας άφησε άγαλμα, ήταν η αναφορά του για το Τουριστικό περίπτερο. Προσέφερε, είπε, (ανεκτίμητη) υπηρεσία στην πόλη, με το γκρέμισμα του, γιατί μας άνοιξε τους ορίζοντες προς τη θάλασσα, που μας τους έκοβε, άκουσον, άκουσον, το κτίριο εκεί που ήταν!!!

Η ευαισθησία του, για την ιστορία της πόλης, τα κτίρια και τις πλατείες της, είναι χαρακτηριστική. Όπως και του ανιψιού! Όσο για το πράσινο, το πράσινο του πασοκοΑλέκου, φτάνει! Τέλος.
Τελευταία ασχολείται –εκτός των άλλων- με τα προγνωστικά των εκλογών και μας δήλωσε σαν μέντιουμ ότι θα είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος θα εκλεγεί με 42%. Το μόνο που ξέχασε να μας πει είναι ποιος δήμαρχος.
Ο Γιώτης; Ο Πνευματικός; Ο Παπαφωτίου; Ο Λούμπας; Ο Κασίμης;
Φανταζόμαστε ότι παζαρεύει ακόμα την παρουσία του στις εκλογές.
Και ενώ ήταν στα μαχαίρια με το Γιώτη τώρα όλοι είναι μια γροθιά.
Με αντάλλαγμα τι;
Για την κόρη του υποψήφια του Αλέκου Πνευματικού - όπως απειλούσε
πρότινος -δεν το βλέπουμε διότι εργαζόμενη πλέον ‘’παρά τω υπουργώ Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιώτικής πολιτικής’’ δεν μπορεί να τον εκθέσει.
Αυτό είναι ένα πρόβλημα.
Η πόλη αυτή έχει κατάρα να μην μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπέρα.
Στηρίζει την προοπτική της σε πολιτικά ζόμπι εντελώς ξεπερασμένα.
Πιστεύουμε πως σύντομα οι Κορίνθιοι θα ξυπνήσουν.
Γιατί είπαμε, ο λαός δεν ξεχνά. Μοιάζει να ξεχνά!

Οι Απέναντι

ΥΓ : Μία συμβουλή. Αναπαύσου, μεγάλε, στις δάφνες σου! Τι τα θέλεις τα show; Εδώ αποσύρθηκε η Ρούλα Κορομηλά, εσύ γιατί επιμένεις;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ. Ο ΘΩΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΜΑΣ . ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. ΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ? ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

καλα θα κανουν ολοι οι παρωχιμενοι
δημαρχοι αυτης της πολης να κατσουν
στα αυγα τους και να αφησουν αλλους νεους να πανε την πολη μπροστα.
Αλλα ο Θωμας οταν του δινει βημα την μια ο Γιωτης και την αλλη ο Πνευματικός το εκμεταλευετε καταλληλα για να ειναι ο "Σωτηρας"που θα σωσει την πόλη και δεν καταλαβαινει οτι αρκετα τον φαγαμε 'στην μαπα" και ειδαμε τα χα'ιρια του
Αρκετα ρε Θωμα με την μουχλα..ασε να στεγνωσουμε μπας και βγει τιποτα καλό σε συτη την πόλη...

Related Posts with Thumbnails