27/7/09

Ο απολογισμός της λογοδοσίας με τη ματιά μας

Η λογοδοσία του δημάρχου Α. Πνευματικού ήταν μια σούπα και κάτι παραπάνω.
‘Ένας τραγικός δήμαρχος που προσπαθούσε να μας πείσει για τη μαγική πόλη που ζούμε, αραδιάζοντας για 2,5 ώρες τα πεπραγμένα όλων των προηγούμενων ετών.
Ένας δήμαρχος που ήθελε κόσμο, όπως είπε, αλλά έστειλε μηνύματα στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ υποψήφιους της παράταξής του και μη να είναι παρόντες, αλλά δεν φρόντισε να καλέσει τους φορείς έστω και με τον ίδιο τρόπο. Εκτός και αν τους κάλεσε και τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
‘Έτσι εξηγείται και η παρουσία του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Πετρόπουλου που βολόδερνε έξω φουμέρνοντας και του κ. Χ. Βενετσάνου। επίσης
Εξελίξεις ε;
Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκεί!!!
Από τις άλλες παρατάξεις δεν ήταν σχεδόν κανείς.
Από την ‘Ένωση Κορινθίων ο κατά τα άλλα λαλίστατος Θ. Θωμαίδης είχε πάει για ψάρεμα ίσως, απουσίαζαν επίσης οι Καρπούζης, Κουρούμπαλης, και ο ανεξάρτητος Φώτης Τζαναβάρας.
Από την Πορεία Ευθύνης απουσίαζε ο Δ. Τζαναβάρας που δεν θα άφηνε το γάμο στο στάδιο με τον Χατζηγιάννη για να πάει για πουρνάρια ,και ο Γ। Κουκουλίδης αν είδαμε καλά.
Η Κίνηση Πολιτών ήταν εκεί με τα γνωστά της στελέχη που παρευρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια και στις εκδηλώσεις διαφάνειας και δημοσίου διαλόγου του δήμου! Χαρά στο κουράγιο τους। Αλλαγή βάρδιας δεν κάνετε εκεί στην Κίνηση;
Αφού κόντεψε να μας πάρει ο ύπνος – καθόμαστε πίσω από τις κάμερες 2 από εμάς- με την λογοδιάρροια του δημάρχου για τα θαυμαστά έργα που έκανε και ελπίζει να κάνει άρχισαν να μιλούν οι σύμβουλοι.
Ο Τάκης Λουζιώτης ήταν σύντομος και ολίγον καταγγελτικός, χωρίς εμπνευσμένο λόγο μέσα στο όρια της ευπρέπειας όπως συνηθίζει।Ωραίο παιδί κατά τα άλλα ,όπως είπαμε।
Ο Τάκης Λούμπας έπαιξε σόλο βιολί και έδωσε μια συνοπτική εικόνα της πραγματικής κατάστασης στην πόλη επιμένοντας στο όραμα, την προοπτική και την αισθητική του δήμου.
Πέραν αυτών των δύο και του Θ. Κουτσογκίλλα δεν υπήρχε άλλος έστω υποψήφιος σύμβουλος της Ένωσης Κορινθίων στην αίθουσα. ( ο Γ. Δαλαμαρίνης έκανε το γραμματέα)


Ο Κώστας Γιώτης με το γνωστό ‘’ήξεις αφίξεις ουκ εν τω πεδίω θνήξεις’’ αμόλησε πάλι ψιλο- στρακαστρούκες αλλά επί της ουσίας τίποτα. Χωρίς σημειώσεις αγόρευσε γενικώς αλλά θέση δεν πήρε. Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι σόι δήμαρχος μπορεί να γίνει αν δεν στηρίζει ο ίδιος το λόγο του με στοιχεία.
Λίγο πολύ μας είπε ότι έχει εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή, δεν πιστεύει ότι έγιναν λαδιές, αλλά , αν έγιναν τότε ας αναλάβει η δικαιοσύνη।
Ρε μεγάλε, ποιος θα πάει στη δικαιοσύνη αν δεν πας εσύ αφού ο Χ. Λιάπης της παράταξής σου έχει τα στοιχεία και εσύ κάνεις την πάπια;
‘Άδειασμα του Λιάπη; Συμφωνημένα πράγματα; Θα δείξει στην πορεία.
Κατά την άποψή μας ο Γιώτης δεν έχει ιδέα τι γίνεται στο δήμο και σε αυτό έχει δίκιο ο Πνευματικός.
Πάντως ο Λιάπης δεν μίλησε και την έκανε με ελαφρά.
Ούτε ο Β. Κωσταντογιάννης μίλησε .
‘Ήρθε η σειρά του Χ. Κασίμη και για να πούμε την αλήθεια δεν τον περιμέναμε τόσο θυμωμένο. Ούτε τον είχαμε ακούσει να μιλάει έτσι. Τι έγινε με τον ευγενικό κύριο;
Τόσο πολύ τα έχει πάρει στο κρανίο;
Ακόμα και οι δικοί του που ήταν στην αίθουσα είχαν μείνει σχεδόν άναυδοι। Παίξε μπάλα Κασίμη σου πάει το νέο στυλ. Κοπάνα τους, όπου τους βρεις να είναι λάθος.
Ο Χ. Κασίμης μίλησε με στοιχεία για τα οικονομικά του δήμου και δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τις γνώσεις του περί τα οικονομικά ούτε και τα στοιχεία που είχε। Αλλά μίλησε και για ήθος και για τη ντροπή που νοιώθει για το χάλι της πόλης ( ενώ όλοι οι άλλοι φαίνεται να είναι περήφανοι।) Ο Πνευματικός άκουγε με κατεβασμένα αυτιά και ξαναδιάβαζε το προεκλογικό του φυλλάδιο। του 2006
Μετά η άλλη ΕΚΠΛΗΞΗ! Μίλησε ο Γ. Βορτελίνος όχι για να υπερασπιστεί το έργο της δημοτικής αρχής αλλά για να εξαπολύσει πυρά για την ανεπάρκεια της και να τονίσει την απογοήτευσή του 3 χρόνια μετά σε ότι αφορά τη διοίκηση του δήμου। Καιρός ήτανε! Μπράβο κύριε Βορτελίνο τα παντελόνια σας καλά τα φοράτε.
Μίλησε και ο Λ. Κωστάρας σαν πολίτης τονίζοντας αυτό που γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας για την παντελή απουσία των απλών πολιτών και των φορέων και εξέφρασε το παράπονό του για το ότι τελικά τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί και όλα αναβάλλονται επ’ αόριστον.
Δεν θα επεκταθούμε στις δευτερολογίες των αντιδημάρχων Ντιγκιρλάκη και Ανδρέου που ήταν τραβηγμένες από τα μαλλιά। και απεγνωσμένες προσπάθειες να γίνει το άσπρο μαύρο।
Ούτε για τον νευρικό και θλιβερό Γ. Φαρμάκη που επιμένει ότι παράγει πολιτισμό στην Κόρινθο!
Κύριε Ανδρέου από πότε οι βενζίνη και τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων, οι λάμπες και τα καθαριστικά είναι ανταποδοτικά οφέλη προς τους δημότες που πληρώνουν δημοτικά τέλη για την καθαριότητα;
Κύριε Ντιγκιρλάκη τι μαθηματικά γνωρίζετε; Τι σημασία έχει αν σε ένα έτος δεν έχουν μπει έργα που θα μπουν στο επόμενο ώστε να αυξηθεί το ποσοστό απορροφητικότητας ;Η μήπως το 2008 δεν βάλατε έργα του 2007; Το ποσοστό παραμένει 15% και είναι οικτρά απογοητευτικό. Λες και εμείς δεν βλέπουμε πως κάνετε τα έργα. Χειρότερης ποιότητας και από αφρικανικές χώρες είναι.
Κύριε Φαρμάκη σιγά το πολιτιστικό γεγονός για τα १५० χρόνια της Κορίνθου। Σε ποιύς απευθύνεστε;Τόσα λεφτά ξοδεύτηκαν και μιλήσατε για ένα συνέδριο μόνο;
Μετά από όλα αυτά τα νέυρα και η κούραση μας ανάγκασαν να αποχωρήσουμε.
Δεν γνωρίζουμε τι είπε ο Πνευματικός απαντώντας στους προλαλήσαντες αλλά μάλλον στις άδειες καρέκλες θα μιλούσε.
Αυτό που μας έκανε όμως εντύπωση είναι πως εξέδωσε μακροσκελέστατο δελτίο τύπου με τις ίδιες σάλτσες.
Τώρα άμα βγείτε μια βόλτα στην πόλη άλλα θα δείτε.
Έτσι καταγράψαμε εμείς τον δημόσιο απολογισμό του δημάρχου.
Τα Μ.Μ.Ε άρχισαν το ψαλίδισμα και δεν φαίνεται να θέλουν να αποδώσουν τη σωστή εικόνα. Η ΠΡΩΙΝΗ έγραψε μόνο για το Γιώτη και το Λούμπα όχι για το Βορτελίνο , το Λουζιώτη, τον Κασίμη. Το ίδιο έγινε και στα κανάλια। σχεδόν.
Φαίνεται λοιπόν πως τα συμφέροντα εκατέρωθεν αρχίζουν και ‘’στηρίζουν ‘’ ανοικτά Κ. Γιώτη. ‘Έχουμε και μετακινήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς Γιώτη μεριά। Δαλακλειδαίοι και Κωσταντινιάς.Μπράβο!

Για όλα αυτά θα μιλήσουμε εκτενώς σε προσεχείς αναρτήσεις.
Πήγαμε 4 μέρες διακοπές και θα είμαστε εδώ μέχρι το Σεπτέμβριο που θα ξαναπάμε.
Θα έχουμε να λέμε πολλά και ζουμερά.
Μπανάκια κάνετε;
Καλές βουτιές!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails