16/7/09

Oι τρείς Caballeros και στο βάθος ο Θωμάς.


Στον συντηρητικό χώρο, το πτώμα της Ένωσης Κορινθίων, ως πεσούσης δρυός, πας ανήρ ξυλεύεται, που έλεγαν και οι αρχαίοι.

Παναγιώτης Λούμπας
Ο Παναγιώτης Λούμπας ήταν ο πρώτος που έριξε μία μεγάλη πέτρα στην λίμνη της νιρβάνα του διδύμου Θωμαίδης –Πνευματικός, με το που εμφανίστηκε στην δημόσια ζωή της πόλης, ως εν δυνάμει δήμαρχος! Νέο στυλ, νέες ιδέες, περίβλημα έμπειρου αυτό-διοικητικού, συνέτεινε στον προβληματισμό των νεοδημοκρατών για την αξία της εκ νέου (τότε) υποψηφιότητας Θωμαίδη. Οι αναταράξεις της πέτρας αυτής χτύπησαν και τους δύο κομματικούς μηχανισμούς. Ο Πνευματικός βρήκε απέναντι του επτά, ενώ ο Θωμαίδης δύο. Το παιχνίδι των υποψηφιοτήτων πήρε διαστάσεις και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα. Μπροστά στην ρομφαία της κομματικής νομιμότητας, ο Π. Λούμπας έκανε την επιλογή του. Χαρακτήρισε πρύτανη της τοπικής αυτοδιοίκησης (sic) τον Θωμαίδη και προσδέθηκε στο ίδιο άρμα με τους συν αυτόν, μετατρεπόμενος από κατήγορο σε συνήγορο.
Ακόμα και σήμερα και παρά τα δύο χρόνια που διετέλεσε επικεφαλής της Ένωσης Κορινθίων, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής κίνησης εξακολουθούν να είναι δυσδιάκριτα. Σημασία έχει ότι παίζει ακόμα γερά παρά τις δυσκολίες. Γιατί δυσκολία είναι να προσπαθείς να κάνεις αντιπολίτευση σε ένα δήμαρχο που εφαρμόζει την πολιτική σου, αποτελειώνει τα έργα που ως παράταξη είχες θεμελιώσει και γενικά κινείται στα χνάρια σου.
Μέχρις ώρας πάντως παραμένει ζωντανός και με ενέσεις δυναμωτικές τύπου Σφηκοπρές, μάλλον θα τα καταφέρει για έναν ακόμα χρόνο. Ο Π. Λούμπας αποτελεί, σε προσωπικό επίπεδο, μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Προβληματική είναι η βάρκα που πατάει, είναι όμως επιλογή του. Η έλλειψη (αυτό)οργάνωσης και η αδυναμία του να συσπειρώσει γύρω του μια εμφανή ομάδα υποστηρικτών, είναι μειονεκτήματα σοβαρά.

Παναγιώτης Λουζιώτης
Για αυτόν δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ο άχρωμος και αφανής επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, βγήκε στο προσκήνιο για δύο επίσης χρόνια, κατ’ απονομήν Θωμαίδη. Ίσως γιατί είναι καλό και ωραίο παιδί. Η πολιτική του βαρύτητα είναι τέτοια που ακόμη και οι τρεχαλατζήδες δημοσιογράφοι ,,, τον αγνοούν. Δεν νομίζουμε ότι μπορεί, ακόμη και αν θέλει, να παίξει ρόλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αντικατασταθεί πριν ή με την λήξη του ημιχρόνου.

Κώστας Γιώτης
Πολιτικά πέρα δώθε, είτε βουλευτικά είτε αυτό-διοικητικά. Σε όλα παίζει. Με αναμφισβήτητα προσόντα αλλά και αδυναμίες, φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς (βλέπε Θ.Θ.), χρεώνεται ως λάθος του η αυτόνομη κάθοδος του στις εκλογές του 2004 Θα λέγαμε ότι φταίει, όσο φταίει και τοπική ΝΔ που δεν φρόντισε να πείσει τον Θ. Θωμαίδη για το άκοπο της 3ης κατά σειράν υποψηφιότητας του.
Ο Κ. Γιώτης παίζει γερά στην κομματική σκακιέρα. Αν, με βάση το προσωπικό του θυμικό, τα καταφέρει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, θα είναι σίγουρα ένας υπολογίσιμος υποψήφιος. Η αδυναμία του να συσπειρώσει γύρω του μια ζωντανή ομάδα και η έλλειψη (αυτό)οργάνωσης, είναι και για αυτόν, μειονεκτήματα σοβαρά. ‘Όπως μειονέκτημα είναι και τα βεγγαλικά που πετάει δεξιά και αριστερά.
Κάνουν κρότο αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα.

Στον χώρο της ΝΔ ακούγονται και προβάλλονται κατά καιρούς και άλλα ονόματα. Η αναφορά των ονομάτων αυτών είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι με μηδαμινή –πιστεύουμε- πολιτική βαρύτητα.
Το ποιος θα είναι αυτός που θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες δημιουργίας και άνδρωσης του αντιπάλου πόλου, δεν είναι γνωστό.
Το παιχνίδι παίζεται σε πυκνή ομίχλη. Οι πρωτοβουλίες είναι σχεδόν μηδενικές. Ο ρυθμός του παιχνιδιού, υποτονικός, προς μεγάλη χαρά του Αλέκου. Και ο διαιτητής Θ. Θωμαίδης, από την εξέδρα, να μοιράζει κάρτες στους πάντες! Πρόσφατα μάλιστα έδειξε κόκκινη και στην τοπική ΟΝΝΕΔ όταν κάποια στιγμή τόλμησε να αγγίξει την μπάλα. Ρόλο, σ’ αυτή την εικόνα χάους, παίζουν τα φίλα προσκείμενα στον Αλέκο έντυπα, που ανά εποχές κάποιον προβάλουν, κάποιον υποτιμούν και αντίστροφα, αποκαλύπτουν κουμπαριές, απαξιώνουν προτάσεις και συντηρούν τον κατακερματισμό του χώρου, πράγμα που πολύ τους βολεύει με δεδομένη την φθορά του Αλέκου. Όλοι πλέον, προσβλέπουν στην Αθήνα. Η Αθήνα όμως, δεν ενδιαφέρεται και δεν την συμφέρει, να εμπλακεί σε μία τέτοια διαμάχη. Τουλάχιστον όχι τώρα. Ίσως αργότερα ακολουθήσει το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ και με την επέμβαση ξένων δυνάμεων, λύσει τον γρίφο.
Η ΝΔ σε τοπικό όμως επίπεδο, βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι επιλογών. Ξέρουν ότι με αυτή την δημοτική αρχή, μπορούν να ξαναπάρουν τον Δήμο. Το θέμα είναι πως. Μήπως θα πρέπει και εδώ να βγουν τα μαχαίρια έγκαιρα; Οι τοπικοί παράγοντες έχουν δύσκολο έργο γιατί εκτός από την συσπείρωση που πρέπει να πετύχουν (σε δύσκολους καιρούς) γύρω από έναν υποψήφιο έχουν και την ευθύνη της πρόκλησης του 70% των αντι-Αλέκων.
Ενδιαφέρον … ε;

Οι Απέναντι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι ρε παιδιά στο ίδιο τσουβάλι το Γιώτη με το ψώνιο το Λούμπα που γλείφει 3 δημοσιογράφους για να ακούγεται. Ελεος ...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Λούμπας και ξερό ψωμί. Με λίγο σπρώξημο καθαρίζει άνετα και Αλέκο και Γιώτη. Και την βγαίνει και στη Κίνηση. Το 'χει ναι το 'χει
ΑνώνυμηΛουμπικιά

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΛΟΥΜΠΑ. ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΟ. Α ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δε με λες ρε ... για τον κοντό θα γράψετε κάτι να γελάσουμε καλοκαιριάτικα;

Related Posts with Thumbnails