4/8/09

Ανάπτυξις εστί......

Η παραλία της Baracοα στην Κούβα



Στις 20/7/09 κάναμε μια ανάρτηση διαβάστε εδώ θέτοντας ερωτήματα για δύο μέτρα και δύο σταθμά που ισχύουν στην πόλη μας για την εφαρμογή των νόμων. Η ανάρτηση αναδημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΣΦΗΚΑ χωρίς να γίνει αναφορά στι ιστολόγιό μας. Χτες λάβαμε και σχόλιο του θιγόμενου επιχειρηματία που παραθέτουμε ΕΔΩ και του οφείλουμε μια απάντηση. Πάντα με την επιφύλαξη για το αν πράγματι υπογράφει ο επιχειρηματίας.Τόσα και τόσα γίνονται στο διαδίκτυο!


Πρώτον δεν είμαστε δημοσιογράφοι ούτε ερασιτέχνες , ούτε επαγγελματίες Είμαστε πολίτες που δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία από τους κρατούντες την ζωή μας στα χέρια τους.


Δεύτερον Η πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης δείχνει δύο καταστήματα- την ταμπέλα του ενός 5Φ και το χαλάκι του άλλου του Baracoa- και τα δύο στην παραλία των 5Φ. Με τη μόνη διαφορά ότι το έτερο κατάστημα δεν έκλεισε με αλυσίδες το δρόμο, ούτε άπλωσε χαλί και καθίσματα πάνω στο δρόμο.



Τρίτον Κύριε Δράκο θα μας πείτε κάτι για την ταμπακιέρα; Θα μας πείτε δηλαδή με ποιο τρόπο οικειοποιείστε δημοτικό χώρο, και με την άδεια τίνος; Το ΕΝΑΣΤΡΟΝ που υπήρχε παλιά δεν είχε κλείσει το δρόμο. Ήταν ένα ήσυχο και ευχάριστο κατάστημα με πολύ απαλή μουσική τα βράδια.


Θεωρείτε λοιπόν ότι η ''ανάπτυξη'' επιβάλλει και νομιμοποιεί τις ενέργειές σας; Και ποιος κρίνει τι εστί ανάπτυξη; Εσείς ή η πολιτεία και οι αναπτυξιακοί της νόμοι;


Τέταρτον Ενδεχομένως εσείς και ο γείτονάς σας καθαρίζετε την παραλία, την έχετε όμως πήξει στην ξαπλώστρα και πιο πέρα η παραλία είναι το ίδιο ελεεινή και βρώμικη όπως παλιά. Δεν είστε όμως και οι δύο υποχρεωμένοι να την καθαρίζετε αφού την χρησιμοποιείτε και βιοπορίζεστε από αυτήν;


Πέμπτον Είναι ενίοτε καλό - έστω και μέσα από την ανωνυμία των σχολιαστών- να γνωρίζετε τι σκέφτονται οι άλλοι για σας και να έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε την εικόνα σας.


'Εκτον Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τι εννοείτε με με τη φράση ''Προσωπικά υπηρετώ περισσότερα από 20 χρόνια την Κορινθιακή διασκέδαση με τιμή και υπευθυνότητα, φροντίζοντας πάντα για την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου στον κλάδο μου.''


'Έβδομον Εκτός από ευγενή φληναφήματα δεν μας λέτε το βασικό. 'Έχετε άδεια για το κλείσιμο του δημοτικού δρόμου με αλυσίδες και την κατάληψη του χώρου με τραπεζάκια;Αυτό θα περιμέναμε να μας απαντήσει ένας τίμιος και υπεύθυνος πολίτης. Εκτός και αν και στο όνομα της ανάπτυξης έχετε κατά νου κάτι ανάλογο του Βατοπεδίου.


Τέλος πιστεύουμε πως η τιμή και η υπευθυνότητα δεν είναι για το φαίνεσθαι , πρέπει και να αποδεικνύονται. Δείξτε μας λοιπόν τα χαρτιά σας( την άδειά σας) και εμείς ζητάμε αμέσως και δημόσια συγνώμη.








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας που τα έχετε πάρει στο κρανίο με τον κάθε καραγκιόζη που κάνει ότι θέλει στην Πνευματικούπολη. Τα έχω πάρει και εγώ με όλα αυτά ... Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος. Μπράβο σας και πάλι!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, μπράβο, ζήτω. Και γω τα εχω πάρε στο κρανίο. Αντε να τον διώξουμε όλοι μαζί και να φέρουμε το Μπάμπη. Ζήτω ζήτω ζήτω !!!

Ανώνυμος είπε...

Στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε δρόμοσ χρόνια τώρα, αποφάσισαν να τον κλείσουν ΚΑΙ απο τις δυο πλευρές και να μην υπάρχει πρόσβαση ούτε καν σε ποδήλατο...

Καροτσάκια κλπ δεν το συζητάμε...



Μπάχαλο η Κόρινθος, ο καθένας ότι θέλει, όπου θέλει, όπως θέλει

Related Posts with Thumbnails