6/8/09

Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω : Τα Παλουκώματα

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του κόσμου στην νέα διακόσμηση που η δημοτική αρχή χρησιμοποίησε για το στολισμό των κεντρικών δρόμων της πόλης। Φανταστείτε σε τι σημείο έχουμε φτάσει, που υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας ναι , που θεωρούν ότι το «παλούκωμα» που έστησαν οι ΠνευματικοΠερόγαμβροι εν μια (σχεδόν) νυκτί, είναι καλό για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης!
Σε αυτό το σημείο πνευματικής και αισθητικής υπνηλίας μας έχουν οδηγήσει οι νυν αλλά και οι πρώην άρχοντες της Ερμού και Κολιάτσου.
Η διοίκηση Πνευματικού ακολουθώντας τα χνάρια της διοίκησης Θωμαίδη εφάρμοσε ένα πολύ πονηρό και μελετημένο πρόγραμμα για το κυκλοφοριακό. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, κάνοντας δηλαδή ελάχιστα, επιφανειακά και κυρίως μη κάνοντας τίποτα για την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην πόλη, εδώ και χρόνια, μας έφτασαν στο σημείο να δεχόμαστε τα χειρότερα, ως λύση!!! Με υπομονή και μαεστρία θα λέγαμε, οδήγησαν την αγανάκτηση μας, στην αποδοχή οποιασδήποτε «λύσης», στο βωμό του ''ας γίνει κάτι επιτέλους''। Γιατί ποιος πολίτης θα δεχότανε, υπό ομαλές συνθήκες, να γεμίσουν παλούκια (όπως τα έλεγε κάποιος παππούς σε τοπικό κανάλι) οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, χωρίς να αγανακτήσει και με το θέαμα και κυρίως, με την αιτιολόγηση του।
Το να παρκάρει κάποιος σε σημείο που απαγορεύεται και κυρίως το να διπλοπαρκάρει σε κεντρικούς δρόμους, παρακωλύοντας την κυκλοφορία, είναι αδίκημα εκ του Νόμου (ΚΟΚ) και επισύρει ποινές για τους παραβάτες. Πανελλαδικά!
Είναι ασέβεια προς τους πολίτες αυτής της πόλης, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τις παραπάνω παραβάσεις, να τους θεωρείς a priori παράνομους, τόσο, που αναγκάζεσαι να φυτέψεις παλούκια για την συμμόρφωση τους στο αυτονόητο.
Είναι προσβλητικό για όλους μας, νομοταγείς και λιγότερο νομοταγείς। Και όμως έγινε। Και μάλιστα με βούλα και υπογραφή। Και με το πρόσθετο επιχείρημα του Γ. Ανδρέου, ότι την ίδια μέθοδο εφαρμόζουν και άλλοι δήμοι। Ναι, σε ποια σημεία όμως τοποθετούνται κώνοι, γιατί και σε ποια κλίμακα; Παράδειγμα –ως συνήθως- δεν μας έφερε। Άσε που αυτή την καραμέλα των άλλων δήμων την πιπιλίζουν συνέχεια, χωρίς όμως να μας εξηγούν και τι κάνουν οι άλλοι δήμοι με την καθαριότητα και τα σκουπίδια ή τα ανταποδοτικά τέλη προς τους πολίτες। Εκεί τσιμουδιά, δεν υπάρχουν συγκρίσεις।
Το ότι με τα παλούκια γινόμαστε ρεζίλι σε όλους τους επισκέπτες αυτής της πόλης, Έλληνες και ξένους και μάλιστα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, δεν απασχόλησε κανέναν. Κανένας δεν ντράπηκε για το θέαμα. Ούτε καν η αντιπολίτευση! Οι Λούμπας, Λουζιώτης και ο «άρχοντας του κέντρου» Γιώτης, μάλλον είναι σε διακοπές. Ο δε Κασίμης με μία χλιαρή δήλωση … το ξεπέρασε. Περισσότερη αντίδραση είχαν οι πολίτες παρά οι εκπρόσωποι τους. Όσο για τους εμπνευστές, ποιος ξέρει που τα βρήκαν τα παλούκια και πόσο θα τα πληρώσαμε σε χρήμα. Την δόξα την κερδίσαμε ήδη.
Τα παλούκια εξυπηρετούν τον ίδιο στόχο, την αγανάκτησή μας! Γιατί όσο μεγαλώνει η αγανάκτηση μας τόσο πιο εύκολα για αυτούς θα οδηγούμεθα σε αποδοχή «λύσεων», όπως άστοχες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, στρατευμένες πεζοδρομήσεις και υπόγεια γκαράζ, προς όφελος της αλλαγής του image αυτής της πόλης και …όχι μόνο!
Μόνο στο Συνοικισμό δεν πέρασε το μέτρο! Μπήκαν τα παλούκια και ξαναβγήκαν!

Η ραπτομηχανή του δήμου γάζωσε και την Αποστόλου Παύλου προχτές

Εμείς πάντως … ντρεπόμαστε! Έτσι και αλλιώς!



Οι Απέναντι




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης δεν μιλάνε διότι τα κολονάκια βρίσκουν αποδοχή στο κόσμο και δε ρισκάρουν να μιλήσουν για κάτι που αν εξαιρέσει κανείς 2-3 καταστήματα, όλοι διαπιστώσαν αμέσως ότι το κομφούζιο της Δαμασκηνού δεν υπάρχει πλέον. Νομίζω ότι και εσείς προσπαθείτε να απαξιώσετε αυτό το ανορθόδοξο αλλά επί της ουσίας αποτελεσματικό μέτρο. Δεν είναι σωστό διότι δείχνετε μικρόψυχοι. Θα τα έλεγα αυτά που γράφετε ποτέ ο Μπάμπης;

B.P

Ανώνυμος είπε...

τα παλουκια καλα τα βαλανε ''αλλα ''σε λαθος σημεια!
πρεπει να τα βαλετε εκει που καθοναται οι εμπνευστες του παλουκοματος της πολης μπας και κατσουν αυτοί επανω και συνελθει το μυαλό τους και σκεφθουν οτι για το παρανομο παρκαρισμα πρεπει να ενεργοποιησουν την τροχαια να κανει σωστα την δουλεια της και οχι να περιφραξουν τους δρομους λες και ειναι χωραφι τους!
Παλουκοτές!!εαν θελετε να αποφυγετε το παρκαρισμα στους δρομους της πολης βαλτε ταμπελες που να διχνετε που υπαρχει παρκινγκ σε αυτη την πόλη οπως κανει ολος ο πολιτισμενος κόσμος.

Unknown είπε...

Προς ανώνυμους σχολιαστές

Κύριοι, εμείς λέμε τη γνώμη μας και πάνω σε αυτήν θέλουμε να συζητάμε μαζί σας.Καμία εξουσία δεν έχουμε και καμία παρέμβαση δεν μπορούμε να κάνουμε στη δημοτική αρχή. Τη γνώμη μας όμως θα τη λέμε.
Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να δημοσιεύουμε σχόλια που είναι ''εκτός θέματος''. 'Οσο για την αντιπολίτευση ας απαντήσει η ίδια.Δεν νομίζουμε ότι μπορεί κάποιος από εσάς να την εκπροσωπεί ανώνυμα.
Ευχαριστούμε

Unknown είπε...

Ας ξεκαθαρισουμε τα πραγματα,

Κατ'αρχήν, εμεις δεν αναφερθήκαμε στην αποτελεσματικότητα του μέτρου αλλα στην "διαδικασία του",με την χειραγωγηση της αγανακτησης μας, για το κυκλοφοριακό(θύμα της οποίας είστε και εσείς οπως ξεκαθαρα φαίνετε)
και τελάρα να έβαζε πάνω στην λωρίδα,το ιδιο αποτέλεσμα θα είχε.
Ομως άλλο πράγμα τα τελάρα, άλλο τα παλούκια και άλλο π.χ οι ζαρντινιέρες με λουλούδια!
Αν δεν συμφωνείτε με αυτό, τότε λυπούμεθα, είστε αισθητικά απαράδεκτος και εσείς!

οι Απέναντι

Stelios είπε...

"πνευματικής και αισθητικής υπνηλίας"

Μάλλον έχετε χάσει το μέτρο κύριε.

Το ότι κινούμαστε κάθε μέρα στην Κόρινθο και αναγνωρίζουμε ότι το μπάχαλο της Δαμασκηνού και της Απ.Παύλου αποτελεί επιτέλους παρελθόν, σημαίνει ότι είμαστε κοιμισμένοι. Τότε μάλλον έχετε την εντύπωση ότι μιλάτε σε ζώα και όχι σε αναγνώστες.

Λυπάμαι πολύ για τους χαρακτηρισμούς σε όσους διαφωνούν μαζί σας, λίγος σεβασμός προς τους αναγνώστες σας δεν βλάπτει.


Μέχρι σήμερα τα επιχειρήματα για την αντίθεση προς την κίνηση του αστείου δημάρχου(παραμένει αστείος και λίγος) είναι ανυπόστατα. Μέχρι και οι υπερευαισθησίες σας περί προσβολής της νομιμότητας μας με το να μας θεωρούν apriori παράνομους ακούγονται τόσο κενές και αστείες...

Λυπάμαι για τις γενικεύσεις και την ελαφρότητα που χαρακτηρίζεται όλους όσους αναγνώστες σας διαφωνούν μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πραγματικά για την εικόνα της πόλης μου....

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό (τουλάχιστον θα έπρεπε) ότι από τον ΚΟΚ απαγορεύεται η τοποθέτηση τους χωρίς άδεια από την αρμόδια υπηρεσία που για τη Δαμασκηνού και την Αποστόλου Παύλου δεν είναι ο Δήμος και προφανώς λόγω ανικανότητας και ανοργανωσιάς της Δημοτικής αρχής δεν έχει ζητηθεί. Αλλωστε και να ζητηθεί δεν πρόκειται να εγκριθεί απο την ΔΕΣΕ. Να μη ξεχνάμε ότι τα κολωνάκια, εκτός του ότι είναι αντιαισθητικά, είναι και επικίνδυνα για τα δίτροχα και δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα για να το καταλάβουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως ,αφού πληρώσαμε τόσες χιλιάδες ΕΥΡΩ για "κυκλοφοριακή μελέτη" , δεν θα έπρεπε, εφόσον αυτή ήταν πραγματική μελέτη, να αντιμετώπιζε το θέμα και να πρότεινε λύσεις? Και οι λύσεις είναι γνωστές και απόδεκτές. Είτε διαπλάτυνση πεζοδρομίων ώστε να απομείνουν 2 λωρίδες για οχήματα, είτε δημιουργία ποδηλατόδρομου ώστε πάλι να μείνουν 2 λωρίδες καθαρές.
Και για το τμήμα της ΠΕΟ αυστηρή και όχι πελατειακή αστυνόμευση (άλλωστε υποτίθεται ότι υπάρχει Δημοτική αστυνομία). Μήπως θα έπρεπε να εξετασθεί και το μέτρο του πυροβολισμού όσων σταθμεύουν παράνομα?

Related Posts with Thumbnails