24/10/09

Για να μη λέμε πολλά λόγια- Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διαβάστε τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ΔΕΥΑ όλης της χώρας ΕΔΩ

Εάν ισχύει κάτι διαφορετικό στη δική μας ΔΕΥΑ τότε πολύ κακώς ισχύει.

Και για περισσότερες πληροφορίες για τις ΔΕΥΑ της χώρας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της 'Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης http://www.edeya.gr/ συγκρίνετε και κρίνετε.

Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται σε αυτή την ιστοσελίδα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά καλησπέρα,
'Εχω μείνει άφωνος!
Από τον ενδιαφέρον των δημοσιογράφων Λάμπρου και Γιαννιδάκη για τη ΔΕΥΑΚ, την επιφανειακή προσέγγιση και ίσως διαστρέβλωση του θέματος.
Εσείς και η Κίνηση Πολιτών μιλάτε για θεσμικά αιτήματα, εκείνοι και ο δήμαρχος για οικονομικά.
Εσείς δίνετε μια συλλογική σύμβαση, εκείνοι, πίνακες που πήραν από το δήμο που αναφέρουν πόσο κοστίζει στο δήμο ο εργαζόμενος.
Το ζήτημα είναι πόσα παίρνει στο χέρι;
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο εργοδότης επιβαρρύνεται με ένα σεβαστό ποσοστό για το ΙΚΑ , πως ο εργαζόμενος καταβάλλει επίσης τη συμμετοχή του, πληρώνεται ΦΜΥ από τον εργοδότη φορολογείται ο εργαζόμενος κλπ.
Η διοίκηση της κάθε ΔΕΥΑ και οι συλλογικές συμβάσεις δεν ορίζουν τους μισθούς και τα επιδόματα;
Γιατί ορύεται ο κ. Δήμαρχος και οι δυό δημοσιογράφοι;
Στη σύμβαση βλέπω να αναφέρεται το επίδομα ρούχων 2 φορές το χρόνο.
Γιατί δεν τους έχουν επιβάλλει να τα φοράνε τόσα χρόνια;
Ποιός φταίει; Οι εργαζόμενοι ή η διοίκηση;
Γιατί δεν έχουν καταγγείλει τίποτα μέχρι τώρα αλλά συντηρούσαν ένα τέτοιο καθεστώς;
Μόλις άρχισε η κόντρα θυμήθηκαν ότι έχουν προνομιούχους υπαλλήλους;
Ποιός θα βγεί να μας δώσει μια απόδειξη μηνιαίας μισθοδοσίας ενός υπάλλήλου με το μισθολογικό του κλιμάκιο, τα επιδόματα, τις κρατήσεις και το καθαρό ποσό που εισπράττει;
Αν διαβάζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ και το Εργατικό κέντρο ας το κάνουν.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση.Μπήκα στη σελίδα και κατάλαβα αρκετά πράγματα. Ιδιαίτερα στην κατηγορία ΥΛΙΚΟ.
'Οσο για τις ιστοσελίδες άλλων ΔΕΥΑ
τι να πώ. Ουγκάντα είμαστε εδώ στην Κόρινθο.

Κορίνθιος Χ.

Λάκης Γιαννιδάκης είπε...

Αγαπητέ (ανώνυμε) φίλε ,
όσο με αφορά το σχόλιο σου θα ήθελα να σου επισημάνω ότι η τοποθέτησή μου , με αφορμή τα γεγονότα της ΔΕΥΑΚ , ανοίγει ένα γενικότερο θέμα ευννοημένων δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους. Πόσο μάλλον να επιχειρήσουμε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως θα διάβασες στο σχετικό άρθρο μου , δε διαφωνώ με τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων σε θεσμικά και εργασιάκα θέματα . Τόνισα ότι θεωρώ πρόκληση να διεκδικούν οικονομικές αυξήσεις και αναδρομικά τη στιγμή που είναι πολύ καλύτερα αμειβόμενοι από τη συντριπτική πλειοψηφία άλλων εργαζομένων. Αν έχω καταλάβει λάθος και διεκδικούν όπως ισχυρίζεσαι μόνο θεσμικά αιτήματα τότε για να μας πείσουν όλους δεν έχουν παρά να αποσύρουν τις δικαστικές διεκδικήσεις τους για αναδρομικά της τάξης των 17.000 ευρώ έκαστος.Εκτός αν είναι και αυτό προπαγάνδα του δημάρχου και δεν διεκδικούν αυτό το ποσό οπότε είναι φρόνιμο να βγούν και να το διαψεύσουν. Όσο για τις νόμιμες εισφορές και κρατήσεις επί του μισθού που αναφέρεις , αυτό δεν ισχύει μόνο για αυτόν που παίρνει 4.500 ευρώ μισθό αλλά και για αυτόν που παίρνει 1.000 ευρώ μισθό. Με τη μόνη διαφορά ότι ο πρώτος θα πάρει καθαρά γύρω στις 3.500 ευρώ και ο δεύτερος γύρω στα 700 ευρώ !!! Ο μόνος λόγος λοιπόν που "ορύομαι" είναι όχι ότι έχω κάποια πολιτική διαφορά με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ αλλά για τις προκλητικές μισθολογικές , εργασιακές και κοινωνικές ανισότητες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας. Όσο για το ποίος ευθύνεται και σε ποιό βαθμό ας γίνει μια δημόσια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στην οποία να έχουν προσκληθεί και οι εργαζόμενοι για να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τα πράγματα.

Λάκης Γιαννιδάκης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιαννιδάκη,

Δυστυχώς δεν με πείσατε. Βιαστήκατε πολύ να κάνετε το χατήρι του Δημάρχου και να συνυπογράψετε τα απίστευτα ψέμματά του.(δεν είναι η πρώτη φορά)
α)Ο δημοσιογράφος οφείλει να ζητάει στοιχεία και για τα 17.000 ευρώ δεν φαίνεται να έχετε στοιχεία.
β) έχω την εντύπωση πως λείπει μια σελίδα από την κατάσταση που σας έδωσε ο δήμαρχος
γ) Λείπει επίσης μια μηνιαία αναλυτική κατάσταση για οποιονδήποτε μεμονωμένο εργαζόμενο.
δ)Σίγουρα δεν υπέγραψα εγω τη συλλογική σύμβαση με τους εργαζόμενους, σίγουρα δεν σηιούργησα εγώ τις ανισότητες μεταξύ των εργαζομένων αλλά θα ήθελα να ξέρω γιατί φωναζει ο δήμαρχος αφού έχει υπογράψει;
Αυτήείναι μια καλή δημοσιογραφική ερώτηση.
ε) Όποιος στηρίζει τους απεργούς έχει μπροστά του ένα κείμενο που αναφέρει τις διεκδικήσεις τους.
Αυτό στηρίζει. Δεν γνωρίζει τι υποννοείται και τα μυστικά μεταξύ τους ή τα μυστικά με το δήμο. Εσείς δεν θα προσυπογράφατε ένα τέτοιο κείμενο με θεσμικά αιτήματα;
στ)Αντί λοιπόν να λέμε τα πράγματα έξω από τα δόντια, δείχνουμε δόντια;
ζ) Αντι να αναρρωτηθούμε αν πράγματι η διοίκηση έχει αντεργατική συμπεριφορά μιλάμε για προνομιούχους και κόστη του δήμου ανα εργαζόμενο; Δεν βλέπετε πόσα πάιρνουν στο χέρι;
η)Πιστεύω πως κάνατε ένα τραγικό λάθος να εμπιστευθείτε το δήμαρχο.
Μάλλον ξεχνάτε εύκολα ακόμα και τα προσωπικά σας θέματα.

Κλείνω το θέμα εδώ γιατί δεν έχει νόημα.Είστε αλλού όχι όμως στην κοινή λογική. Για το γενικό θέμα των ανισοτήτων μπορεί κάποτε να συζητήσουμε δια ζώσης.

Κορίνθιος Χ.

Ανώνυμος είπε...

Και μια σφεντονιά στη Σφεντόνα

http://www.sfedona.gr/2009/10/26/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%85%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b5/#Scene_1
Ρε Σφεντονα κάεν και ένα κείμενο της άλλης άποψης όχι μονο της δικής σου και του Δημάρχου.

Related Posts with Thumbnails