30/10/09

ΔΕΥΑ Κορίνθου:Νέες λέξεις


Διαβάσαμε χτες την τελευταία ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κορίνθου σαν απάντηση στις δηλώσεις Πνευματικού της 28ης Οκτωβρίου.

Στο σημείο 10 κλείνοντας αναφέρουν :

Κύριε Πνευματικέ, θέλουμε πολλά ακόμα να πούμε σε ότι αφορά τον τρόπο διοίκησης της επιχείρησης. Μας είναι δυσάρεστο να γίνεται αυτό μέσω του τύπου. όμως είμαστε αγανακτισμένοι γιατί εσείς διαλέξατε αυτό το δρόμο. Υπάρχουν ζητήματα που ακόμα εκκρεμούν και αφορούν ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ με χρήματα του ΛΑΕΚ. ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ'' (ΠΡΩΙΝΗ 28/10/09)

Παιδιά μήπως θα πρέπει να εξηγήσετε καλύτερα τι εννοείτε;

Τι είναι αυτό το ΛΑΕΚ; Δεν γνωρίζει ο απλός πολίτης.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τι είναι ΕΔΩ και για όσους βαριούνται να διαβάζουν είναι:
Ο πόρος ΛΑΕΚ 0,45% είναι ο Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση στον οποίο καταβάλλεται η εργοδοτική εισφορά 0,45%, την οποία αποδίδουν οι εργοδότες για τους υπαλλήλους τους που ασφαλίζουν στο ΙΚΑ.
Άρα οι πόροι των επιδοτήσεων απορρέουν από το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών που αποδίδουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για εργαζομένους που είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο αυτό.
Κάθε επιχείρηση (ιδιωτική ή δημόσια ή ΟΤΑ), μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον πόρο για την κατάρτιση των υπαλλήλων της (2 φορές το χρόνο για κάθε υπάλληλο) και ανταποδοτικά θα της επιστραφεί το κόστος της εκπαίδευσης.
Το ποσό που ανταποδοτικά (το επόμενο έτος) δικαιούται να λάβει κάθε επιχείρηση για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα υλοποιήσουν το έτος 2008, διαμορφώνεται ως εξής:
-Το 100% της εργοδοτικής εισφοράς (0,45%) που θα καταβάλλει. η επιχείρηση το έτος 2007, εφόσον οι δαπάνες κατάρτισης είναι μεγαλύτερες ή ίσες με το ποσό αυτό.
-Το 100% των δαπανών κατάρτισης εφόσον η επιχείρηση θα καταβάλλει δαπάνες για κατάρτιση μικρότερες της εργοδοτικής εισφοράς (0,45%) το έτος 2008.
Και αφού διαβάσαμε όλα τα παραπάνω ρωτάμε:
Εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ δύο φορές το χρόνο όπως αναφέρει η εγκύκλιος;
Εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι του δήμου ανάλογα;
Αν ναι, ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτή της εκπαίδευσης και δεν το έχουμε δει;
Η μήπως τελικά έγινε ΑΥΤΟ για το Β' εξάμηνο του 2009;
Σε σχέση με τα ταξίδια τώρα: Αν πράγματι έχουν χρησιμοποιηθεί πόροι του ΛΑΕΚ για τα ''εκπαιδευτικά '' ταξίδια δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτά εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων αντί των δημοτικών συμβούλων;
Εκτός και αν η δημοτική αρχή είναι της λογικής :''Σιγά μην τους εκπαιδεύσουμε κιόλας τόσα λεφτά μας στοιχίζουν''
Εμείς δεν ξέρουμε. Εσείς θα μας πείτε.
Εμείς ξέρουμε μόνο πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σαν πηγή ενημέρωσής μας και όλο καινούργιες λέξεις μαθαίνουμε. Δε λέμε είμαστε μελετηρά παιδιά και μας αρέσει να μοιραζόμαστε και να ανταλλάσσουμε γνώσεις. Γιατί άμα περιμέναμε να μας ενημερώσουν οι αυτοδιοικητικοί και τα ΜΜΕ ΝΥΧΤΩΣΑΜΕ!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O "κύριος" Λούμπας που πήγε στο Ντουμπάι τι έχει να πει ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... Ο ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗΣ ΞΑΝΑΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. Ο ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ.

ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ. ΚΟΥΤΣΟΓΚΙΛΑΣ, ΛΙΑΠΗΣ, ΛΟΥΜΠΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκια γεια ψαρά νταν

Ο τι με λες ρε έκανε στέκι και αρχίζει να τα χώνει.

http://palkosenikos.blogspot.com

Γεια χαρά

Related Posts with Thumbnails