21/12/09

Παραμυθίες....


Έκπληκτος, είπε, ότι έμεινε ο δήμαρχος από την παρουσίαση των σκέψεων των καθηγητών του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα, που έγινε το προπερασμένο Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο. Ενθουσιασμένος!!


Και ο ενθουσιασμός του δεν σταμάτησε εδώ. Ο ενθουσιασμός τον παρέσυρε και μίλησε για τέχνη! Συνεπαρμένος ζήτησε, απλά πολύ απλά, όχι μόνο μια μεγάλη συναίνεση στις προτάσεις που ΘΑ κατατεθούν αλλά και την δέσμευση των επερχομένων δημοτικών αρχών σε βάθος 30-40 χρόνων(!) για την υλοποίηση των προτάσεων.

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε! Είναι τόσο σίγουρος ο δήμαρχος ότι οι προτάσεις θα είναι τέλειες που συμφωνεί χωρίς να τις έχει δει καν.

Αυτό όμως για τον δήμαρχο είναι φυσιολογικό. Γιατί έχει σωρεία από άλλες προτάσεις με το ίδιο θέμα. Άρα μπορεί να συγκρίνει και οι δικές του οι προτάσεις (το όραμα του) σαφώς εμπεριέχονται σε αυτές των καθηγητών!

Δεν συμβαίνει τίποτα από τα δύο. Δυστυχώς.

Απλά το πανεπιστημιακό επίπεδο της παρουσίασης ήταν τέτοιο που αν και δεν παρουσιάστηκε τίποτα παραπάνω από ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γράφεται στα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων (με κάποιες επεκτάσεις, πανεπιστημιακή αδεία)και σε τελική ανάλυση εντυπωσίασαν κάποιους!

Θυμίζει ο δήμαρχος τον συμπαθή εκείνο τύπο του επαρχιώτη, στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, που πηγαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα, την δεκαετία του 60. Μένει έκπληκτος!

Κατακαημένη Κόρινθος, των επόμενων 30-40 χρόνων!

Κατακαημένο ΠΑΣΟΚ, με την ποιότητα των επιλογών σου!
Βάζεις υπογραφές για τα επόμενα 50 χρόνια!

κ.κ Βουλευτές Μπεγλίτη και Μανωλάκη, κρίμα που φύγατε νωρίς λόγω υποχρεώσεων όπως πάντα! Χάσατε!
Το χειρότερο μερικοί έχασαν και τη λαϊκή.
Άλλοι προτίμησαν τη λαϊκή. Ιδίως οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη των νομικών προσώπων του δήμου. ’Εχοντας χορτάσει οράματα προτίμησαν κάτι πιο γήινο και χειροπιαστό όπως τα ζαρζαβατικά.

Τα περί διαβούλευσης τα είπαν  και τα έγραψαν άλλοι. 'Ομως ο υπουργός  και ο ερωτών δημοσιογράφος που μπορεί να μη τα διάβασαν επιμένουν:



Μπορείτε όμως να μας ορίσετε τη μη-διαβούλευση για να ξέρουμε;
Μπορείτε να μας πείτε που ήταν το Τ.Ε.Ε , ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ο ΣΕΓΕΣ;
Και εκείνη η ευθύνη  υπουργέ και βουλευτές πως αναλαμβάνεται; Με λόγια ή με έργα;
Έτσι απλά ρωτάμε.
Εμείς ξέρουμε ότι όταν πας σε διαβούλευση έχεις στο χέρι ένα φύλλο χαρτί τουλάχιστον που σου γράφει τι θα συζητήσεις.Αλλιώς  δε γίνεται.Χαρτί υπήρχε;
Το όνειρο  και το όραμα δεν είναι κάτι σαν παραμύθι;
Εμείς  λέμε ''αλλού το όνειρο και αλλού το θάμα''

ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Τζενούλα φόρεσε το κολλητό παντελονάκι, πήγε πήρε συνέντευξη από τον τον κ. αναπληρωτή υπουργό, κάθησε 5 λεπτά και έφυγε. Ενδιαφέρθηκε η γυναίκα να κάνει ρεπορτάζ, να μάθει, να ενημερώσει με υπευθυνότητα στον κόσμο.

Ξεφτίλα και κατάντια ...

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Που τον είδε το δημοκρατικό διάλογο ο κ. υπουργός; Συζητήσανε 15 για το μέλλον των 50000 ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ" ΛΑΚΗ ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ?

Ανώνυμος είπε...

O LAMBROU POU HTAN? DEN TOU EDWSE ADEIA O GKEZERLHS?

Related Posts with Thumbnails