3/12/09

Λόγια παχιά



''Με αφορμή την ημέρα για τα άτομα με αναπηρία καλό είναι να θυμηθούμε πως ο πολιτισμός μίας κοινωνίας κρίνεται από τη στάση της απέναντι σε αυτό που θεωρεί διαφορετικό.΄΄  Γ.Παπακωνσταντίνου (τώρα υπουργός) 1/11/2007 συνέχεια
΄΄Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία δεν είναι μία ακόμα γιορτή, αλλά μια ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας.΄΄ Νοεμβριος 2008 (του ιδίου)

Σημερινό μήνυμα του Νομάρχη Κορινθίας  μοιάζει με το περσινό και το προπέρσινο.

'Εκανε δηλώσεις και η κυρία Κόρκα (αφαιρέστε το ''Βουλευτής'' από την ιστοσελίδα σας )
και ο  αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Π.Μπεγλίτης που σε συνάντησή του με το σύλλογο ΑΜεΑ το 2007 πριν εκλεγεί βουλευτής είχε δηλώσει:
«Αισθάνομαι πως μετά από αυτή τη συνάντηση βγαίνω πολιτικά, συναισθηματικά και κοινωνικά πιο δυνατός. Είχα ανάγκη να ελέγξω το βαθμό κοινωνικής μου ευαισθησίας και πολιτικής ετοιμότητας για να αντιμετωπίσω τα μεγάλα προβλήματα των ανθρώπων αυτών. Τα ΑΜΕΑ και η πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουμε απέναντί τους δείχνουν το βαθμό δημοκρατικής ωριμότητας της ελληνικής κοινωνίας και συνδέονται με το κατά πόσο η Ελλάδα σήμερα αντέχει να ενσωματώσει ως ισότιμους πολίτες τα άτομα αυτά».
Απευθυνόμενος στα μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ νομού Κορινθίας υπογράμμισε:
«Δεν έχετε απλώς και μόνο την κατανόησή μου, θα έχετε και την πολιτική μου υποστήριξη από όποιο χώρο και αν βρίσκομαι. Όλοι ελεγχόμαστε για το βαθμό της κοινωνικής μας ευαισθησίας. Αυτό που μετρά δεν είναι τα λόγια, είναι η πολιτική δέσμευση, η πολιτική πράξη και πάνω από όλα η συνολική και ατομική συμπαράσταση στους πολίτες που βιώνουν τα προβλήματά τους».
_____________________________________________________________________________________
Από μητέρα λάβαμε το παρακάτω μήνυμα και με αφορμή αυτό κάνουμε τη σημερινή ανάρτηση.Εμείς ζητάμε συγνώμη που δεν έχουμε ποτέ ασχοληθεί  στις αναρτήσεις μας.Δεν αρκεί μια συγνώμη διότι και εμείς είμαστε αδικαιολόγητοι.Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημοσιεύουμε κείμενα και τοποθετήσεις και να ανοίγουμε δημόσιες συζητήσεις.Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε.
____________________________________________________________________________________

Παιδιά,
Αγανάκτησα
Κάθε χρόνο τα ίδια.

Λόγια Παχιά από όλους!
Ζητώ από τους κυρίους  και τις κυρίες που κάθε Δεκέμβρη βγάζουν λόγους και κάνουν δηλώσεις να κάνουν κάτι πιό απλό:

Να απαιτήσουν  από τους δημάρχους Κορινθίας να ελευθερώσουν τις ράμπες ΑμΕΑ των πόλεών  μας από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Να ελευθερώσουν τα πεζοδρόμια από τις καρέκλες και τα τραπέζια.Αν θέλουν να αποδείξουν την ευαισθησία τους   να πάρουν  ένα παιδί ή άλλο άτομο με αμαξίδιο και  να προσπαθήσουν να κυκλοφορήσουν στις πόλεις.
Τα παχιά λόγια κύριοι και κυρίες, δεν απαλύνουν ούτε τον πόνο ούτε των αγώνα των οικογενειών μας.
Αλλά τι ξέρετε εσείς από ΑμΕΑ; Δεν σας έτυχε  το λαχείο στην οικογένειά σας.Μιλάτε στον αέρα.
Τα λόγια είναι δωρεάν.
Σβήνετε τις ενοχές της κοινωνίας που εκπροσωπείτε με δηλώσεις, δωρεές στα ιδρύματα, τηλεμαραθώνιους και την παρέλαση των παιδιών μας στις εθνικές εορτές. Τα ΑμΕΑ πουλάνε  επικοινωνιακά και εσείς φαίνεστε τόσο  κοινωνικά ευαίσθητοι.Αλλά στην πράξη είστε από άλλο πλανήτη.
Μην  καμαρώνετε για τα  ειδικά σχολεία του νομού.
Κάνατε ποτέ έλεγχο στα ωράρια λειτουργίας τους; Γνωρίζετε αν εξυπηρετούν τις οικογένειες;
Η φιλανθρωπία δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλο της πολιτείας.
Τα συγχαρητήρια  στους Παραολυμπιονίκες  απλά σας βολεύουν.
Εσείς κάνετε πολιτική  εμείς και οι οικογένειές μας πρέπει να ζήσουμε με το πρόβλημα.
Ευτυχώς που πολλά από τα παιδιά μας δεν μπορούν να διαβάσουν τις δηλώσεις σας ούτε να καταλάβουν τι λέτε. Φρόντισε η φύση γι' αυτό μέσα στην τόση ατυχία τους.
Σταματάω εδώ. Βαρέθηκα να ακούω λόγια.Με κουράζει η υποκρισία σας.

Μητέρα παιδιού με αναπηρία
_______________________________________________________________________________

 
ΥΓ: Ο πρωθυπουργός  δεσμεύτηκε προ ολίγου  με νέα μέτρα υπέρ των δικαιωμάτων των ΑμΕΑ που ναι μεν κατοχυρώνονται  από το Σύνταγμα αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη.Εξήγγηλε συνδυασμένες πολιτικές όλων των υπουργείων προς αυτή την κατεύθυνση. Για να δούμε.....

1 σχόλιο:

freeguilty είπε...

Ντροπη μας, και πιο πολυ σε μενα.
Χιλια συγγνωμη αλλα με αυτη δε βγαινει τιποτα.ΠΡΑΞΕΙΣ απο ολους μας γιατι τελικα ειμαστε ΤΑ γαιδουρια.

Related Posts with Thumbnails