20/1/10

Πες το και θα γίνει για την Αϊτή -με αριθμό 101000257760-5.Το βράδυ του Σαββάτου  αποφασίσαμε να σιωπήσουμε  μέχρι να δούμε  να αντιδρά η Κορινθιακή κοινωνία στο δράμα της Αϊτής.
Η επίσημη πολιτεία σιώπησε βροντερά.
Οι καλοί κύριοι εξακολούθησαν να παρευρίσκονται  στις μαζώξεις πολιτικού μάρκετινγκ, να βρίσκουν φλουριά και να γεμίζουν παράσιτα τα κανάλια.
Ο γνωστός καλός κύριος έστειλε εκατοντάδες ευχετήριες  κάρτες  σε Αντώνηδες , Θανάσηδες και θα ακολουθήσουν και άλλες για τις επόμενες ονομαστικές εορτές.
Και ούτε  ένας ντόπιος  ''επίσημος'' δεν ανατρίχιασε μπροστά στη φρίκη και την αγωνία  που άφησε  ο εγκλέλαδος στην Αϊτή.
Ούτε ένας μεγαλόσχημος δεν συγκινήθηκε διαβάζοντας  την ανάρτησή μας.
Πλην ........
του Άη Λάμπρου  Κωστάρα που αμέσως  υιοθέτησε την έκκληση και μας ειδοποίησε πως  ετοιμάζει μέσω του facebook  ''άμεση δράση''
Δεν είμαστε facebookers είμαστε όμως άνθρωποι  που δεν αντέχουν στη θέα του ανθρώπινου πόνου, δεν αντέχουμε να μας ζώνουν τα θλιμένα μάτια των παιδιών του κόσμου που ζητούν νερό, ψωμί και ελπίδα ζωής.
Ελπίδα και φως  ζητάμε  και εμείς , ελπίδα ότι παραμένουμε άνθρωποι,συμπονετικοί και ευαίσθητοι, έξω από τις υποκρισίες της εξουσίας,των κομμάτων, του παραγοντισμού.
Και  σαν η μικρή σπίθα στο σκοτάδι  ξεπήδησε σήμερα, περιμένουμε τη μεγάλη φωτιά:
Τη φωτιά της ανθρωπιάς.
Για την μακρυνή Αϊτή , την κοντινή γειτονιά μας, τον συνάνθρωπο δίπλα μας.
Περιμένοντας καταθέσαμε τον οβολό μας στους Γιατρούς της Καρδιάς  λόγω συμβολισμού  αλλά και μέσα από τις δικές μας γνωριμίες θα συμβάλλουμε μαζί με τους facebookers (facebolah κατά τη δική μας επινόηση) για τη συγκέντρωση χρημάτων προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Στο μπλογκ βασιλεύει η χαρμολύπη.
Στους Λ.Κ ,Μ.Φ,Λ.Φ  και σε όλους εσάς τους ανώνυμους  και επώνυμους   που συμπαραστέκεστε και αντι-δράτε  επειδή δεν μας βγαίνουν άλλα λόγια αφιερώνουμε :

Εμείς. Περιπατητές και «οσμιστές» του κόσμου.
Να κρατηθούμε από μια πίστη που στιγμιαία αναβιώνει
Μπροστά σε έναν Επιτάφιο.
Κοντά σ’ ένα κίτρινο κρινάκι, πασχαλινό.
Ματαιωμένοι, αλλά όχι παραιτημένοι.
Μες σ΄ έναν αλλιώτικο ανθώνα, εσωτερικό.

Βαστάτε γερά, άνθρωποι!
2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, εντάχθηκε και η
πρόταση του Γενικού Γραμματέα ΟΝΝΕΔ Σπάρτης Γ. Παυλάκου, ο οποίος πρότεινε
τη συγκέντρωση κάθε είδους ανθρωπιστικής βοήθειας για το δοκιμαζόμενο λαό της Αϊτής, ο οποίος υποφέρει από το χτύπημα του καταστροφικού σεισμού.
Πολύ σύντομα θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για αυτή τη δράση και η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας θα συμμετέχει στο εγχείρημα με όλες τις δυνάμεις της.

http://onned-korinthias.gr/mambo/index.php?option=com_content&task=view&id=1276&Itemid=5

Ανώνυμος είπε...

βρε παιδια, εδώ δεν βοηθάνε την Κορινθία, θα βοηθήσουν την Αϊτή???? πλάκα μου κάνετε?
Εδώ πεινάει ολη η Κορινθία, ας κοιτάξουν τους δίπλα τους και μετά ας κοιτάξουν και τους μακρινούς....!!!!

Related Posts with Thumbnails