26/1/10

Κοιλοπονούσε το βουνό....

........και γέννησε ποντίκι!!!!


Παναγία μου , μεγάλη η χάρη σου!!
Τι μου τα ρίχνεις όλα βροχή στο κεφάλι, του έρημου;
Μόλις πήγα να συνέλθω από το πρώτο ηλεκτροσόκ μου στέλνεις κι' άλλο.!!!!
Γιατί Παρθένα μου;
Από το Σάββατο το πρωί  έχω διαβάσει 403 φορές το άρθρο του αυτοδιοικητικού-πρώην αντιδημάρχου Δ. Τζαναβάρα τιτλοφρούμενο ''Για το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και το σχέδιο Καλλικράτης'' (που αναδημοσίευσε και ο Observer  σήμερα) και δεν μπορώ να καταλάβω αφ'ενός εάν το γράφει  κάποιος green guard (πρασινοφρουρός καλέ)  με περγαμηνές ή κάποιος  κατενθουσιασμένος national guard ( εθνοφρουρός) που δεν διάβασε το κείμενο αλλά οραματίζεται το λαμπρό αυτοδιοικητικό του μέλλον via Kallikratis ( όπως λέμε μέσω Ντουμπάι).
Α,πα,πα, πα. Αυτό το κείμενο δεν είναι του Δημητρίου.Κάποιο αόρατο χέρι το έγραψε, κάποια σκιά ή πνεύμα από εκείνες που κυκλοφορούν στις εκπομπές του Χαρδαβέλα.
Σφυρίζει σύνθημα του ΓΑΠ ο Δημήτριος ''ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΛΥΤΡΩΣΟΥΝ''; Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαραλλέος , με  παιάνες και με το ''πρόγραμμα Καλλικράτης'' όπως γράφει, ''δίνουμε (ποιοί δίνετε καλέ μου;) στην αυτοδιοίκηση  το δικαίωμα που της αξίζει για μια νέα αρχή  και σε αυτή τη νέα αρχή πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά και υπεύθυνα για το συμφέρον πρώτα της χώρας μας και των συμπολιτών μας και να είμαστε πλέον σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε'' (Εφημερίδα Πρωινή 23-24/1/10)
Είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Σχεδίου Καλλικράτης ο Δημήτριος;Αλλαξοπίστησε ο  πρώην αντιδήμαρχος;Για να σας απαντήσω θα πρέπει να είχα διαβάσει  το άρθρο άλλες 200 φορές.


Δεν πρόλαβα όμως.......Στην 404η  φορά....
Τσαφ!!!! Moυ ήρθε μενίρ στο κεφάλι.''Για τον Καλλικράτη και το δήμο Κορίνθου'' του Gianni Ghezerlis.Είχα την πρώτη μου εκτός θέματος συνάντηση με τη γραφή του εκ Σολυγείας ορμώμενου
αυτοδιοικητικού.Σκέτο ντοκυμαντέρ  έγραψε ο άτιμος. Με την κάμερα στην πέννα, μας  σεργιάνησε  από την  αρχαιότητα  και τους αγώνες  στα Ίσθμια στην belle epoque της Κορίνθου με κάτι  κακές λήψεις από το παρόν  της πόλης, αλλά και ενθουσιασμό για την σύλληψη της ανάπλασης ala Pescara  του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου, της αξιοποίησης του λιμένος -ως είχε αρχικώς οραματισθεί η κορινθιακή κοινωνία- και πολλά πολλά όνειρα θερινής νυκτός.
Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το σχέδιο Καλλικράτης δεν γνωρίζω επακριβώς.
Διαβάστε μήπως με βοηθήσετε και μένα να καταλάβω. Αυτό για παράδειγμα:

''Το παραπάνω σχέδιο  (ρυθμιστικό έργο του 1858 οπως το γράφει) ενώνει την ιδέα της όψης του αστικού χώρου με τον ¨κοινό χώρο του κόλπου απ΄όπου θα προερχόταν η νέα οικονομία και η πιο δυνατή ώθηση για την αναγέννηση αυτής της πόλης- και διάλεξε ένα προσανατολισμό που σημαδεμένο από εξαιρετικές τοποθεσίες, όπως το ανάγλυφο τοπίο της Ακροκορίνθου και το όρος Γεράνεια που δεσπόζει πάνω από το Λουτράκι, δίνουν μεγάλη αξία από κάθε άποψη στην περιοχή .''

Δεν θα επεκταθώ.Παράγραφο παράγραφο διαβάζω.
Μέχρι την Τσικνοπέμπτη θα προσπαθήσω να διαπιστώσω πως μπορεί να ενωθεί '' η ιδέα της όψης του αστικού χώρου με τον κοινό χώρο του κόλπου απ' όπου  θα προέρχονταν η νέα οικονομία''
Μέχρι να καταλάβω μπορεί να έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο,να έχουν γίνει εκλογές , να έχουν εκλεγεί και οι δύο προαναφερόμενοι αυτοδιοικητικοί μέσα από '' μία δυνατή ώθηση για την αναγέννηση της πόλης''(Γκεζερλής  έγραψε).
Μπορεί όμως και να έχω γίνει φακίρης στην Ινδία. Σε αυτή τη ζωή τα έχω δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.

Δικός σας και μονίμως απορών
Στέλιος ο μύστης των Ισθμίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails