3/2/10

ΕΠΑΛ -ΗΘΕΥΣΕΙΣ Είχαμε κάνει μια ανάρτηση εδώ για το 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου μετά τα σπασίματα καί τη λύση της κατάληψης. Πιστέψαμε πως με τόσο ντόρο που έγινε τότε, θα γινόταν κάτι. Τα παιδιά εξακολουθούν να φοιτούν στο κτίριο που πριν από χρόνια είχε χαρακτηριστεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες  της Νομαρχίας μας ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.Μπήκαν προφανώς  τα τζάμια που έσπασαν και κανά-δυό πόμολα και αυτό είναι όλο. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά!!!!!!!
Ο βουλευτής Τάσος Κουράκης  έγραψε  στην υπουργό   (  διαβάστε ΕΔΩ) και η υπουργός έστειλε το μπαλάκι στους ΟΤΑ  ( δήμοι και Νομαρχίες) που είναι υπέυθυνοι για τις επισκευές και μεταστεγάσεις σχολικών κτιρίων.Δηλαδή μία από τα ίδια χωρίς να  απολογηθεί κανείς!
Πληροφορηθήκαμε ότι  τις  προάλλες έγινε διαγωνισμός  για την εκμίσθωση  νέου κτιρίου με 2  προσφορές - αν ξέρετε κάτι περισσότερο διαφωτίστε μας- αλλά δεν επήλθε συμφωνία διότι το ενοίκιο φάνηκε ακριβό στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δηλαδή είναι ακριβότερο από αυτό που πληρώνει η Νομαρχία για το χάλασμα!!!
Ε, να μην είναι ακριβότερο όταν δεν έχει μούχλα, όταν διαθέτει θέρμανση, σωστές εγκαταστάσεις κλπ;
Ας μας απαντήσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι  αντινομάρχες της Νομαρχίας (αλλάξανε τώρα  και δεν ξέρουμε τα ονόματά τους)
1) Είναι αλήθεια ότι το ενοίκιο που δίνετε για το Μουσικό Γυμνάσιο στον Ισθμό που έχει 35 παιδιά μόνο είναι 9.000?
2) Είναι αλήθεια ότι για το σαράβαλο του Κοντοράβδη   το ενοίκιο είναι 5.500-6.000 ευρώ:
3)Ποιά ήταν η εξωφρενική τιμή που δεν τα βρήκατε  με τον εκμισθωτή;
4)Γιατί τόση πρεμούρα να παραμείνει το ΕΠΑΛ σε ακατάλληλο  κτίριο; Ποιός ενδιαφέρεται τόσο πολύ;

'Αμα  όμως κόψετε από τις πασχαλινές  κάρτες του Νομάρχη  (γνωρίζετε το κόλημα που έχουμε με αυτό) ,αφού έτσι και αλλιώς  τελειώνει η θητεία του και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε τη διαφορά του ενοικίου. Άμα θέλατε θα το κάνατε.Το απλό μας μυαλό λέει πως δεν θέλετε για λόγους που εσείς γνωρίζετε.
Και να προσθέσουμε πως  η κοινωνία απαξιώνει  από μόνη της τα ΕΠΑΛ.
Ως απόδειξη παραθέτουμε την επιστολή καταγγελία της  ΕΛΤΕΕ Κορινθίας (Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας),και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
__________________________________________________________________________________
ΠΡΟΣ : Δ/ΝΣΗ Β΄/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ , ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.Ε. Ν. Κορινθίας ,


ΚΟΙΝ :ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ , ΣΕΚ, Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Βρισκόμαστε στο τέλος του Ιανουαρίου και ενώ έχει τελειώσει το Α΄ τετράμηνο του 2009 -2010 , μόλις έχει ξεκινήσει η σταδιακή κάλυψη των διδακτικών κενών στα τεχνικά και επαγγελματικά σχολεία ( ΕΠΑ.Λ , ΕΠΑ.Σ.) του Νομού Κορινθίας και τα προβλήματα που υπάρχουν είναι τεράστια διότι ακόμα έχουμε ελλείψεις στα αυτονόητα όπως βιβλία , εκπαιδευτικοί , κάλυψη θέσεων ευθύνης , χρηματοδότηση και άλλα .
Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης και αβεβαιότητας για το παρών και το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης, που κυριαρχεί μεταξύ των μαθητών και καθηγητών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης .
Ζητάμε να ασχοληθείτε επιτέλους με τα επείγοντα και καθημερινά προβλήματα των Σχολείων, και να αποδείξει το Υπουργείο Παιδείας έμπρακτα το σύνθημά του «πρώτα ο μαθητής» και «Προτεραιότητα η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση».
Η υπομονή των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων έχει εξαντληθεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γεν. Γραμματέας______________________________________________________________________________________

Αυτή η κοινωνία λοιπόν προτιμά να διοργανώνει, γιορτούλες για ΚΑΠΗ, εκθεσούλες και παρτάκια όπου μαζεύονται οι ψηφοφόροι για το χειροκρότημα αγνοώντας και υποβαθμίζοντας  ή και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών εκείνων που η ίδια  αποκαλεί '' διαφορετικά'' ή ''προβληματικά''.Τα στήνει στον τοίχο και τα στριμώχνει στη γωνία. Προτιμά να τα βλέπει να βολοδέρνουν στα internet cafe που η ίδια  αδειοδοτεί αλλά δεν  θέλει να τους προσφέρει το κατάλληλο  περιβάλλον για μάθηση, αυτενέργεια και δημιουργία.
Λυπόμαστε πολύ κύριοι, αυτή είναι η αλήθεια σας.
Εσείς μοιραζόσαστε ένα ψέμμα που γνωρίζετε να πιπιλάτε και να αναμασάτε πολύ καλά.
Είναι άλλωστε και εκλογική περίοδος.....
Εμείς  ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ αλλά δεν θέλουμε να δικαιωνόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails