12/5/10

Ποιος, ποιος, θέλω να ξέρω ποιος!

Παρασκευή 7/5/2010, η πιο ανόητη δημοτική σύναξη που έγινε ποτέ, με την συμμετοχή μάλιστα όλης της δημοτικής αρχοντιάς, των υπό συνένωση δήμων. Πρώην και νυν, του λαϊκού «αυτοκράτορα» Θ. Θωμαίδη (όπως απεκλήθη, μετά το πρύτανης) παρόντος. Θέμα, τα όρια μέχρι τον Ισθμό του δήμου Κορινθίων. Στόχος, να «πιεστούν» οι τοπικοί Βουλευτές να νομοθετήσουν υπέρ.
Οι τοπικοί Βουλευτές, εκκωφαντικά απόντες! Δεν έστειλαν ούτε καν ένα τυπικό χαιρετισμό όπως κάνουν για τις συνεστιάσεις τοπικών λαογραφικών συλλόγων. Σιγά μη πάρουν το αναμμένο καρβουνάκι του Αλ. Πνευματικού στο χέρι. Και κανείς από τους πολυτάλαντους δημοτικούς άρχοντες δεν σκέφτηκε την αναβολή της συνεδρίασης, για την Κυριακή πχ, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία στους Βουλευτές.
Σιγά μη τα σπάσουμε με τους Βουλευτές.
Τους έχουμε ανάγκη.
Συμπέρασμα, η εκτόνωση της δημοτικής αρχοντιάς μπροστά στα μάτια 10 (ναι 10) απλών πολιτών, που μάλλον δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν και της τοπικής τηλεόρασης!!! Αποτέλεσμα, 0 από 0 ίσον 0, που λένε και τα μαθηματικά.

Και καλά εμείς εδώ στην Κόρινθο έχουμε συνηθίσει πια τις φανφάρες αυτής της δημοτικής αρχής και απέχουμε συνήθως από τα Shows του Α. Πνευματικού, οι υπόλοιποι δήμαρχοι πως την πάτησαν έτσι; Φοβήθηκαν μήπως τους κατηγορήσουν οι συμπολίτες τους, ότι δεν βάζουν πλάτη, για το δίκαιο αίτημα της Κορίνθου να φτάσει μέχρι τον Ισθμό (αίτημα που οι ρίζες του ξεκινούν από την εποχή του Νέρωνα!) και να απελευθερώσει τους Ισθμίους από την Λουτρακιώτικη κατοχή!
Θα τρίζουν από υπερηφάνεια τα κόκαλα του Νέρωνα, που η ‘’ψωνάρα’’ του να ανοίξει τον Ισθμό, χρησιμοποιείται μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια, ως επιχείρημα πολιτικού ορθολογισμού (sic) δια στόματος κκ Γκεζερλή, Σταυρέλη κλπ, κλπ, που δίδουν μαθήματα ιστορίας, ''άααλλου'' επιπέδου και «ξεχνούν» ότι η ανικανότητα πρώην δημοτικών αρχόντων της Κορίνθου, έφεραν δώρο τον Ισθμό και τα Ίσθμια στο Λουτράκι, γεγονός που ουδόλως αναφέρεται.


Η σχεδόν σύσσωμη αυτή παρουσία της δημοτικής αρχοντιάς στο Show, δείχνει ένα και μόνο πράγμα για το οποίο αναρωτιόμαστε όλοι, αυτόν τον καιρό: Δείχνει, το πως και με ποιους, φτάσαμε ως εδώ!

Γιατί όλοι αυτοί οι κύριοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενδιαφέρονται περισσότερο στο να μη βγουν από το πολιτικό παιχνίδι στις επερχόμενες εκλογές, παρά για το πώς θα ζήσουν οι συμπολίτες τους, την επομένη ημέρα (εν μέσω κρίσης και φτώχιας), παρά για το πώς θα οργανώσουν τον νέο μεγάλο δήμο ώστε να ρολάρει κατά το δυνατόν συντομότερα, σύμφωνα με τις εθνικές πλέον επιταγές της ανάγκης και τις ευχές της κυβέρνησης.

Για αυτούς, τέτοιο θέμα ΔΕΝ υπάρχει! Με τις ελάχιστες εξαιρέσεις δύο (2!) μόνο προσώπων που έθεσαν το θέμα της ζωής των δημοτών στο Καλλικρατικό αύριο και μπράβο τους, οι υπόλοιποι είχαν πάρει ρητή εντολή από αγρότες κυρίως συνδημότες τους, να δώσουν την ύστατη μάχη για τα όρια του Νέρωνα!
Πόσο μακριά είστε νυχτωμένοι κύριοι!!!

Ο Καλλικράτης, καλός ή κακός, σας αρέσει δεν σας αρέσει, αύριο θα είναι Νόμος του Κράτους. Και ο Νόμος αυτός, αν τον έχετε διαβάσει, αλλάζει ριζικά σχεδόν τα αυτοδιοικητικά δεδομένα. Ένα μόνο ερώτημα δημιουργείται:
 Ποιος θα κάνει αυτά τα πράγματα που απαιτούνται;
Ποιο στελεχιακό δυναμικό θα τα πραγματοποιήσει;
Ποια άτομα, με ποια μόρφωση, με ποια ηθική, με ποια καταξίωση, με ποια διάθεση (αχρημάτιστης αυτή τη φορά) προσφοράς, θα συμμετέχουν στο νέο 60μελές δημοτικό συμβούλιο και στο νέο 150μελές ψηφοδέλτιο;
 Με ποιο υπόβαθρο και ποιο γνωσιολογικό επίπεδο, το σημερινό πολιτικό δυναμικό θα στελεχώσει υπηρεσίες όπως, πολεοδομίας, υγείας, κοινωνικής πολιτικής και κυρίως τις οικονομικές υπηρεσίες;

Γιατί μη μας πείτε ότι, η τύχη του Καλλικράτη στο δήμο Κορινθίων, θα περάσει από τα χέρια των κκ (με τυχαία σειρά) Γκεζερλή, Ντιγκιρλάκη, Ανδρέου, Τζαναβάρα, Μελέτη, Κεφάλα κλπ κλπ, …….. γιατί θα ζητήσουμε μεταδημότευση και μεταστέγαση σε άλλη γη και άλλα μέρη!

Και από την άλλη, ποιοι είναι οι αντίστοιχοι στα ψηφοδέλτια των άλλων μνηστήρων της Δημαρχίας; Είναι επιτακτική ανάγκη για όλους τους υποψηφίους, να γνωστοποιήσουν προκαταβολικά, πριν τις εκλογές, ποιος από τους προτεινόμενους στο ψηφοδέλτιο του θα αναλάβει ποιο πόστο, αν φυσικά εκλεγεί. Ποιος θα δουλέψει και που! Δυστυχώς η κατάσταση στη χώρα και στον δήμο δεν επιτρέπει πλέον πειραματισμούς.

Στον προβληματισμό μας αυτό, σκόπιμα, ξεκινήσαμε από την βάση. Σκόπιμα δεν αναφερθήκαμε, ακόμα, στους επικεφαλής. Γιατί εδώ το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό. Η συσωρευμένη πολιτική πίεση από την γενική κατάσταση στην χώρα, θα αναζητήσει σίγουρα εκτόνωση στις δημοτικές εκλογές. Είναι σε όλους γνωστό το συνεχώς και πιο έντονα επαναλαμβανόμενο ερώτημα, … μα καλά αυτοί που μας έφτασαν ως εδώ, αυτούς θα ψηφίσουμε να μας σώσουν;… Και αν στο μάκρο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής οι αντιστάσεις στο ερώτημα είναι ακόμα δυνατές, στο μίκρο επίπεδο του δήμου ήταν και είναι ανύπαρκτες. Και αυτό είναι κάτι  που πολύ σοβαρά θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψη τους και τα πολιτικά κόμματα και οι υποψήφιοι. Γιατί αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο. Δικαίως ή αδίκως!

Η χώρα και ο τόπος χρειάζεται νέα πρόσωπα, νέους ανθρώπους με καινούργιες ιδέες και όρεξη για δουλειά και προσφορά. Και σύμφωνα με τα αυτονόητα του Καλλικράτη,  ανθρώπους ιδιαίτερα αξιόλογους, με προσωπικότητα, κοινωνική καταξίωση, επαγγελματική κατάρτιση και υψηλό γνωσιολογικό επίπεδο. Για να το πούμε λαϊκά, με μάστερ σε όλα τα επίπεδα! Μόνο με την συμμετοχή τέτοιων ανθρώπων, ο Καλλικράτης θα έχει καλύτερη τύχη από τον Καποδίστρια. Μόνο με την συμμετοχή τέτοιων ανθρώπων, θα πάει ένα βήμα πιο μπροστά η χώρα.

Και κοιτάζοντας πρόσωπα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου την Παρασκευή και ακούγοντας λόγους και θέσεις, πρέπει να το πούμε, μείναμε πολύ απογοητευμένοι. Μακάρι να διαψευστούμε.


Κρατάμε γερά , σκεφτόμαστε δυνατά! 'Εχουμε ερωτηματικά!

Οι Απέναντι

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σε άλλο blog βλέπω να (αυτό)εκθιάζονται οι Λάμπρου και Κωστάρας, πολύ θα ήθελα να ξέρω αν σας διαβάζουν. Φυσικά δεν αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν αναφέρονται σε εσάς έντυπα ή ηλεκτρονικά. Τους ενοχλεί αυτό το open mind σας γιατί το δικό τους είναι CLOSED! Mας ενδιαφέρουν τα κείμενά σας, Συνεχίστε!

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.
Καθείς εφ'ω ετάχθη.
Σε μας αναφέρονται συνήθως αρνητικά με κάποιες εξαιρέσεις, συνδυάζοντάς μας με παρατάξεις, εφημερίδες κλπ.
Το μπλογκ που έκλεισε πρόσφατα μας είχε αναλάβει κατ' αποκοπή .
Δεν πειράζει όμως, εμείς όπως έχουμε δηλώσει πλειστάκις γράφουμε το κεφάλι μας και θα συνεχίσουμε να λέμε τη γνώμη μας. Αν υπάρχουν αυτιά και μάτια για μας έχει καλώς.
Αν όχι, δεν πειράζει. Είμαστε στο διαδίκτο κοντά 2,5 χρόνια πολύ πριν από τα διάσημα ιστολόγια, πολύ πριν από τα ιστολόγια που ανοιγοκλείνουν και θα παραμείνουμε.
Έχουμε και εμείς δεχτεί απειλές για εισαγγελέα, λάσπη και πλείστα ανώνυμα σχόλια που έχουμε κρατήσει
αν ποτέ χρειαστεί να αποδείξουμε κάτι.
Και πάλι σας ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Συνχαρητήρια παιδια!!!
Συνεχίστε ετσι μηπως και αφυπνιστούμε, εκλογές έρχονται πολύ σύντομα και εχουμε την ευκαιρία να πάρουμε την τύχη της πόλης μας στα χέρια μας.
Ειναι ¨ωρα να προβληματιστούμε για το ποιούς Αρχοντες θέλουμε για την πόλη μας.
Τέρμα ποιά η υποκουλτούρα και τα λαμόγια!!
Τερμα οι μισσαλόδοξοι και τα καβαλημένα καλάμια.
Τερμα οι δήθεν και οι αμόρφωτοι.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ!!!

Το μαρικάκι

Related Posts with Thumbnails