27/5/10

Μία κρίση για την προχθεσινοβραδινή ομιλία της κας Κατερίνας Φαρμάκη- Γκέκη,

Με ύφος έμπειρου και μπαρουτοκαπνισμένου κοινοβουλευτικού που, από το μετερίζι του Πασοκ επί χρόνια, αποκρούει τις βολές της δεξιάς, η κα Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη απευθύνθηκε στους συναδέλφους της στο Κοινοβούλιο, για την διοικητική μεταρρύθμιση. Κατηγόρησε, στιλήτευσε και στο τέλος νουθέτησε, τους βουλευτές συναδέλφους της, και κυρίως αυτούς της ΝΔ, για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Έδειξε, με αυτόν τον τρόπο, την παλαιοκομματική αντίληψη της νεαρής βουλευτού που, αντί να αναφερθεί στην ουσία επιχειρηματολογόντας, τα έβαλε στα ίσια με την αντιπολίτευση, με απώτερο προφανή στόχο τα κομματικά εύσημα. Από ποιους άραγε; Από τους δύο (ναι δύο!) χειροκροτητές που επιβράβευσαν τα λεγόμενα της από τα βάθη –ίσως- των θεωρείων; Η κα Κατερίνα Φαρμάκη -Γκέκη όμως απέδειξε ότι είναι Πασοκ. (τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει!)


Ως Κορίνθια δε πολιτικός έβαλε, κατά τα τελευταία 100/120, δευτερόλεπτα της ομιλίας της, δύο θέματα τοπικού ενδιαφέροντος:
Τα όρια του δήμου Κορινθίων στο Ισθμό και την παράληψη του ονόματος Περαχώρα από τον ενοποιημένο δήμο Λουτρακίου/Αγ.Θεοδώρων.
Για το πρώτο μάλιστα αναγνώρισε, έτσι με νάζι, ότι είναι εκτός θέματος(!) πλην όμως το έθεσε, έτσι απλά για να έχουμε!

Έχει δίκιο η κα βουλευτής! Τους 100.000 Κορίνθιους πολίτες, απανταχού της κορινθιακής επικράτειας, όντως απασχολεί το θέμα της μειονότητας των 1000 περίπου Περαχωρητών, να συνεχίσουν να αναγνωρίζονται, με την αναγραφή του ονόματος τους στην ταμπέλα! Και όντως τα όρια του δήμου Κορινθίων, είναι κάτι που καίει τα σπλάχνα των απανταχού κορινθίων για την συνεχιζόμενη, άδικη - και φευ- ανιστόρητη κατοχή από τους Λουτρακιώτες!

Για την διχοτόμηση (για ρουσφετολογικούς λόγους) του δήμου Κιάτου, την μελλοντική ασφυξία της Νεμέας, την θέση της νομαρχιακής του Πασοκ για τρεις δήμους, τις θέσεις της ΤΕΔΚ, τα  ποιοτικά και ποσοτικά προβλήματα του πολιτικού προσωπικού της Τ.Α. που θα προκύψουν από τον Καλλικράτη, κλπ κλπ, ούτε κουβέντα!
Φαίνεται ότι η κα βουλευτής έχει εμπιστοσύνη και στο ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν και στο υπάρχον πολιτικό δυναμικό, ιδίως για τον δήμο Κορινθίων (Α.Πνευματικός και οι συν αυτώ)!
Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Μακάριοι οι πτωχοί … ψηφοφόροι μας!

Οι Απέναντι

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι θα πληρώσουν πολλά για την κοροιδία προς τον κόσμο της Κορίνθου. Α και αφαιρέστε το "νεαρή" ή αντικαταστήστε το με "νέα".

Ανώνυμος είπε...

Παντελής έλλειψη σοβαρότητας για σημαντικά προβλήματα της Κορίνθου που η κυρία βουλευτής ξέχασε κατά τη γνωστή τακτική νεοεκλεγέντων λαικιστών του ΠΑΣΟΚ. "Κακώς" ασχολείστε.

Πανταζής Βασ.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς, κ. Πανταζή, σοβαρός βουλευτής του Πασοκ νέος ή και παλαιότερος, δεν χρειάζεται να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι Πασοκ, όπως κάνει η Κατερίνα. Αυτό το κάνουν όσοι στην πραγματικότητα δεν είναι Πασοκ και προσπαθούν να κρυφτούν όπως ο Πνευματικός. Ίσως να είναι και κολλητικό ………..

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα σκατά και το φτυάρι.

Related Posts with Thumbnails