7/7/10

Ο Δήμαρχος πατάει ήδη στο 2011

Σε μία μελιστάλακτη, από πάσης απόψεως, εκπομπή της κας Τζένης Σουκαρά, την περασμένη Παρασκευή, ο Αλέκος Πνευματικός ξεκίνησε το προεκλογικό Πάρτι.


Αν αναρωτιέστε γιατί, η απάντηση είναι απλή: Θα είναι υποψήφιος ΟΠΩΣ και να γίνει! Με ή Χωρίς το χρίσμα – στήριξη του Πασόκ!
Με μία προσεκτικά διατυπωμένη απάντηση ισοπέδωσε –όπως πάντα- συντρόφους κριτές και συντρόφους αντιπάλους, προβάλλοντας εαυτόν ως την μόνη, για αυτούς, επιλογή πέραν της οποίας ουδέν άξιον λόγου!


Η γνωστή γκεμπελική μέθοδος της χειραγώγησης (του κόμματος) σε συνδυασμό με ένα ξεκάθαρο εκβιασμό της ούτως ή άλλως καθόδου του.

Για αυτόν, η πολιτική αξιολόγηση (σύμφωνα με πληροφορίες του) είναι θετική! Σωστά. Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε! Ο μεν ένας των αξιολογητών είναι ο Γραμματέας για τον οποίον υπάρχουν φήμες ότι έχει δεχθεί πρόταση όχι μόνο για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο αλλά και αντί-δημαρχία με το άμα, ο δε δεύτερος αξιολογητής είναι εν ενεργεία αντιδήμαρχος του ιδίου, σε αυτή την δημαρχιακή θητεία. Τι κρίση αξιολόγησης θα μπορούσαν να δώσουν; Ρωτούν τον λύκο για τον σκύλο; Το απόλυτο βραχυκύκλωμα!

Οι Βουλευτές; Ποιος θα μπορούσε να τα βάλει μαζί του;

Ο κ.Μανωλάκης κάνει μπάνιο στα Καλάμια. Ο κ.Μπεγλίτης ακόμα βλέπει τα πανώ για τον Ισθμό από το μπαλκόνι του πολιτικού του γραφείου. Η κα Φαρμάκη, είναι πολύ λίγη μπροστά του.

Οι αντίπαλοι του; Ναι, είναι κάποιος Χασικίδης – εν ενεργεία δήμαρχος και αυτός- αλλά ποιος μιλάει για αυτόν; Ο κύριος τίποτα δεν έχει άλλη λύση. Όπως και ό έτερος αντίπαλος, κάποιος Λέκκας, έχουν ήδη «υπογράψει» την ένταξη τους στο πόστερ του.


Η μπάλα λοιπόν στην σέντρα και το πάρτι αρχίζει.


Όποιον βρούμε μπροστά μας, δεξιό, αριστερό κλπ του τάζουμε και μία αντί-δημαρχία. Τι πρώην και νυν δήμαρχοι, τι πρώην και κυρίως νυν δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξαρτήτως αποχρώσεως, τι ψώνια καλλιτεχνικά και δημοσιογραφικά, τι υπαλλήλους και στελέχη, ανεξαρτήτως κόμματος, τι επαγγελματίες, προέδρους και απλούς. Οι πάντες για τον έναν, τον μοναδικό, τον αδιαμφισβήτητο! Νο problem!

Το μόνο πρόβλημα – αν είναι πρόβλημα-, το επιχειρησιακό σχέδιο του νέου δήμου. Και αυτό όμως έχει πάρει την πορεία του. Οσονούπω και θα λυθεί και αυτό. Για τα πάντα υπάρχουν λύσεις στο τσεπάκι (το θυμάστε;) του δημάρχου!

Ο Δήμαρχος πατάει ήδη στο 2011! Αν όχι σίγουρα, τουλάχιστον κοντά στο 2ο εξάμηνο!
Αυτό έβγαλε η συνέντευξη με την μελιστάλακτη κα Σουκαρά.


[Αυτό δεν ήταν ύφος Τζενάκι, δεν ήταν ερωτήσεις αυτές, ήταν η Φωτούλα 25η Μαρτίου, σε περιγραφή του έργου του δημάρχου! Κρίμα.]
Εντύπωση όμως μας κάνει η στάση του κ. Χασικίδη. Μοιάζει να περιμένει απαθής το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του. Δεν έχει καταλάβει άραγε ο γιατρός, ότι είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και το Πασοκ και η πόλη της Κορίνθου; Έχει απέναντι του έναν αντίπαλο με αποδεδειγμένη εκτός Πασοκ συμπεριφορά. Έναν καθαρό εκπρόσωπο του παλιού Πασοκ. Κομματικά απρόβλεπτο, με πολυτάραχη αρνητική θητεία. Ο κ. Χασικίδης είναι το ακριβώς αντίθετο. Γιατί λοιπόν δεν προβάλλει εαυτόν και δεν αντιπαρατίθεται; Το παιχνίδι κύριε Χασικίδη δεν έχει τελειώσει ακόμα και ο αντίπαλος παίζει βρωμο-βραζιλιάνικα. Βγείτε. Μιλήστε. Αγωνιστείτε. Αυτό που μετράει για τώρα, αλλά και για το μέλλον, είναι ο αγώνας.
 Ακόμα και αν χάσετε να μην χάσετε με τα χέρια κατεβασμένα!

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails