23/7/10

Το σεντόνι των χρισμάτων

Τα σεντόνια χρησιμοποιούνται για να σκεπάζουν και να καλύπτουν τη γύμνια,το θάνατο, τοι μοιχεία,τα έπιπλα και για να προστατέυουν από έντομα και κρύο.Λέγεται πως τα φορούν και τα φαντάσματα.
Κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι το αναμενόμενο χρίσμα ή στήριξη των κομμάτων στους υποψήφιους.
'Εχουμε πιά κουραστεί. Το δίνει, δεν το δίνει,  δίνει στήριξη, δίνει χρίσμα, θα κατέβει ανεξάρτητος ο Χ αν δεν του  το δώσουν, από εδώ οι νέοι από εκεί οι παλιοί, από έδω το μέλλον, από εκεί το παρελθόν.Επίσημα λέγονται αυτά, ανεπίσημα λέγονται άλλα.'Αλλα συζητάμε μεταξύ μας έξω, άλλα καταλαβαίνουμε, άλλα μας παρουσιάζει η επίσημη ενημέρωση του νομού.
Εμείς λοιπόν  θα μεταφέρουμε αυτά που ακούμε, θα ξεδιπλώσουμε τη σκέψη των απλών ψηφοφόρων που έχουν αρχίσει και ταράζονται και δυσανασχετούν.
Πρώτον ο Αλέκος λέει ψέματα  ότι έχει το χρίσμα. Το έγραψε πριν από εμάς ο Λάμπρος Κωστάρας αποκαλώντας το παραμύθι Νο1.

Δηλώνει ο δήμαρχος  δεξιά και αριστερά ότι (για την υποψηφιότητα του) πήρε το πράσινο φως από τον κομματικό μηχανισμό και εργάζεται ήδη για το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα της παράταξης του.
Δηλαδή, η πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής για όλη την Ελλάδα, ανακοίνωση του Πασοκ για απόδοση χρίσματος έγινε !!!Και έγινε στον Αλέκο!Δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε.
Να τον συγχαρούμε μάλιστα για την πανελλαδική πρωτιά!Να ρωτήσουμε όμως:
Ποιος από τον κομματικό μηχανισμό του έδωσε το χρίσμα; Σε ποιόν τηλεφώνησε; Με ποιόν μίλησε;
Ποιος; Το όνομα θέλουμε.
 Ο κ.Γραμματέας της Νομαρχιακής τι ξέρει;
Ξέρει αυτά που δήλωσε χτες ΕΔΩ δηλαδή ότι οι διαδικασίες συνεχίζονται και τίποτα δεν θα ανακοινωθεί πριν συνέλθει το εθνικό συμβούλιο του κόμματος του Πασοκ το Σεπτέμβριο.Ο στόχος είναι το νικηφόρο αποτέλεσμα για τις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το ξέρουν οι κκ.Βουλευτές;
Αν το ξέρουν γιατί ούτε μία κουβέντα για αυτό;
Μήπως αυτοί δεν έχουν πρόσβαση στον κομματικό μηχανισμό ή δεν ανήκουν σ’αυτόν;
Εκτός και ο Αλέκος ανήκει σε άλλο μηχανισμό από αυτό του Γραμματέα και των Βουλευτών
οπότε … δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υπάρχουν δύο Πασοκ/μηχανισμοί.
Ο του Αλέκου και ο άλλος, για τους υπόλοιπους!
Σ’αυτόν, τον δεύτερο, φαίνεται, απευθυνθήκαμε και εμείς  και μας διαβεβαίωσαν ότι τα περί χρισμάτων όχι απλά δεν είναι διαμορφωμένα, αλλά και οι όποιες κρίσεις (από τις κατατεθειμένες υποψηφιότητες) αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό από την επιτροπή που ούτε (αυτό το «λαμόγιο»(τον θυμάστε τον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Γκεζερλής;) ο  κ. Ραγκούσης δεν ξέρει τίποτα!
Για τον φόβο των Ιουδαίων φυσικά.
Έτσι μας είπαν.
Στον «άλλον» μηχανισμό δυστυχώς εμείς δεν έχουμε πρόσβαση!
Για αυτό, Πιστεύουμε Αλέκο!Τώρα τα περί άμεσου εκβιασμού που «κάποιοι» (όπως εμείς) ισχυρίζονται ότι κάνει ο Αλέκος σε  όλο το Πασοκ …είναι ανάξια λόγου.
Ευτυχώς που έχουμε και την «Σφήκα» , το Διογένη  και το ΤΒ Σούπερ που έχουν χωμένο το μικρόφωνο στο στόμα του Πνευματικού καθημερινά και μαθαίνουμε τα νέα από πρώτο χέρι. Και επειδή οι άλλοι δεν μιλάνε, παρακαλούμε τους παραπάνω να πάνε να πάρουν ξανά συνέντευξη από τον κ.Πετρόπουλο και τους Βουλευτές για τον πρώτο χρισμένο  και να τους ρωτήσουν γιατί ούτε ένα αγωνιστικό τριαντάφυλλο δεν του έδωσαν;
Ο γραμματέας είναι σε δύσκολη θέση, βγαίνει και κάνει δηλώσεις για να τα μπαλώσει, για να μη φαίνονται τα δυό Πασοκ, οι βουλευτές δεν  αναφέρονται στο θέμα. Στηρίζουν προς το παρόνΑλέκο, με την παρουσία τους και τις κοινές συνεντεύξεις , δεν μπρορούν να κάνουν και διαφορετικά.
Ο αγώνας πρέπει να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα. Αλλά πρέπει να επιλεγούν και οι άξιοι, όπως είπε ο γραμματέας χτες.
Είναι θέμα οπτικής γωνίας, χρώματος και στόχου.
Ξαναγράφτηκε από το Βίος ότι ο Αλέκος θα πάρει δικαιωματικά το χρίσμα.
'Ετσι πάει. Αλλιώς θα κατέβει και αυτός ανεξάρτητος (sic) Τι μας ζαλίζουνε με το εθνικόσυμβούλιο και κουραφέξαλα;
To Πασόκ ρίχνει το σεντόνι  του χρίσματος για να καλύψει τη γύμνια του.
Για να καλύψει την ένδοια σε διορατικότητα και  πολιτική οργάνωση - από παλιά αυτό-  και πρόσωπα.
Και έχει ξαναγράψει ο Βίος πως το ψηφοδέλτιο του Αλέκου δεν θα είναι καν ψηφοδέλτιο Πασοκ αλλά ''τουρλού τουρλού'' -αφού αρκετοί Πασόκοι έχουν μεταπηδήσει σε άλλα ψηφοδέλτια (Γιώτης, Κίνηση προς το παρόν) που θα χριστεί από το Πασόκ σαν κομματικό ψηφοδέλτιο.Δίκοπο μαχαίρι και ρίσκο.Σημασία έχει το χρώμα και το νικηφόρο αποτέλεσμα το Νοέμβρη.
Ο Χασικίδης πάει σε θυσία ωσάν Ιφιγένεια εν Χιλιομοδίω.Εκτός εάν τον βάλουνε στο περιφερειακό του Πασοκ.
Ο Λέκκας θα κολήσει στον Αλέκο γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.
Θα μιλήσουν και οι τσακωμένοι, θα αναστηθούν και οι πεθαμένοι για να στηθεί το ψηφοδέλτιο του Αλέκου.
'Εχουμε σταμπάρει κανά-δυό που, ενώ δήλωναν ορκισμένοι εχθροί του Αλέκου  και ήταν σε άλλα ψηφοδέλτια τώρα γυροφέρνουν στο δημαρχείο.Τι άλλαξε; Σίγουρα δεν άλλαξε ο χαρακτήρας του Αλέκου. Κάτι άλλο άλλαξε.Βρείτε το.
Αυτά που γράφουμε δεν θα τα ακούσετε στις ειδήσεις, δεν θα τα πουν σε καμία εκπομπή, δεν θα γραφτούν  σε δημοσιογραφικά ιστολόγια.
Τα λένε μεταξύ τους  οι Κορίνθιοι αλλά δεν πάνε παραπέρα.
Λίγο σκέψη  προσθέτουμε στα επιφανειακά και στα επικοινωνιακά τερτίπια.
Και για να μην παρεξηγηθούμε δηλώνουμε πως με τον Αλέκο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα σαν πρόσωπο. Κρίνουμε την πολιτική του συμπεριφορά από πολύ απέναντι. Γιατί είμαστε  στο απέναντι μπαλκόνι που έχει άλλη θέα.

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails