17/8/10

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δυστοκία, μαθαίνουμε, ότι έχει ο Αλέκος στην ανανέωση και στελέχωση προσώπων στο ψηφοδέλτιο του. Και όχι μόνο αυτός αλλά και οι συμπαραστάτες του σε υψηλά και τοπικά πόστα στο Πασοκ. Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή, εν μέσω καύσωνα, όπως και οι αρνήσεις κάθε σοβαρού και υπεύθυνου στελέχους. Ποιος αλήθεια θα ήθελε να μπλέξει με τον Αλέκο και την φράξια του. Η στερεότυπη απάντηση είναι: τον επιλέξατε; βρείτε και τα αντίστοιχα άτομα να τον στελεχώσετε! Εννέα στα δέκα τηλεφωνήματα έχουν αυτή την κατάληξη παρά τις υποσχέσεις ότι ο Αλέκος δεν θα είναι πια ο ίδιος, ότι θα του μαζέψουμε τα λουριά, ότι ο ρόλος του θα είναι λίγο ή πολύ διακοσμητικός κλπ κλπ αερολογίες και ρουσφέτια που τάζονται.


Ο ίδιος ο Αλέκος, προκειμένου να μην υπολείπεται του Γιώτη στην ανανέωση με φθαρμένα υλικά, προσεγγίζει όλους τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης και μη(!), σε μία προσπάθεια επανενεργοποίησης τους και υπόσχεται στον καθένα ξεχωριστά από μία αντιδημαρχία!

Εικοσιπέντε, ναι 25, αντιδημαρχίες θα έχει το νέο δημοτικό συμβούλιο του Αλέκου! Χώρια αυτές των περιφερειών!

Και παρά τις υποσχέσεις, οι περισσότεροι Θααα το σκεφτούν!!! Η δυστοκία αυτή λένε έχει φέρει κατήφεια στους οργανωτές με αποτέλεσμα είτε να αναβάλουν τις όποιες υποχρεώσεις τους είτε να προσφέρουν εαυτόν ως λύση! Διχίλιαρο είναι αυτό! Για τα παιδιά και τα εγγόνια, ρε γαμώτο!

Με κόλλυβα όμως τούρτα δεν φτιάχνεις και έτσι έχουν πάρει το κομποσκοίνι και μετρούν ψήφους για την δεύτερη Κυριακή! Και το πρόβλημα είναι ότι δεν τους φτάνουν για αυτό και έχει αρχίσει και το παραμυθάκι περί επάρατης δεξιάς κλπ κλπ, λες και ο Αλέκος είναι πασόκος και αριστερός!

Αν και προφανή ψέματα τα όσα λένε, τους συμπαθάμε γιατί κάτι πρέπει να πουν οι άνθρωποι, έτσι όπως τα κάνανε αν και τους τα λέγαμε. Αυτούς που δεν συμπαθάμε είναι κάτι βλαχο-μπαρόκ συνδικαλιστές (νυν και πρώην), κάτι προέδρους και παρατρεχάμενους άλλων βλαχο-μπαρόκ συλλόγων, κάτι συμβούλους που σε περασμένες εκλογές τύπωναν και τοιχοκολλούσαν κηδειόχαρτα του Πασοκ και που ξαφνικά ο Αλέκος είναι καλός και ας είναι –κατά δήλωση του- Πασοκ, τέλος. Τέλος, δεν συμπαθάμε καθόλου κάτι πολίτες που ενώ στα μπαράκια περιλούζουν επί χρόνια τον Αλέκο, ξαφνικά οι (πρωινές) επισκέψεις στο γραφείο του δημάρχου έχουν πυκνώσει τελευταία. Άγνωστο γιατί. Ποιο άραγε θέμα τους θα λύσουν στις επόμενες 30/40 μέρες; Η υποκρισία όχι μόνο ανθεί αλλά και περισσεύει σε αυτή την πόλη!

Ο αποκλεισμός του Αλέκου από την κοινωνία της πόλης είναι τέτοιος που τα «θύματα» πλέον αναζητούνται εκτός, σε βοσκοτόπια που δεν ξέρουν καν η βουνοπλαγιά τους σε ποιόν δήμο ανήκει. Εκεί οι πιθανότητες είναι μεγαλύτερες. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων, πρέπει, κατά Νόμο, να είναι από την πόλη. Εκεί θα δούμε ονόματα, εκεί θα δούμε ποιότητα και εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Μόλις γυρίσαμε από διακοπές και πήραμε  ενημέρωση.
Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails