29/9/10

Το μακρύ μακρύ του χέρι





Ο δήμαρχος  της πόλης μας Αλέκος Πνευματικός στην κοινή συνέντευξη του με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημιχάλη πέραν των άλλων του προτερημάτων μας αποκάλυψε και ακόμα δύο:

Τον κοντό του νου και το μακρύ του χέρι! Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την κίνηση Πνευματικού να αρπάξει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του Περιφερειάρχη το έγγραφο που κατέθετε ρωτώντας ο δημοσιογράφος Λάκης Γιαννιδάκης και αναφερόταν στο νερό που πίνουμε; Γέμισε η οθόνη με το μανίκι του μακριού χεριού του Αλέκου στο βίντεο που είδατε πιό πάνω!

Στην συνέχεια η οθόνη ανοίγει για να φανούν δύο ακόμα πράγματα:
Το εμβρόντητο στιγμιαίο ύφος του Περιφερειάρχη και το … άδειο του χέρι να κρέμεται στον αέρα.
Συνέχισε να μιλά περί ανέμων και υδάτων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων.
Δίπλα του ο Αλέκος διάβαζε το έγγραφο δίκην περιφερειάρχη!
Με το αντίστοιχο ύφος βεβαίως βεβαίως!
Ας μην έχουμε αυταπάτες. Ο Αλέκος είναι ένας και δεν αλλάζει με τίποτα!
Απλά για λίγο καιρό ξαποσταίνει (λόγω εκλογών και επικοινωνιολόγων) και ξανά για την δόξα θα τραβήξει. Αυτός είναι ο πρώτος πολίτης της πόλης που εμείς οι μάγκες ψηφίσαμε!
Τσαμπουκάς όπως λέει, που γράφει με το μακρύ του χέρι ακόμα και τον Περιφερειάρχη.
Κανένας φραγμός, κανένα σέβας στον ανώτερο.
Και τι αλήθεια νόμιζε ο Αλέκος με το να αρπάξει το έγγραφο;
Ότι δεν το έβλεπε ο Περιφερειάρχης και θα το έπαιρνε στο σπίτι του;

Ότι θα μπορούσε να κρυφτεί αυτός, ο αδελφός του, ο υπερδευακ Καραμανλής για όσα μύρια λένε ανενδοίαστα για την ποιότητα του νερού που μας είπανε να πίνουμε; Νόμιζε ο Αλέκος ότι μπορεί να κρύψει την αλήθεια που φαρδιά πλατιά υπογράφει ο νομίατρος από τη δ/νση Υγείας της Νομαρχίας ;

Το μακρύ μακρύ χέρι του Αλέκου έδειξε το κοντό μυαλό του!
Έδειξε την κουτοπονηριά του!
Έδειξε την αναισθησία του!
Την απέχθεια του για κάθε τι το νόμιμο.
Αν κάποιο παιδί ή ηλικιωμένος αρρωστήσει-ω μη γένητω- από το νερό ποιος θα φταίει;
Οι ΑλεκοΚωστοΚαραμανλήδες δεν θα φταίνε;
Τώρα θα μας πείτε και πως θα αποδειχθεί ; Άλλο θέμα!
Σε αυτό ακριβώς ποντάρουν.
Στο νομικό κενό, στην παράλυση της διοίκησης και στην απραξία την δική μας και των πολιτικών αντιπροσώπων μας κάθε επιπέδου που ανέχονται να παίζονται παιχνίδια σε βάρος του απλού κοσμάκη, ημών όλων!

Όμως παιχνίδια με την Δημόσια Υγεία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παίζονται. Η αντιπολίτευση σιωπά σύσσωμη ή κάτι περιμένει; Τόση αδιαφορία ή φόβος για μπλεξίματα;

Και αυτοί που παίζουν παιχνίδια με τη δημόσια υγεία όπου και αν βρίσκονται πρέπει υποστούν τις συνέπειες του νόμου και όχι να απλώνουν χέρι για να κρύψουν τις πομπές τους ούτε να κουνάνε το δάχτυλο απειλώντας!

Δεν πρέπει να φιγουράρουν με την κάλυψη Χατζημιχάλη ότι τάχα δεν πήρε το έγγραφο (κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει λέει ο λαός κ Χατζημιχάλη). Μετά από 50 μέρες δεν έφτασε το έγγραφο στο γραφείο του Χατζημιχάλη;

Ο αναιδής Αλέκος προστατεύεται από το σύστημα, όπως προηγούμενα σε όλη την επικράτεια κανένας δεν πλήρωσε για τίποτα. Εσείς τι λέτε; Το ανέχεστε;

Εμείς όχι. Δύο τρεις ανώνυμοι δεν το ανέχονται. Οι επώνυμοι φαίνεται πως δεν νοιάζονται να μάθουν έστω την αλήθεια για το τι συμβαίνει και χτυπιέται ο Λ.Γιαννιδάκης. Είναι πολύ απασχολημένοι με τις εκλογές και τους συνδυασμούς τους. Αυτοί θα ζητήσουν την ψήφο μας όπου να’ναι.

Γιατί δεν φτάνει να βγαίνει στα κανάλια ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ - με τα τόσα προβλήματα αν θυμάστε- και να μας διαβεβαιώνει πρέπει να μας δείξει κάτι για να μας αποδείξει αυτά που λέει.



Οι Απέναντι

(Με κάτι κοιλιακές διαταραχές, τώρα τελευταία. Λέτε να είναι απο το νερό;)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως έχει και ο Αλέκος κοιλιακά και πήρε το χαρτί γιαν σκουπιστεί;
Αυτό δεν το σκεφτήκατε!

Related Posts with Thumbnails