19/10/10

Κυρία μόνη και ανήσυχη! … και πάλι!




Μωράκια μου, γεια σας!


Το ξέρω είμαι ασυγχώρητη, που δεν τάχουμε πει, αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν, τι να πρωτοκάνω η γυναίκα.

Έτρεχα βλέπεις και στα εξωτερικά να βγάλω τα λεφτά του καλού μου που φοβότανε μήπως ο Γιωργάκης του τα κάνει δίφραγκα. Με την ευκαιρία πήγα σε κάτι Μώλ και αγόρασα κάτι μοντελάκια, μούρλια, αλλά αυτά θα πούμε άλλη φορά που θα σας πω που θα βρείτε τις φίρμες έτσι για να μπείτε στο μάτι στις άλλες, τις ψηλομύτες.

Σας γράφω γιατί οι ανησυχίες μου και οι στεναχώριες μου δεν έχουν τελειωμό. Κατ’ αρχήν να σας πω πως στεναχωρήθηκα με αυτόν τον Τάκη. Όχι καλέ τον Λουζιώτη τον Λούμπα τον Τάκη. Τι έπαθεεε το παλικάρι!

Του τη στήσανε έμαθα. Αυτός ο κοντός με το μουστάκι που λέει όλο για κάτι πασεγές, εγές κλπ. Τις κατσίκες εννοεί, τις γκιόσες δεν έχω καταλάβει! Αυτός που λες, το έβγαλε το παλικάρι από το παιχνίδι και το στεναχώρησε πάρα πολύ. Χάλια ήτανε στην τηλεόραση, και στενοχωρήθηκα και εγώ.

Για λίγο όμως γιατί μετά άκουσα ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει Γιώτη.

Ναι, αυτόν τον άρχοντα. Τον έβλεπα στην τηλεόραση. Τεράστιος φαινόταν! Ήταν και κοντός ο κάμερα και τον έπαιρνε από κάτω και φαινόταν γίγαντας. Ναι λοιπόν, σκέφτηκα, αυτός ο γίγαντας κάνει για δήμαρχος όχι αυτό το … υπόλοιπο, ο Πνευματικός.

Καλέ αυτουνού, του Πνευματικού, του τα ‘χω μαζεμένα. Με τους πεζοδρόμους ξέρετε.

Είχα φτιαχτεί και στολιστεί τις προάλλες και κατέβηκα στο πεζόδρομο να βρω τις άλλες κυρίες, τις φίλες μου.

Τι φίλες δηλαδή αλλά τέλος πάντων. Για να σκάσουν μάλιστα είχα φορέσει και ένα φοβερό αλυσιδάκι στο πόδι, ασημένιο, που ταίριαζε με τις open too γόβες Prada που είχα πάρει στην Ιταλία.

Εκεί λοιπόν που περπάταγα στο πλακόστρωτο, τραβάω ένα γλίστρημα όλο δικό μου. Άνοιξαν τα πόδια μου καλέ και παραλίγο να κάνω σπαγκάτο στην ηλικία μου. Ευτυχώς ήτανε ένας κύριος κοντά μου και με συγκράτησε. Με χούφτωσε και λίγο αλλά δεν πειράζει. Προκειμένου να γίνω ρόμπα.

Καλέ αυτός ο Πνευματικός δεν έχει καταλάβει ότι οι πλάκες γλιστράνε; Όλοι γλιστρημένοι είναι εκεί στο χωριό του; Δεν περπατάει καθόλου πάνω στο «έργο» του, τρομάρα του; Και βγήκε και στην τηλεόραση τις προάλλες με εκείνο το υφάκι και την φωνή σαν της πεθεράς μου από τ’ Αγιονόρι – μόνο τα τσεμπέρι του’λειπε – να μας πει ότι οι πεζόδρομοι είναι εξαιρετικοί και ότι τις πλάκες, τις ίδιες πλάκες, τις έβαλε και αυτός ο Ντιγκιρλάκης, πως τον λένε, στο σπίτι του!

Καλέ σας γέλασε ο εργολάβος! Δεν το πήρατε χαμπάρι;

Εμ, πώς να το πάρετε χαμπάρι, τα τσαρούχια δε γλιστράνε, κύριε Πνευματικέ μου. Αλήθεια τώρα που είπα τσαρούχια, εκείνο το μυτερό σκαρπινάκι που φοράγατε προ καιρού δεν το φοράτε πια. Για φορέστε το και κάντε μια βόλτα στους πεζόδρομους και τα λέμε!

Τέλος πάντων για να μη τα πολυλογώ έφτασα κουτσή στο Χάγκεντας, βρήκα τις φίλες μου και τους είπα για το περιστατικό. Περιττό να σας πω ότι δείχνοντας τον στραμπουλιγμένο μου αστράγαλο, με τον τρόπο μου βέβαια, έδειχνα το αλυσιδάκι και τα Prada, έτσι για να σκάνε από τη ζήλια τους.

Εκεί που λέτε που λέγαμε για πλάκες Πνευματικούς κλπ, τις ρωτάω : Εσείς τι θα ψηφίσετε; ‘’Πνευματικό’’ μου λέει η μία. Και εγώ, λέει η άλλη, γιατί έχει κάνει έργο! ‘’Εγώ θα ψηφίσω Γιώτη’’ μου λέει η τρίτη γιατί είμαι Νέα Δημοκρατία και ο Γιώτης φέρνει κάτι από Καραμανλή.

‘’Καλέ τι έργο μου λέτε;’’, απάντησα. Α, δεν το θυμάστε κιόλας, ο Θωμάς τα είχε πει, τα ίδια έργα, στις προηγούμενες εκλογές. Μακάρι να τα έφτιαχνε ο Θωμάς αυτά, θα τάκανε καλύτερα και δεν θα γλιστράγανε.

Όσο για τον Γιώτη δεν ξέρω. Όλο μπλαμπλά και μπλαμπλά, άσε που ώρες ώρες τα λέει μες στα δόντια του και δεν καταλαβαίνεις τι λέει. Κι απ’ την άλλη σουτάρισε και τον Τάκη και τον Λάκη. ‘’Δεν ξέρω’’, είπα και τους έκοψα την κουβέντα.

Η αλήθεια είναι, μωρά μου, ότι είμαι σε μεγάλο δίλλημα, δεν ξέρω τι θα ψηφίσω. Ο φίλος μου ο Λάκης και ο φίλος μου ο Τάκης πήγαν με τον Τατούλη. Ναι, μου τόπαν! Και οι δύο! Τώρα ψάχνουν, είπαν, τα συντρόφια του Αλέκου και του άλλου του Μπεγλίτη ντε. Ο Τατούλης είναι δεξιός. Τον στηρίζει όμως ο Πνευματικός που τον στηρίζει ο Μπεγλίτης, που και αυτός είναι Πασοκ, τέλος! Ο Δράκος του Σαμαρά έχει τον Ταγαρά της Ντόρας που δεν είναι με τον Σαμαρά. Ο Γιώτης είναι δεξιός, φίλος του Καραμανλή, που τον στηρίζει η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά. Έχει όμως μέσα του, στο συνδυασμό του, την κόρη του Δαλακλείδη, που ο Δαλακλείδης είναι Πασόκ. Η Ντόρα δεν ξέρω τι ψηφίζει. Να ψηφίζει Κασίμη, γιατί πολλοί νεοδημοκράτες μου είπαν ότι θα ψηφίσουν Κασίμη; Τον Κασίμη πάντως τον ψηφίζουν και κάποιοι άλλοι Πασόκοι, του ααάλλου Πασοκ.

Όλη η καλή κοινωνία της Κορίνθου τα έχει χαμένα. Το βλέπω από τις φίλες μου. Άλλες ψηφίζουν Τατούλη, όχι όμως Πνευματικό, άλλες Γιώτη και Τατούλη, άλλες Κασίμη, άστα να πάνε!

Κι εγώ; Τι να κάνω μωρά μου;

Έχω, σας τόπα, ανησυχίες, έχετε καμιά ιδέα;



Η Μία (και η πιο καλή(!) τόπαμε) από τους Απέναντι!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το να πλύνεις κανένα πιατάκι πως σου φαίνεται σαν ιδέα ;

Unknown είπε...

Δεν το σκέπτομαι καν. Εξ άλλου έχω την Τούλα για αυτό. Αλλη ιδέα;
Η Μια απο τους Απέναντι

Related Posts with Thumbnails