5/11/10

Τζένη Τζένη



Την μέθοδο του Προκρούστη ακολούθησε η φίλη μας η κα Τζένη Σουκαρά σε άρθρο της στην προσωπική της ιστοσελίδα, προκειμένου να μη δαγκώσει το χέρι του συντηρητή – ευεργέτη της. Και όχι μόνο. Με το τελικό ερώτημα «τι δήμαρχο θέλουμε», δείχνοντας Αλέκο Πνευματικό, ανταπέδωσε με τον προσφορότερο τρόπο την ευεργεσία.


Δεν θα κρίνουμε την κα Σουκαρά για την δημοσιογραφική της οξυδέρκεια. Είναι πολύ όμορφη γυναίκα για να την στεναχωρήσουμε! Ούτε θα την επιπλήξουμε για το γνωστό μελιστάλακτο ύφος με το οποίο ¨αντιμετωπίζει¨ τόσο τον Αλέκο όσο και τους συν αυτώ. Θα κρίνουμε μόνο τις λογικές ακροβασίες μέσω των οποίων έφτασε στο τελικό της ερώτημα / συμπέρασμα. Γιατί κα Τζένη μας, καλό είναι να παίρνεις θέση, κακό είναι να κάνεις λογικά άλματα (λες και απευθύνεσαι σε Παπούα, όπως αυτούς του Αλέκου) για να την υποστηρίξεις.

Περί κυκλοφοριακού και πεζοδρομήσεων, που δεν έγιναν η αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης. Πως φαίνεται ότι ξεχνάτε, κα Τζένη μας. Αν το μεγαλύτερο ατόπημα της διοίκησης Πνευματικού ήταν οι πεζόδρομοι και το εξ αυτών κυκλοφοριακό χάος, θα ήταν το λιγότερο που θα είχε να καταλογίσει κανείς στην σημερινή δημοτική αρχή.

Πρέπει να θέλετε για να μπορείτε να ξεχνάτε τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Πνευματικού. Από την διαδήλωση με τα απορριμματοφόρα (παρέα με τον στρατηγό Δημητράκη) κατά του εαυτού του(!), μέχρι τον δεματοποιητή και την επίθεση κατά συναδέλφου σας δημοσιογράφου. Από το ύφος και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, μέχρι τις προσωπικές επιθέσεις σε όποιον από το δημοτικό συμβούλιο η εκτός (βλ.κα Κασιμάτη) του στεκόταν εμπόδιο σε ότι ήθελε να κάνει στην πόλη «του»! Από την κάλυψη στις λουμπινιές του Ντιγκιρλάκη, μέχρι τις μανούβρες με τον αδελφό του, τον περιφερειάρχη και την ΔΕΥΑΚ, στο θέμα του νερού. Για να μην θυμηθούμε την περίπτωση της απεργίας, των υπηκόων του, υπαλλήλων της ΔΕΥΑΚ και την περίπτωση των πανώ ενάντια στα λαμόγια του Πασοκ που δεν του έδιναν τον Ισθμό!

Η λίστα, για τον όποιο αντιπολιτευόμενο, θα ήταν πολύ μακριά, αν ήθελε να ακολουθήσει κάποιος αυτή την τακτική. Χρειάζεται όντως γενναιότητα για να το παραδεχθείς κα Τζένη μας ότι οι πολιτικοί ανταγωνιστές του Αλέκου απέφυγαν αυτή την τακτική έως σήμερα, αρνούμενοι να κατέβουν σε αυτό το επίπεδο. Και είναι προς τιμή τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς οι υπόλοιποι ξεχνάμε!

Για τα μπαζώματα του Αγ. Νικολάου. Η χρήση του ηθικού, άρα νόμιμου χρησιμοποιήθηκε, κα Τζένη μας, από τον Γ. Βουλγαράκη, αν θυμάστε καλά. Το αποτέλεσμα, ο κος Βουλγαράκης σήμερα, είναι υπόδικος όχι μόνο για την δικαιοσύνη αλλά κυρίως για τον Έλληνα πολίτη με την ευαισθησία του οποίου προσπάθησε να παίξει. Το ίδιο προσπαθείτε και εσείς κα Τζένη μας. Είναι εντελώς άλλο πράγμα, κα Τζένη μας, τα μπαζώματα να να «ανήκουν» στον απλό Κορίνθιο πολίτη και άλλο πράγμα όταν οι επεμβάσεις του πρώτου πολίτη της χώρας – συγνώμη της Κορίνθου-, είναι παράνομες. Γιατί απλά και ξεκάθαρα είναι παράνομες! Και πάλι καλά, για τον πρώτο τζάμπα μάγκα της χώρας, που δεν βρέθηκε ένας απλός πολίτης να τον καταγγείλει και να είναι σήμερα υπόδικος και ίσως στην φυλακή, για παράνομη επέμβαση / καταπάτηση δημοσίου κτήματος. Και πάλι καλά που έχουμε τέτοιο κράτος που οι δημόσιες αρχές (βλ Λιμεναρχείο, Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου) κοιμούνται(;) και κάνουν τα στραβά μάτια. Η παρανομία, είναι παρανομία! Εκτός αν κα Τζένη μας, θέλουμε σε αυτή την χώρα και σε αυτό τον τόπο, να καταργήσουμε τους Νόμους και την Δικαιοσύνη. Αυτό, έστω και έμμεσα, ισχυρίζεστε κα Τζένη μας; Αυτό επιβραβεύετε κα Τζένη μας;

Το άλλο τώρα. Το να συγκρίνει κανείς της απραξία Θωμαϊδη, με την αντιφατική, πρόχειρη έως και επικίνδυνη, υπερενέργεια Πνευματικού, είναι σαν να προτείνεις το μη χείρον βέλτιστον. Χρειάζεται όντως γενναιότητα για να δεχθείς, κα Τζένη μας, ότι οι Κορίνθιοι αξίζουμε και θέλουμε κάτι πολύ καλύτερο! Σου το λέμε, έτσι ανοιχτά, μήπως και δημοσιογραφική σου μυτούλα, το οσφρανθεί επί τέλους!



Οι Απέναντι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οχι και όμορφη ρε παιδιά.

Related Posts with Thumbnails