14/12/10

Μας πήρανε χαμπάρι;-Οι πράσινες business του καφετζή με τη Ferrari


Εμείς μόνο αντιγραφή κάνουμε από  αυτό το άρθρο  μαζί με τη φωτογραφία του ''περί ου ο λόγος''
Οι πράσινες business του καφετζή με τη Ferrari

''Διαβάζουν στον Τύπο για τους παχυλούς μισθούς των βουλευτών, τα προνόμια των 300, τα αδικαιολόγητα εισοδήματα των υπαλλήλων της Βουλής και σιγοψιθυρίζουν στον εαυτό τους «υπομονή»... Καθημερινά έρχονται σε επαφή με όλους εκείνους που προκαλούν φθόνο και οργή στον ελληνικό λαό, εν μέσω κρίσης, με την πολυτελή ζωή τους και τη βουλευτική τους ασυλία. Τους εξυπηρετούν, τρέχουν σαν μηχανάκια πάνω-κάτω τους ορόφους του Κοινοβουλίου, με το δίσκο γεμάτο για να τους σερβίρουν. Σκύβουν συγκαταβατικά το κεφάλι, γιατί πολλές φορές, δυστυχώς, η εργασία είναι ανάγκη και όχι «ζωή, σκέψη, φως» όπως με θέρμη υποστήριζε ο Βίκτορ Ουγκό. Οι εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης της Βουλής είναι οι σύγχρονοι προλετάριοι μιας εποχής όπου οι κραυγαλέες ανισότητες «εδράζονται» ακόμη και μέσα στο άντρο της Δημοκρατίας. Αλλοι ανασφάλιστοι, άλλοι απλήρωτοι μήνες, άλλοι αναίτια απολυμένοι, και σχεδόν όλοι τους να περιμένουν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους εδώ και ένα χρόνο! Κι όλα αυτά από έναν επιχειρηματία με... πράσινες καταβολές, που παίρνει με άνεση διαγωνισμούς του Δημοσίου και μεταξύ αυτών έχει αναλάβει την τροφοδοσία (catering) των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου (σχετικό έγγραφο δεξιά). Εναν επιχειρηματία με «φίλους» στην κυβέρνηση και το δημοσιογραφικό χώρο, υψηλές γνωριμίες και ακριβά γούστα, αφού κυκλοφορεί, όπως λέγεται, με πολυτελή αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και μια Ferrari.

Οι παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας από τον κ. Γιώργο Πιέτρη, σημερινό «ανάδοχο» των κυλικείων της Βουλής, είναι προκλητικές υπό την ανοχή της ίδιας της Βουλής, όπως κατήγγειλαν στις «Α» εργαζόμενοι στο κυλικείο που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους, καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τις ίδιες κατεγγελίες, η μισθοδοσία των 45 εργαζομένων γίνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μήνα. Οι υπερωρίες δεν καταγράφονται πουθενά και, φυσικά, δεν καταβάλλονται στο προσωπικό. Οι μομφές του προσωπικού για ανασφάλιστους εργαζομένους συνιστούν πολιτικό σκάνδαλο, δεδομένου του πρόσφατου ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας στον κ. Πιέτρη. Ας ξετυλίξουμε, όμως, το κουβάρι από την αρχή. Η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε τον πρώτο έλεγχο στις 25 Αυγούστου έπειτα από επώνυμη καταγγελία των εργαζομένων. Οπως προκύπτει από το πόρισμα των ελεγκτών της: «Βρέθηκαν παραβιάσεις εργασιακής νομοθεσίας όπως ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, περιπτώσεις που δεν διέθεταν την καρτέλα αναγραφής των ρεπό και των εργασιακών ωρών». Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο εργοδότης θα είχε τιμωρηθεί για τις σοβαρές του παραβάσεις με βαρύ πρόστιμο. Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, ο κ. Γιώργος Πιέτρης δέχθηκε το ανελέητο... πλήγμα των απλών συστάσεων προς το πρόσωπό του από τους ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας!

Απέλυσε μελλοντικό πατέρα με άνεργη γυναίκα

Αφού ο κοινός ελληνικός νους χαρακτήρισε «ύποπτο χάιδεμα» το πόρισμα από πλευράς ελεγκτών, η κατακλείδα του κειμένου δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, το πόρισμα καταλήγει καινοφανώς ως εξής: «Αποκαταστάθηκε η εργασιακή ειρήνη στους χώρους εστίασης του Μεγάρου της Βουλής και διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας». Οπως μας επεσήμανε ο ίδιος ο γ.γ. της Βουλής, Θάνος Παπαϊωάννου: «Είναι, όντως, αξιοπερίεργη η τελευταία αναφορά του πορίσματος στη διασφάλιση των εργασιακών θέσεων, δεδομένου ότι δεν συνηθίζεται από τους ελεγκτές να διατυπώνουν τέτοιου είδους θέσεις». Γιατί τότε το έπραξαν; Προς τι η... ευαισθησία τους για τις θέσεις εργασίας και η... τρυφηλή αναφορά υπέρ του εργοδότη;

Δεν πέρασαν τριάντα μέρες από την έκδοση του εν λόγω πορίσματος και ο κ. Πιέτρης απέλυσε 13 άτομα, εκ των οποίων ο ένας βρισκόταν σε ιδιαίτερα δεινή οικονομική κατάσταση λόγω του ότι η γυναίκα του είχε προσφάτως απολυθεί, ενώ περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Παρόλα αυτά, οι βουλευτές συνεχίζουν έως σήμερα να σφυρίζουν αμέριμνα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που φταίει και έχει μια κακή παράδοση το κυλικείο της Βουλής. Το ενοίκιο είναι σε εξευτελιστική τιμή, έγιναν ανατιμήσεις στα προϊόντα του από το νέο ανάδοχο, ενώ είναι πολύς ο κόσμος που εξυπηρετείται καθημερινά από το αυτό» αναρωτιέται ο κ. Θ. Παπαϊωάννου. Ενα μέρος των απαντήσεων ενδεχομένως να βρίσκεται στις κατηγορίες που εξαπολύουν οι εργαζόμενοι εναντίων του κ. Πιέτρη.

Εργαζόμενος ως σερβιτόρος στο καφενείο μας περιέγραψε κατά λέξη: «Ο κ. Πιέτρης εμφανίζεται στη Βουλή σπάνια. Φυσικά, είναι πάντοτε παρών όταν πρόκειται να παραλάβει τις εισπράξεις από το ταμείο».
«Ο νόμος είμαι εγώ» λέει!

Γι' αυτό δεν τον βρήκαμε ποτέ στο τηλέφωνο, όταν ρωτήσαμε. «Εκτός του ότι κωφεύει στα παράπονά μας, η συμπεριφορά του είναι τουλάχιστον αλαζονική, έχοντας δηλώσει πάνω σε διαπληκτισμό με το προσωπικό για το ζήτημα των υπερωριών ''Ο νόμος είμαι εγώ''».
Κυνική δήλωση και αποτύπωση της πραγματικότητας θα λέγαμε μέσα στο ιστορικό, μάλιστα, κτίριο της ελληνικής Δημοκρατίας. Ο εν λόγω επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον ίδιο εργαζόμενο, έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι υπερωρίες δεν πρόκειται να πληρώνει, ενώ ενθαρρύνει τους σερβιτόρους να... τρέχουν γρηγορότερα για να πληρώνονται στην ώρα τους.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το προσωπικό δεν «πιάνει» το χρόνο του Κώστα Κεντέρη στα 200 μέτρα, ίσως θα πρέπει να συμβιβαστεί με την καθυστέρηση πληρωμών... Οι εργαζόμενοι θα έπρεπε, ωστόσο, να είναι ευχαριστημένοι με την παρούσα κατάσταση, μιας και έχουν περάσει και χειρότερα... Ο κ. Πιέτρης θέλησε να καινοτομήσει αναλαμβάνοντας πέρυσι το κυλικείο. Πρότεινε -ανεπιτυχώς- στους εργαζόμενους να γίνουν ωρομίσθιοι με λιγότερα ένσημα φυσικά, καθώς και να φορούν υποχρεωτικά μαύρο κοστούμι με χρυσή γραβάτα (η λεπτομέρεια κάνει πάντα τη διαφορά!). Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως παραδέχτηκε και ο κ. Θ. Παπαϊωάννου, ο προηγούμενος ανάδοχος έχει ακόμα χρέη χιλιάδων ευρώ προς το προσωπικό. «Δεν έχουμε πάρει ποτέ τα χρωστούμενα από τον προηγούμενο και εις γνώσην της σημερινής κυβέρνησης ο κ. Πιέτρης μας υποχρεώνει να τους εξυπηρετούμε έως τη μία και τις τρεις τα ξημερώματα και χωρίς να πληρωνόμαστε. Ουδείς ενδιαφέρεται» εξηγεί ο εργαζόμενος, αποδίδοντας το «μπάχαλο» του κράτους εν κράτη μέσα στη Βουλή, την ώρα που ο Ντομινίκ Στρος Καν και ο Ολι Ρεν απαιτούν, μέσα από το Κοινοβούλιο, νέες μειώσεις μισθών και ακόμα πιο ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Προφανώς ο φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ επιχειρηματίας θα τους άκουσε με ικανοποίηση.''

Αναστασία Γαλάνη

η πηγή μας : http://apokalypseis.gr/ και το βάζουμε σύνδεσμο για να μη χάνουμε επεισόδια.Αν θέλετε ακολουθείτε.
 
Τώρα έχουμε μια απορία: Οι δικοί μας μπλογκοδημοσιογράφοι που έχουνε κάτι ειδήσεις τύπου
''Τα έξυπνα εσώρουχα σώζουν ζωές'' '''Εφαγε το λαγό μόνος του ο αχάριστος της γνωστής πλατείας'' '''Εκανε τσακωτό τον ένστολο άντρα της..με τον κουμπάρο'' ''Σούπερ γιαγιά made in China'' ''Το ποντιακό μουστάκι που σώζει ζωές'' δεν το πήραν χαμπάρι;
Δεν μας κόφτει; 'Επεσε σύρμα για να μη βλαφτεί το ''Πρυτανείο'' των συνεντεύξεων;
Για να μας φύγει η περιέργεια ρωτάμε.Και για να κάνουν ερωτήσεις στον επιχειρηματία οι δημοσιογράφοι  και αυτός να διαψεύσει το δημοσίευμα, όπως συνηθίζεται, και να να δηλώσει ότι  θα κάνει μήνυση στις Αποκαλύψεις και στην Αναστασία Γαλάνη.Και να βγει κάποιος άλλος να μιλήσει για συμφέροντα, για λάσπη, για σκοπιμότητες και για ανταγωνιστές.΄Ετσι για το τζέρτζελο ης υπόθεσης ρωτάμε.Μέρες που είναι...  να έχουμε και μια κορινθιακή πρώτη αναμετάδοσης και εμείς!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails