6/2/11

O KAZAMIAΣ: Φεβρουάριος του Υδροχόου και του Ψαριού


Ο γαλάζιος Υδροχόος αλλάζει τα νερά στη Δρίζα

Ο Αγιασμός των υδάτων στις πηγές της Δρίζας –από τον Διονύσιο- δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα και οι σβουνιές των αγελάδων και άλλων αιγο-πρόβατων δεν εξαφανίστηκαν. Τις πίνουμε στο ποτήρι μας σε κοκτέηλ με χλώριο.


Ο Σολομιώτης βουλευτής παίρνει βαθειά ανάσα και μεγάλη εκδίκηση για τις τσιριμόνιες του Αλέκου που ήθελε να τον κάνει ρόμπα στη Ζούγκλα. Γελάει όλο του το μουστάκι.

Ο Αλέκος φυσάει και ξεφυσάει σαν ταύρος για το χουνέρι του Κώστα με το βαρύ μουστάκι και θέλει να τον κλείσει σε μια μεγάλη γυάλα με νερό Στυμφαλίας να τον ταπώσει με φελλό έκθεμα στο Μουσείο της Στυμφαλίας.

Ο Λάκης δικαιώνεται πανηγυρικά και θέλει να κάνει πάρτυ πάνω στις πηγές της Δρίζας.

Ο Διογένης για ακόμα μια φορά δεν δικαιώνεται.  Οι αγκαλιές με το γιατρό δεν φέρνουν πάντα εξάρες, αλλά ντόρτια, ντέρτια και διάρες.


Ο Αλέκος αναβάλλει το ταξίδι στην Αμερική και παίρνει μια σφουγγαρίστρα να μαζέψει τα νερά που τρέχουνε ολούθε.

Ο Μπεγλέρης Πάνος κάνει την πάπια στη λίμνη Στυμφαλίας και κράζει    '' μπουά, κουά, πουρκουά''.

Τον αναγνωρίζει μόνο ο δήμαρχος ''τούρμπο'' γιατί μιλούν την ίδια παπίσια γλώσσα.

Του Αγίου Βαλεντίνου  ανήμερα,ο Αλέκος καλεί σε (μυστικό )δείπνο την αντιπολίτευση και της δηλώνει  έρωτά  με κατακόκκινα τριαντάφυλλα και πετράδια. Η αντιπολίτευση βλέπει στο πρόσωπό του τον Καζανόβα και το βάζει στα πόδια. Τη μόνη υποχώρηση την κάνει ο Γιώτης που ανεβαίνει μαζί του στην ταράτσα του δημαρχείου για να πουν ''μυστικά''.

Ο πρόεδρος ''παραιτούμαι'' μετράει τα λεφτά και τα έργα και όλο του βγαίνουν περισσότερα λεφτά και περισσότερα έργα.

Πολύ πριν τις απόκριες κυκλοφορούν μασκαράδες στα σοκάκια,τους πεζόδρομους, τις πλατείες

Το καρναβάλι φέτος  θα έχει πολλούς μασκαράδες.

Στα άρματα παρελαύνει  ο πολιτικός κόσμος.

Το καλύτερο άρμα είναι του Καραγκιόζη.

Ο Δημητράκης κάνει ξεχωριστή εκδήλωση στο ΔΟΝΑΚ εορτάζοντας την ενοποίηση όλων των δημοτικών σταδίων. Η Αθηνά Κόρκα ξανά-προσφέρει το ίδιο ποσό που υποσχέθηκε πριν τις εκλογές του 2009 , γιατί κάπου της είχε παραπέσει η επιταγή μες την αναμπουμπούλα.
Ο Δημητράκης δακρύζει και οραματίζεται την αναβίωση των Ισθμίων στο ΔΟΝΑΚ Σε αυτή τη φαντασίωση βοηθά ο σύμβουλος Gianni.

'Ένα μεγάλο τραπέζι ίσα με το κανάλι του Σουέζ έχει στρωθεί σε όλη την Κόρινθο.

Τα μαχαιροπήρουνα έχουν πάρει φωτιά.

'Ολοι στο ψητό και γρήγορα γιατί το Μάρτη έρχεται νηστεία και Σαρακοστή.

Για να προλάβει όμως η εξουσία ανακοινώνει, υποχρεωτική σίτιση σε όλα τα δημοτικά , γυμνάσια και λύκεια, με δαπάνες του δήμου, με θαλασσινά και σαρακοστιανά κέτερινγκ από την ''Κάτι να τσιμπήσουμε'' Α.Ε.Η εταιρεία κυνηγάει το βραβείο Γκίνες '' Χρέη στο Δήμο'' και φαίνεται να κάνει σκληρό αγώνα με την Επιχείρηση '' Faya y Faya y Lefta'' της μακρινής Κολομβίας.
Και στου Μάρτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails