24/3/11

Δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα έχουμε και τον Πνευματικό

Τα σκυλοδαγκώματα μεταξύ των στελεχών της ίδιας κυβερνώσας παράταξης, που βρίσκονται στα διάφορα επίπεδα εξουσίας, πήραν και έδωσαν στην ημερίδα του εμπορικού συλλόγου για το Λιμάνι.
Βουλευτές εναντίον Βουλευτών, Περιφερειακοί εναντίον Δημοτικών, Δημοτικοί εναντίων όλων, Βουλευτών και Περιφερειακών.
Δεν είναι η διαφορετική οπτική γωνία με την οποία βλέπει ο καθένας την χρήση του Λιμανιού, που ενοχλεί. Είναι ότι, η όλη επιχειρηματολογία είναι στοχευμένη σε πρόσωπα. Το ποιος είπε τι (ως συνεισφορά (!) στο διάλογο) και ποιόν κάρφωνε, είναι σε όλους γνωστό. Και επειδή πλέον η υποκρισία έχει ξεπεράσει τα όρια, εμείς αναρωτιόμαστε,- αν υποθέσουμε ότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης ο κ.Μπεγλίτης δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει τον χαρακτηρισμό του Λιμανιού ως εμπορικού και μάλιστα εθνικής σημασίας, τι έκανε όταν μπήκε στο Υπουργικό Συμβούλιο; Έκανε ένα τηλέφωνο στον κ.Σηφουνάκη. όπως είπε! Τηλεφώνησε και … περιμένει τον επόμενο σχεδιασμό!!
- γιατί η κα Φαρμάκη ασχολείται με δευτερεύουσες και τριτεύουσες επιτροπές ανταλλάσοντας και δημοσιεύοντας ανόητη αλληλογραφία; Δεν έχει καταλάβει, τόσο καιρό τώρα, ότι θα ήταν ποιο αποτελεσματική αν έστρεφε το ενδιαφέρον της στο τόσο οικείο της δημαρχείο;
- πέρα από τα μισόλογα του κ.Μανωλάκη, ποια ήταν η δική του κινητικότητα ως Βουλευτής; Ολύμπιος όπως πάντα, εκφράζει τον …. μέσο και χαμένο (ζαλισμένο) Κορίνθιο πολίτη!
- που ήταν κ.Κόλλιας όταν η κυβέρνηση του ψήφιζε τον στραγγαλισμό της πόλης από τη χρήση του Λιμανιού;
-Που ήταν όταν ο ΥΕΝ Παπαληγούρας πρότεινε να πωληθεί το Λιμάνι σε ιδιώτες και αυτοί να το αναπτύξουν, κατά βούληση τους φυσικά;
- Αμ ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Δέδες που ανακάλυψε εξαγωγές; Αν για ένα χρόνο δεν εξάγεις τίποτα και τον επόμενο βρείς, αν βρείς, πελάτη και εξάγεις 4 τελάρα ντομάτες, έχεις αύξηση εξαγωγών κ.Δέδε! Οι νταλίκες που θα εξάγουν αυτά τα τέσσερα τελάρα ντομάτες και θα περνάνε από το κέντρο της πόλης, δεν μας απασχολούν κ.Δέδε;
- θυμάται αλήθεια κανένας ποια ήταν η πρόταση του κ.Παπαφωτίου όταν με τον κ.Λούμπα, ως υποψήφιοι δήμαρχοι, διεκδικούσαν το χρίσμα της ΝΔ; Να μεγαλώσει έλεγε (και λέει) ο μώλος για να χωρέσουν και τα φορτηγά πλοία. Και τα φορτία των φορτηγών πλοίων, πως θα μεταφερθούν; Με ελικόπτερα στον Ισθμό;
Ευτυχώς ο κ.Γιώτης δεν μας πρότεινε, λιμάνι στο Σουσάκι!!Mόνο συμφώνησε με το Νανόπουλο.

Πότε όλοι αυτοί ή ένας τους έστω, διοργάνωσε μια συζήτηση. Όχι μόνο για το Λιμάνι αλλά για κάποιο έστω από τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Να ακούσει τον λαό βρε αδελφέ. Και μετά να πάρει θέση.
Όλα τα προβλήματα δεν λύνονται στα μπαράκια και τα καφενεία της πόλης, κύριοι.

Το κερασάκι όμως στην τούρτα ήταν ο Πνευματικός. Το σώου που έδωσε ως αποφασισμένου, αντιεξουσιαστή, λαϊκού ηγέτη, υπερασπιστή των συμφερόντων του λαού, ήταν γνωστό (το έχει κάνει και ξανακάνει κάμποσες φορές) και ιλαροτραγικό ταυτόχρονα.
Αν κάποιος δεν δικαιούται δια να ομιλεί, αυτός είναι μόνο ο δήμαρχος. Και αυτό το ξέρουν όλοι. Τσαμπουκαλισμοί και απειλές ότι θα κλείσει την Απ. Παύλου, έκανε από την εποχή του Παπαληγούρα. Έκανε κάτι, πλην κακότεχνου θεάτρου;
Έκανε. Μας ρεζίλευε και μας παραμύθιαζε. Γιατί όπως είπε και σύντροφος Πάνος, δημοτικό λιμενικό ταμείο ΔΕΝ έκανε! Ας το προέβλεπαν και οι νόμοι, ας το ψήφιζε το Δημοτικό Συμβούλιο, ας ήταν πρόεδρος και ο ίδιος! Ας το λέγαν όλοι. Αυτός σε σώμα δεν το συγκάλεσε ΠΟΤΕ!
Βρε μήπως έχει φτιάξει τίποτα νέα πανώ και μαύρες σημαίες για να αναρτήσουμε στο δημαρχείο και τους δρόμους, όταν θα είναι πλέον αργά; Όπως με τον Ισθμό.
Το λιμάνι ανήκει στην Κόρινθο! Ο μόνος δρόμος είναι ο ελλιμενισμός! Γιώτ και θαλαμηγών του λαού. Τον ρόλο του εκ των υστέρων αντιστασιακού, τον έχει.
Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Από την μία δεν πάμε κόντρα στον Παπαληγούρα και από την άλλη απειλούμε τον μέχρι χθες αγκαλίτσα και φιλάκια σύντροφο Πάνο, ότι μέχρι το καλοκαίρι …. αλλιώς θα πάρει τ’ άρματα τ’ άρματα!
Και όλα αυτά με την αλαζονεία του 56%, που ήταν 47%, αλλά το προσπερνάμε γιατί εκφράζουμε το 100% των Κορινθίων.
Και αυτό είναι αλήθεια γιατί όποιος τον συναντάει στο δρόμο, από το Αγγελόκαστρο μέχρι τον Άσσο και από τον Ισθμό μέχρι του Κοράκου, του λέει : Θέλω λιμάνι τουριστικό!
Του το είπανε και οι Πεσκαριανοί που τους έδωσε μια νταλίκα λεφτά.
Πόσο να ανεχθούμε πια αυτό τον άκρατο λαϊκισμό;
Δεν μας φτάνουν τα δικά μας οικονομικά προβλήματα, οι λογαριασμοί που έρχονται ο ένας μετά τον άλλον, οι έκτακτες εισφορές, η νέκρα στην αγορά, η εθνική μας κατσουφιά. Δεν μας φτάνουν τα σκουπίδια στην πόρτα μας, το παρκάρισμα, τα διόδια, η ανάσα που δεν μπορούμε να πάρουμε, έχουμε και τον Πνευματικό να κάνει τον Πνευματικό! Έλεος!
Θα τρελαθούμε σε τούτο τον τόπο κυρία μου, που λέει και ο Λαζόπουλος!

Οι Απέναντι

ΥΓ  Δεν ξεχάσαμε τον Ταγαρά απλά πάντα έλεγε ακατανόητα πράγματα σε πρόταση σαράντα μέτρα που κανείς δεν καταλάβαινε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου είμαστε άξιοι των επιλογών μας στις εκαστοτε εκλογές.Αυτούς ψηφίζουμε για τα εκάστοτε μικροσυμφεροντα μας και μετά τους "τρώμε στην μούρη"να μας ρεζιλεύουν με τους τσακωμούς τους για το ποιού η πρόταση θα περάσει στο οποιδήποτε πρόβλημα της πόλης, χωρίς να εξετάζουν για το πιο ειναι το σωστό για την πόλη.
Εαν δεν ξυπνήσουμε αυτή η πόλη δεν θα βγεί ΠΟΤΕ απο το τέλμα που έχει πέσει και θα παραμείνει για παντα ουραγός των εξελίξεων με πολλούς επίδοξους "σωτήρες".
Αγαπητοί "Απέναντοι" συνεχίστε ετσι μήπως τελικά μας ξυπνησετεγια το καλό των παιδιών μας στους πολυ δυσκολους καιρούς που ζούμε

μια Κορίνθια

Related Posts with Thumbnails