30/3/11

Αφωνία : η ασθένεια της Πορείας Ευθύνης



Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η Πορεία Ευθύνης του Α. Πνευματικού και στην αρχή της θητείας της, ήθελε να εμφανιστεί ως ομάδα. Έτσι ρόλοι ανάλογοι του τομέα τους, ανατέθηκαν στους αντιδημάρχους Ανδρέου, Ντιγκιρλάκη, Φαρμάκη, Δ.Τζαναβάρα και φυσικά στο πρόεδρο Σταυρέλη.
Στον ρόλο του πρωταγωνιστή πάντα ο Αλέκος.
Η περίοδος αυτή και μέχρι τον ανασχηματισμό της δημοτικής ομάδας χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη επικοινωνιακά με τις πατάτες (κυρίως του Δ.Τζαναβάρα)  να ακολουθούν η μια την άλλη και τον δήμαρχο να τρέχει να καλύψει τα ακάλυπτα. Μέχρι που ο δήμαρχος είπε Στοπ και ανέλαβε προσωπικά την επικοινωνιακή πολιτική. Κανένα θέμα δεν έβγαινε χωρίς να έχει την προηγούμενη έγκριση του, αν δεν το έβγαζε ό ίδιος.
Σε αυτή την νέα περίοδο ξεδιπλώθηκε και ο χαρακτήρας και το επικοινωνιακό χάρισμα του δημάρχου. Είναι γνωστές οι εκρήξεις και οι τσακωμοί με δημοσιογράφους, μαγαζάτορες, υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ κλπ, αλλά και με τους αντιπάλους δημοτικούς συμβούλους.
Ο κόσμος μένει έκπληκτος, ο τύπος βοά, μέχρι και η Σφήκα περνάει από το «μάζεψε τους» στο «μαζέψου» απαριθμώντας ένα προς ένα τα ντιφέκτς!
Αναγνωρίζοντας –πάντα ανεπίσημα- το πρόβλημα το τοπικό Πασοκ, αρκετά πριν τις εκλογές, αρχίζει να μιλάει για το ανθρώπινο δυναμικό, που δεν βοηθάει(!) και την ανάγκη ανανέωσης του στις εκλογές.
Καπάκι, λίγο πριν τις εκλογές, έρχεται και ο Καλλικράτης, το μεγάλωμα του Δήμου Κορινθίων και η ανάγκη εμπλουτισμού του ψηφοδελτίου της Πορείας Ευθύνης, με νέα πρόσωπα από κάθε γωνιά του Δήμου. Πράγματι στο ψηφοδέλτιο γίνεται η πρόσθεση νέων προσώπων, τριών πρώην δημάρχων συμπεριλαμβανομένων. Ταυτόχρονα –ανεπίσημα πάντα- διαρρέεται η φήμη ότι αυτά τα νέα πρόσωπα, θα μαζέψουν τον Πνευματικό στο απολύτως απαραίτητο, θα βγάλουν ένα άλλο λόγο, μια άλλη εικόνα. Μια εικόνα που το Πασοκ θα κυβερνά και δεν θα ταυτίζεται με τον απρόβλεπτο δήμαρχο και τα κολλητάρια του. Χρησιμοποιούσαν βέβαια άλλη ορολογία …. αλλά το προσπερνάμε.
Σημασία είχε ότι, Πνευματικός τέλος(!) πάμε μαζί(!).
Ο δήμαρχος παίρνει τα κατάλληλα ηρεμιστικά του φάρμακα και οι εκλογές έγιναν.
Η Πορεία Ευθύνης έχει πλέον και παλιούς και νέους δημοτικούς Συμβούλους των τριών π.δημάρχων συμπεριλαμβανομένων. Η αναγκαία περίοδος προσαρμογής πέρασε,
(αν και για τους τρεις ήταν αχρείαστη) η εικόνα όμως δεν άλλαξε.
Ο ίδιος πρωταγωνιστής, οι ίδιοι αμίλητοι και ακούνητοι κομπάρσοι.
Ξέρουμε, ότι συσκέπτονται πριν από εκδηλώσεις και δημοτικά συμβούλια.
Βλέπουμε, μια προσπάθεια για ομοιογένεια και κοινό λόγο.
Διαπιστώνουμε ότι, μονομερείς θεματικές παρεμβάσεις είναι λιγόλογες και πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα και την εποπτεία των υψίστων Πνευματικού και Σταυρέλη και αναρωτιόμαστε τι άλλαξε;
Έγινε τελικά η Πορεία Ευθύνης και ο Πνευματικός, Πασοκ ή το Πασοκ έγινε Πνευματικός;
Ή το τοπικό Πασοκ παραμυθιαζότανε και παραμύθιαζε.
Μάλλον το τελευταίο.
Το καπέλωμα του Πνευματικού δεν βγήκε. Οι πρώην δήμαρχοι (και οι άλλοι επίδοξοι) καπελώθηκαν και ταυτίστηκαν πλήρως.
 Κατάφερε ο Πνευματικός να τους μεταδώσει τον ιό της αφωνίας και να τους εκθέτει στα μάτια των ψηφοφόρων τους που πίστεψαν ότι ο δικός τους θα μπορέσει να δαμάσει το θηρίο και να πιάσει στα χέρια του (μαζί με τα άλλα συντρόφια) το τιμόνι της Δημοτικής Αρχής.
Και αν για τους άλλους λίγο ή πολύ το περιμέναμε για τον σύμβουλο Χασικίδη δεν ισχύει το ίδιο.
Ο Χασικίδης, με μία ακατανόητη κομματική πειθαρχία (σε αντίθεση με τους 7 του 2006) μπήκε στην Πορεία Ευθύνης με συμφωνητικό, όπως ισχυρίζεται. Αυτόνομα! Πέρασαν τόσοι μήνες από τις εκλογές και την δική του αυτόνομη λαλιά δεν την έχουμε ακούσει, ακόμα. Και μάλλον δεν θα την ακούσουμε, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια. Βλέπετε η ίωση της αφωνίας έχει μακρά περίοδο ίασης. Κρατάει χρόνια.
Η Πορεία Ευθύνης, η παράταξη των άφωνων γιές μεν ήταν, είναι και θα μείνει ανίατα άρρωστη.
Τι κρίμα!
Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails