12/3/11

Virtual Reality ή Vertigo ?

Αν και συμβατική μας υποχρέωση εμείς θα το ομολογήσουμε, ότι μπήκαμε κατά τύχη στο site του Δήμου και στην ενότητα με τίτλο Έργα.

Μείναμε έκπληκτοι! Το τι προγραμματίζεται από έργα, δεν περιγράφεται.

Ποια κρίση, ποιο Μνημόνιο, ποια ΕΚΤ και ΔΝΤ, ποια ύφεση, ποια οικονομική δυσπραγία. Εδώ αυτά είναι ανύπαρκτα. Ειλικρινά ζηλέψαμε τους μελλοντικούς Κορίνθιους που θα ζουν, μετά την Pneumatikos Era, σε μια πόλη, κάτι σαν Los Angeles, περίπου!

Δρόμοι, γέφυρες ανεμοκρεμάμενες, ποτάμια με νερά, πάρκα με αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ξενοδοχεία, λιμάνια με κότερα και θαλαμηγούς και ότι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό σας. Το επιβεβαιώνει και η ΣΦΗΚΑ της 20/2/2011. Η Κόρινθος είναι η μόνη που κάνει ανάπτυξη στην Πελοπόννησο!!!!

Μια πόλη με νέες δημοτικές αγορές, υπόγεια και υπέργεια γκαράζ, με high ways, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, πλατείες φαρδιές με ή χωρίς αγάλματα κλπ. Ένα θαύμα, σας λέμε ότι προγραμματίζεται. Για αυτό και ζηλέψαμε.

Δυστυχώς, για εμάς, αλλά δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνουν όλα αυτά. Δεν είμαστε τεχνικοί για να ξέρουμε αν όλα αυτά τα πράγματα μπορούν και πρέπει να κατασκευαστούν. Δεν βλέπουμε αναγκαιότητα στο να γίνουν όλα. Βλέπουμε όμως ότι για να κατασκευαστούν όλα αυτά, θα χρειαστούμε, τα έσοδα για τρία χρόνια, του συνόλου των πετρελαιοπηγών του Κουβέιτ!

Γιατί μόνο στο Κουβέιτ φτιάχνουν χιονοδρομικά κέντρα και πίστες στην έρημο των 40 βαθμών Κελσίου. Μόνο εκεί βάζουν νερό στα ποτάμια και ξηρά μέσα στην θάλασσα.

Που θα βρείτε τόσα λεφτά κύριοι;

Με ποιο κριτήριο προγραμματίζετε τέτοια έργα;

Με ποια μελέτη αιτιολογείτε την αναγκαιότητα τους;

Ποιόν ρωτήσατε και ποιόν ενημερώσατε από το σύνολο των Κορινθίων πολιτών, για να σχεδιάζετε και να προγραμματίζετε τέτοια έργα;

Ή μήπως απλά μας παραμυθιάζετε; Γιατί πέρασε και αυτό από το μυαλό μας. Ότι βρήκατε κάποιον ευφάνταστο μηχανικό, τον βάλατε να κάνει, στο έτσι, κάποια σχέδια και τα αναρτήσατε στην ιστοσελίδα με την ένδειξη «προγραμματισμένα» απλά για εντυπωσιάσετε.

Κάνοντας αυτή την σκέψη μας ήρθε στο μυαλό μια ανάρτηση, πριν λίγο καιρό, στο blog της Κίνησης Πολιτών για την Πεσκάρα, με κριτική για άστοχους και πανάκριβους σχεδιασμούς. Το γλυκό ήρθε και έδεσε!

Δεν ξέρουμε όμως αν (και θα θέλαμε κάποιος να μας το επιβεβαιώσει) αυτά τα σχέδια είναι ανηρτημένα. Φανταζόμαστε πως ναι.

Το να θέλει να εντυπωσιάσει ένας δήμαρχος τους συνδημότες του με οράματα για την μελλοντική εικόνα της πόλης τους, είναι θεμιτό και ανθρώπινο. Το να παραμυθιάζει όμως ένας δήμαρχος τους συνδημότες του με εικόνες virtual reality, είναι απαράδεκτο!

Τώρα θα μας πείτε ότι όλη η ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων είναι απαράδεκτη με το συνεχές λιβανωτό στο πρόσωπο το επίπεδο και τις ικανότητες του δημάρχου. Χώρια τις φωτογραφίες μη και ξεχάσουμε. Αυτό δεν είναι ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ Κορινθίων. Είναι προσωπική ιστοσελίδα. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Το θέμα είναι το τσιμέντο. Πολύ τσιμέντο βρε παιδιά.

Δεν θα μπορούσαμε αντί να φυτεύουμε χαρμάνι και σίδερα που είναι και ακριβά, να φυτέψουμε κανένα δεντράκι;

Σε μια πόλη που το τσιμέντο και η άσφαλτος έχουν καλύψει τα πάντα, ένα κονδύλι, ένας προγραμματισμός για μία δενδροφύτεση δρόμων και πεζοδρομίων, δεν υπάρχει!!!

Όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλο τσιμέντο κύριοι. Μια ευρείας κλίμακας δενδροφύτευση, είναι και αναγκαία για την ποιότητα της ζωής μας και πρακτικά εφικτή. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε στην μέση της κρίσης και κάθε ευρώ μετράει.

Το να είσαι αιθεροβάμονας και να πετάς στα σύννεφα και στα όρια της φαντασίας δεν είναι κατά συνθήκη κακό πράγμα. Το να είσαι όμως αιθεροβάμονας και να κατέχεις ταυτόχρονα δημόσια αρχή κάνει κακό σε όλους.

Κατεβείτε στην πραγματικότητα κύριοι!

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails