12/4/11

Αντί-περιφερειάρχη έχουμε ;;;



'Έχει περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα από το επεισόδιο στην ΔΕΥΑΚ ( μήνυση κατά  2 υπαλλήλων  Περιφέρειας γιατί πήγαν για έλεγχο χωρίς εντολή  όπως διατείνεται ο δήμαρχος και σιγοντάρουν οι κολλητοί του δημοσιογράφοι λες και ξέρουν ) και τα πάντα στην πόλη λειτουργούν, φυσιολογικά, όπως πάντα. Το χαλί της καθημερινότητας έκρυψε από κάτω του τις όποιες επιθετικές  ενέργειες της τοπικής εξουσίας όπως συμβαίνει συχνά στον τόπο μας και πάμε πάρα κάτω, όλα καλά.


Το χαλί της καθημερινότητας ή η επιδεξιότητα –σε αυτό τον τομέα- των εμπλεκομένων πολιτικών. Αν παίζαμε στοίχημα θα δίναμε 90 προς 1, στο δεύτερο. Γιατί εδώ έχουμε αυτό που λέει ο λαός, δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Όπου αχυρώνας είμαστε όλοι εμείς και η (οικονομική) πλάτη μας και οι γάιδαροι, η κρατική και αυτό-διοικητική εξουσία. Πήγε η μια εξουσία, που ενεργεί προς όφελος του λαού, να ελέγξει την άλλη εξουσία, που επίσης εργάζεται προς όφελος του λαού και έγινε της κακομοίρας με σκηνές απείρου κάλους βγαλμένες από υπερβατική ταινία του Φελίνι.

Και να η Σφεντόνα με την κάμερα. Και να ο Διογένης με ανακοινώσεις ταμ ταμ και Παπούα. Και προς τι όλα αυτά; Για να μην βγάλει η μία εξουσία τις πομπές της άλλης στην δημοσιότητα.

Γιατί είναι πολύ απλό. Αν η μία εξουσία έκανε σωστά την δουλειά της και ενεργούσε προς όφελος του πολίτη, όσο και να την έλεγχε ή άλλη, δεν θα είχε τίποτα να κρύψει, πολύ δε περισσότερο δεν θα μήνυε η μία την άλλη και δεν θα φώναζε το 100 και την ομάδα Δίας! Και, μα τον Δία, θα επεδίωκε τον έλεγχο και μάλιστα παρουσία του Τύπου! Όλα τα άλλα είναι παραμύθια.

Πέρα όμως από αυτά τα αυτονόητα, θα σταθούμε σε δύο σημεία. Τόσο η κρατική όσο και τοπική εξουσία στην πόλη μας ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο. Έχουν τις ίδιες –υποτίθεται- ιδέες, τα ίδια οράματα, την ίδια οπτική γωνία, τους ίδιους στόχους. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, την μία διχογνωμούν μέχρι παρεξηγήσεως για το Λιμάνι και την άλλη επεμβαίνει η αστυνομία για να μην πιαστούν στα χέρια στην ΔΕΥΑΚ.

Τι γίνεται επιτέλους σε αυτό τον τόπο, που λέει και ο Λαζόπουλος. Είναι πολύ απλό κυρία μου. Το έχουμε ξαναπεί. Στην πόλη έχουμε δύο Πασοκ! Του Πνευματικού και το άλλο! Για το του Πνευματικού γράφαμε το 2009 :

«Κύριοι του ΠΑΣΟΚ ξυπνήστε. Έχετε ανάμεσα σας μία φράξια που σας τρώει τα σπλάχνα. Ένα γκρουπούσκολο που δηλώνει Πασοκ, αλλά δεν είναι Πασοκ, απλά γιατί δεν έχει αξίες Πασοκ! Έχει γλώσσα για να σας γλύφει και χέρι για να παίρνει ότι βρει και ότι μπορεί. Μία βδέλλα κολλημένη, χρόνια τώρα, στο σώμα του Πασοκ. Έχετε διεμβολιστεί από την αναξιοκρατία, πράγμα που εξ αντανακλάσεως σας χαρακτηρίζει συνολικά.»

Για το ποιος έχει ευθύνη στο ότι ακόμα και σήμερα, επιλογές και ανικανότητες του μακρινού χθες καταδικάζουν το συνολικό μας αύριο, γράφαμε :

« Ο τότε Γραμματέας της Νομαρχιακής Γ. Δέδες, φέρει την μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη. Επί των ημερών του, ο εκλεκτός σας, όχι μόνο έτυχε μιας ιδιότυπης πολιτικής ασυλίας για τα πολιτικά του (και άλλα) ολισθήματα αλλά ανδρώθηκε πολιτικά και έγινε και μεγάλο-παράγοντας στο κόμμα, πάντα κάτω από την πολιτική ομπρέλα και την ενεργητική ή παθητική στάση του Γραμματέα. ….Οι π. Βουλευτές Μανωλάκης και Χωρέμης έχουν και αυτοί το δικό τους μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τον εκλεκτό σας. ….»

Είχαμε κάνει τότε και μια πρόταση :

«Μην ρεζιλεύεστε άλλο. Βάλτε το συμφέρον του Κινήματος και της πόλης πάνω από την σημερινή θλιβερή κατάσταση. Αποσύρετε αμέσως την υποστήριξη σας από αυτή την δημοτική παράταξη και παραδεχθείτε με πολιτική παρρησία το λάθος σας. Ξανακερδίστε, έτσι, την χαμένη σας αξιοπιστία στο εκλογικό σώμα. ….»

Δεν εισακουστήκαμε!

Σήμερα λοιπόν, ο Γιώργος Δέδες, στον θεσμικό θώκο του Αντι-περιφερειάρχη, έρχεται αντιμέτωπος με το δημιούργημα του και τον «τρώει στη μάπα» κυριολεκτικά.

Και το ερώτημα είναι: Αν τότε, υπήρχαν κάποιες δικαιολογίες για τον Γραμματέα Γ.Δέδε, για τον Αντι-περιφερειάρχη Γ.Δέδε, ποια δικαιολογία υπάρχει και διακριτικά και με τακτ βγάζει την ουρά του απέξω;

Είναι πλέον σε θέση, ως ο πολιτικός προϊστάμενος της κρατικής μηχανής και ΠΡΕΠΕΙ να απαντήσει και στις αθλιότητες που γράφονται για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του (λίστες (προγραφές) ελέγχων / ανυπακοή εκ μέρους ελεγχομένων κλπ) και στο γεγονός ότι κάτι κρύβει η ΔΕΥΑΚ. Και πρέπει να το κάνει ο ίδιος. Προσωπικά. Να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της αποκάλυψης της αλήθειας. Η να τιμωρήσει ή να δικαιώσει. Με σιωπή δεν γίνεται τίποτα. Τώρα δεν μπορεί άλλο να κάνει τα στραβά μάτια και να κρύβεται!

Διότι σήμερα διαβάσαμε και δηλώσεις για τον όμιλο πινγκ-πονγκ του Ζευγολατιού όπου παρακολούθησε και την προπόνηση και αναμεταδίδουν οι δημοσιογράφοι. Τις προάλλες διαβάσαμε δηλώσεις για τους ποιητές και τον Καμπανέλη.

Δεν διαβάσαμε όμως δηλώσεις μια εβδομάδα μετά για το αν οι υπηρεσίες του έπραξαν σωστά ή όχι.
Μήπως τα κεντρικά της Τρίπολης δεν το επιτρέπουν; Μήπως ο αντι-περιφερειάρχης είναι μόνο για τα καλλιτεχνικά θέματα;

Και καλά η αντιπολίτευση του δήμου ψιλό-ψέλλισε δύο φωνήεντα ( Γιώτης και Κασίμης ). Αυτή είναι αντιπολίτευση και κάνει αντιπολίτευση. Η συμπολίτευση Πασοκ στην Περιφερειακή Ενότητα δεν θα πρέπει να δηλώσει έστω ότι ερευνά το θέμα; Αν το ερευνά.

Θα βγει κανένας να μιλήσει ή θα μπει η υπόθεση στο συρτάρι που μπαίνουν όλα τα θέματα που κάνουν τζιζ τζιζ;

Για μας τα πράγματα είναι πιο απλά: 'Η ο δήμαρχος έχει δίκιο ή οι υπάλληλοι της Περιφέρειας. Και οι δύο δεν γίνεται.

Και θέλουμε να μάθουμε από τους αρμόδιους, δηλαδή από τον αντί-περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες του.

Μπλέξιμο ε μάστορα; Εδώ σε θέλουμε. Για λέγε…. Για λέγε….

Οι Απέναντι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails