2/4/11

Σύλλογος Μεγάλος: H Τριήρης και οι κωπηλάτες της!






                                         Οι παλαιοί κωπηλάτες Κορινθιακής Τριήρους κάνουν προπόνηση!

Είναι αλήθεια ότι το χιούμορ πολλές φορές τσακίζει κόκαλα πολύ περισσότερο από τον ευθύ λόγο και την γλώσσα.Με το χιούμορ μπορούμε να πούμε και κυρίως να υπονοήσουμε, πράγματα που «δύσκολα» θα λέγαμε ή θα γράφαμε. Όταν επιστρατεύεται το χιούμορ και ο ευρηματικός τρόπος παρουσίασης ενός θέματος, όπως η ανακοίνωση ενός ανύπαρκτου συλλόγου Παλαιών Κωπηλατών Κορινθιακής Τριήρους, με τις γνωστές από ανακοινώσεις άλλων υπαρκτών συλλόγων, υπερβολές, με τη συνεχή αναφορά στο ονοματεπώνυμο του δημάρχου και το πέρασμα μέσα από το κείμενο των πολιτικών και παραπολιτικών θέσεων του «ευεργέτη», πολύ μας αρέσει.


Το κείμενο, που δημοσιεύτηκε προ ημερών στο ιστολόγιο Υπάρχει Λόγος , ως ανακοίνωση, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες γνωστές ανακοινώσεις ιδίως αυτές που εκπορεύονται από το δημαρχείο και για τις οποίες έχουμε γράψει παλαιότερα.

Η ιστοσελίδα, διάλεξε το χιούμορ για να περάσει την –συνηθισμένη πια- υπερβολή της δημοτικής αρχής και την ασχήμια των αισθητικών της παρεμβάσεων στην πόλη, για να καταλήξει με μια γροθιά στο στομάχι, το 1,2 εκ. ευρώ κόστος κατασκευής μιας άλλης ασχήμιας.

Δυστυχώς σε αυτή την πόλη πληρώνουμε όλοι, με τα λεφτά μας, την διαχρονικά αποδεδειγμένη κακογουστιά της δημοτικής αρχής και την έλλειψη πρακτικού και προσγειωμένου στην σημερινή πραγματικότητα τρόπου εκτέλεσης των δημοσίων έργων. Και είναι απορίας άξιο ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος, εκτός του κ.Κασίμη  και του δελτίου τύπου της Κίνησης Πολιτών (προς τιμή τους), δεν στάθηκε σε αυτό το θέμα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τόσοι πολυταξιδεμένοι γιατροί, δικηγόροι, ξενοσπουδαγμένοι μηχανικοί, κανείς τους δεν ενοχλήθηκε από την υπερβολή της αναπαράστασης μιας τριήρους σε χρήση γέφυρας, ξεκάρφωτης και κρεμασμένης πάνω στο ποτάμι;

Χάθηκε ο κόσμος για μια απλή γέφυρα, ρε παιδιά;

Όμως το καλύτερο το ακούσαμε από κάποιο συμπολίτη μας που παρακολουθούσε την συνεδρίαση. Όταν κατάλαβε το θέμα είπε χαμηλόφωνα. «ρε παιδιά, τότε να φέρουμε και το πολεμικό αεροπλάνο που προσγείωσε ο Τόγιας στα χωράφια και να το στήσουμε στα Καλάμια. Να γλυτώσουμε και τον ΜεγΑλέξανδρο» !!! Και έπεσε, το, μουλωχτό, γέλιο!

Εμείς πλειοδοτώντας να πούμε ότι στηρίζουμε τον «Σύλλογο Φίλων της Κορινθίας Λαϊδος» και την ανέγερση αγάλματος της στα Περιβολάκια, απέναντι από αυτό του Δαμασκηνού. Μια Λαϊδα σε στυλ Βάνα Μπάρμπα, στα νιάτα της, είναι ότι πρέπει.

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails