9/5/11

Δ. Διαμαντίδης : ο Έλληνας του Σαββατοκύριακου









Δεν είναι ο Παπανδρέου
Δεν είναι ο Παπακωνσταντίνου
Δεν είναι η ελληνική οικονομία, οι δείκτες, η δραχμή.
Είναι τρεις Αμερικανοί, ένας Ελληνοαμερικανός, τέσσερις, πέντε Έλληνες και ο κορυφαίος όλων ο Δ. Διαμαντίδης που σήκωσαν την Ελλάδα στους ώμους τους και με τα μακριά τους χέρια την έβαλαν και πάλι στο πρώτο σκαλοπάτι της Ευρώπης!
Είναι αυτοί και ο σύλλογος τους ο Παναθηναϊκός που με πείσμα, αποφασιστικότητα, σκληρή δουλειά, ιδρώτα, μας έδειξαν ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Πιο ψηλά από όλους!
Είναι ο Δημήτρης και η παρέα του που μας πήγε στα ουράνια και με την λάμψη του έκρυψε το γκρίζο του Παπακωνσταντίνου και τις μυστικές συναντήσεις της τρόικα στην αλοδαπή.
Είναι ο Δημήτρης που το μάτι του γυάλιζε, η καρδιά του χτύπαγε δυνατά, ελληνικά και ανάγκασε την Ευρώπη και τον πλανήτη ολόκληρο να μιλήσουν, για πρώτη φορά το τελευταίο εικοσιτετράμηνο, με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας.
Εμείς όλοι, Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί, Αεκτζίδες, Ροδίτες, Κερκυραίοι, Θράκες, Κρήτες, πρωτευουσιάνοι και χωρικοί, πλούσιοι και κυρίως φτωχοί Έλληνες, έχουμε να πούμε ένα μόνο πράγμα :
Δημήτρη Διαμαντίδη, σʼ ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για όλα μα κυρίως για το χαμόγελο που έσκασε στα χείλη μας!

Οι Απέναντι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails