20/5/11

Αγάλματα και Στρατιωτάκια Ακούνητα


Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Διογένη θα κοσμήσουν σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε πρώτα, που αλλού;, στο DiogenisPress, την νέα διαμορφωμένη πλατεία στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Μ. Αλεξάνδρου στα Καλάμια.. Σας παρουσιάζουμε σήμερα τον, ολίγον πειραγμένο, πίνακα που δόθηκε στον καλλιτέχνη για να βοηθηθεί στην έμπνευση του. Το πείραγμα του πίνακα, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, από την δημοτική παράταξη Ώρα Ευθύνης, σε ειδική συνεδρίαση, όπου ΜΙΛΗΣΑΝ και πήραν επιτέλους θέση, ΟΛΟΙ οι Δημοτικού Σύμβουλοι.


Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο καλλιτέχνης ΔΕΝ έλαβε υπόψη του τον πίνακα και η σύνθεση του είναι διαφορετική. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ενώ έχει παραδώσει το έργο, εκκρεμεί για πολύ καιρό η πληρωμή του, η οποία σημειωτέον δεν αναφερόταν ούτε στον τελευταίο προϋπολογισμό.

Από πλευράς καλλιτέχνη διαρρέουν πληροφορίες ότι σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε επέμβαση στο έργο του ώστε να μοιάζει με τον επιδοθέντα σε αυτόν πίνακα, θα προσφύγει στην καλλιτεχνική δικαιοσύνη και θα κάνει απεργία πείνας δίπλα από τον Διογένη Παλλάς στην Αθήνα, μέχρι να δικαιωθεί και να πληρωθεί.

Ανεπίσημες πληροφορίες από πλευράς Ώρας Ευθύνης αναφέρουν ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί ο καλλιτέχνης να χαρακτηριστεί persona non grata, όπως ο Πανιάρας και να του απαγορευτεί η είσοδος του στην πόλη!

Σύμφωνα με ψιθύρους που έβγαιναν από το δημαρχείο αργά το βράδυ, υπάρχει το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση , στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να στηθεί μόνο το μνημειώδες βάθρο από ύλη και πάνω του να υπάρχει το αόρατο σύμπλεγμα. Ο λόγος είναι η τελευταία '' παρέμβαση'' στον Ποσειδώνα του 'Αγιου Νικολάου. Κάποιοι του φόρεσαν κατάσαρκα λευκό μπλουζάκι με μπογιά που γράφει I love risk.
Ο Διογένης απεχθάνεται τα T-Shirts  και ο Μέγας Αλέξανδρος εξέφρασε φόβους ότι θα  βρεθεί ντυμένος με φουστάνι που να φέρει τίτλο I love me δια χειρός της ίδιας παρεμβατικής πρωτοβουλίας.

Αναμένεται ένα θερμό καλοκαίρι και πολλές μπογιές.

Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails