21/6/11

Εδώ ο Κόσμος καίγεται........



Η (κατά Πεσκάρα)(φανταζόμαστε) ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Πόλης.


Έμπλεους ενθουσιασμού είδαμε, στο βίντεο της Σφεντόνας, τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη κ Δέδε όσο και τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη να εξυμνούν τα σχέδια που τους έδειξε ο Αλέκος για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της πόλης μας. Δεν ξέρουμε ούτε τι είδαν, ούτε τι κατάλαβαν από αυτό που είδαν και από αυτά που έχει καταλάβει (αν έχει καταλάβει) και εξήγησε ο Αλέκος, στους συνήθεις –πλέον- επισκέπτες του, στο πολιτικό του γραφείο / συγνώμη, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Ήταν τόσα τα χαμόγελα του Αλέκου και τόσο ανοιχτά τα στόματα των αρχόντων της Περιφέρειας που είναι λογικό, λόγω της έκπληξης, να ξεφεύγουν και μπαρούφες τύπου : “Μεσσίες πλέον δεν υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο. Η μόνη ελπίδα είναι οι πολίτες αυτού του τόπου και εμείς οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί του”. (SIC/SIC!!!)

Τώρα αν αυτό  είναι ή δεν είναι αυτομεσσιανισμός, είναι άλλο θέμα.

Βλόγα παπά τα γένια σου που λέει ο λαός.
Να γυρίσουμε όμως στα σχέδια του Αλέκου για το παραλιακό. Στα μουλωχτά, ο δήμαρχος, έχει βάλει μπροστά την Τζατζαρομελέτη και χωρίς καμία έγκριση, χωρίς καμία νομιμοποίηση, χωρίς καμία ενημέρωση, σε κανένα, για το τι περιλαμβάνεται στις μέσα σελίδες, προχωράει σε παρουσίαση της σε «ειδικό κοινό» και σε περιστασιακή υλοποίηση της (βλέπε δενδροφύτευση στα μπαζώματα, γέφυρα στο Ξηριά, «προτάσεις» για το 6ο ΣΠ). Αν δε συνυπολογίσουμε την αναφορά στην αξιοποίηση του Ισθμού του κ. Δέδε, τότε σίγουρα ό Αλέκος πουλάει Πεσκάρα και φούμαρα, σε όποιον τα τρώει!
Και αναρωτιέται κανείς.
Γιατί ο δήμαρχος δεν παρουσιάζει επιτέλους την «μελέτη»;
Μήπως δεν τον αφήνουν οι Ιταλοί; Τους χρωστάει;
Μήπως γιατί περιλαμβάνει, η Τζατζαρομελέτη και μπαρούφες τύπου ξενοδοχεία στα Καλάμια και αλλαχού ανά την πόλη;
Μήπως γιατί την χρησιμοποιεί για να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι έχει, τάχατες, μελέτη, για να κάνει τις δικές του «αισθητικές παρεμβάσεις» κατά πως αυτός νομίζει;
Το βάθρο στο τέρμα της Γ. Παπανδρέου για τον Μ. Αλέξανδρο είναι δική του ιδέα ή των Ιταλών;
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα αλλά δεν ξέρουμε –ακόμα- ποιόν.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Αλέκος μας παίζει όλους στα δάχτυλά του. Και εμάς και ιδίως αυτούς τους ελπιδοφόρους εκλεγμένους (αυτό)διοικητικούς και μη.
Και το αστείο είναι, το να πέφτει στο λάκκο ο «πολιτικός φιλόσοφος» κ. Τατούλης μπορεί και να είναι λογικό, λόγο γνωσιολογικού πεδίου. Το να πέφτει όμως στον λάκκο και ο μηχανικός κ. Δέδες ;;;;;;
Να έχει αυτό το ύφος όταν λέει αυτά που δεν πιστεύει.
Κατακαημένη πόλη!



Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails