17/7/11

H ''Αξιοπρέπεια'' απέπλευσε επιτέλους!!





Το Γαλλικό πλοίο "Dignité" του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ αναχώρησε από την Ελλάδα

Το Γαλλικό πλοίο “Dignité/Karama” (Αξιοπρέπεια) αναχώρησε από το Καστελλόριζο στις 8:30μ.μ. Τοπική ώρα το Σάββατο 16 Ιουλίου 2011, κατευθυνόμενο νότια. Οι δέκα επιβαίνοντες θεωρούν πως αντιπροσωπεύουν το σύνολο του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ – Μένουμε Άνθρωποι. Τα υπόλοιπα πλοία του στολίσκου παραμένουν εγκλωβισμένα σε διάφορα Ελληνικά λιμάνια, εξαιτίας γραφειοκρατικών εμποδίων, δολιοφθορών, ξαφνικών περιορισμών που προκύπτουν καθώς και αποσύρσεις των σημαιών τους.

Το Dignité, υπό Γαλλική σημαία, ξεκίνησε από την Κορσική στις 25 Ιουνίου και βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες σε Ελληνικά νερά. Αυτή τη στιγμή έχει αναχωρήσει, χωρίς μέχρι στιγμής να ακολουθείται από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ή το Λιμενικό.

Μεταξύ των αντιπροσώπων επί του πλοίου είναι η Jacqueline Le Corre, μέλος του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Jean Claude Lefort, τέως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι της Καναδικής, Γαλλικής, Ελληνικής και Σουηδικής πρωτοβουλίας του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ. Επιπλέον, στο Dignité επιβαίνουν η γνωστή Ισραηλινή δημοσιογράφος Amira Hass, για λογαριασμό της Haaretz, καθώς και ομάδα από την τηλεόραση του Al-Jazeera. (Πλήρης λίστα επιβατών ακολουθεί).

Το Καστελλόριζο, στο ανατολικό άκρο του Ελληνικού αρχιπελάγους, βρίσκεται ελάχιστα χιλιόμετρα από τις Τουρκικές ακτές. Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού του νησιού μετακινήθηκε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Γάζα, όπου παρέμεινε για χρόνια. Ο Δήμαρχος του νησιού, Παύλος Πανηγύρης, γεννήθηκε στη Γάζα και διατηρεί έντονα συναισθήματα, όπως πολλοί κάτοικοι του νησιού, για έναν λαό που κάποτε τους φιλοξένησε και πλέον βρίσκεται υπό κατοχή.

Η αποστολή του Dignité δεν αποτελεί μια μικρή εκδοχή του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ, αλλά ένα πρώτο κύμα που θα ακολουθηθεί από άλλα. Είναι ένα μήνυμα προς την Ισραηλινή κυβέρνηση, τη διεθνή κοινότητα και τον πολιορκημένο λαό της Γάζας: Το Free Gaza Movement και η συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ δεν θα παραδοθούν έως ότου αρθεί ο απάνθρωπος και παράνομος αποκλεισμός της Γάζας.

Γάζα ερχόμαστε!



Επιβάτες στο Dignité

Stéphan Corriveau, Συντονιστής του Καναδικού καραβιού για τη Γάζα
Dror Feiler, εκπρόσωπος του Σουηδικού Καραβιού για τη Γάζα, Πρόεδρος του EJJP (Ευρωπαίοι Εβραίοι για μια Δίκαιη Ειρήνη), καλλιτέχνης, μουσικός, συνθέτης.
Jérôme Gleizes, Γαλλία, Ευρωπαίοι Οικολόγοι Πράσινοι
Jacqueline Le Corre, Γαλλία, Ιατρική κολεκτίβα 14 υποστήριξης στον Παλαιστινιακό λαό, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας.
Jean Claude Lefort, τέως μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας -PCF
Claude Léostic, εκπρόσωπος του Γαλλικού Καραβιού για τη Γάζα
Yamin Makri, Γαλλία, κολεκτίβα 69 υποστήριξης στον Παλαιστινιακό λαό
Omeyya Naoufel Seddik, Τυνησία, Ομοσπονδία Τυνήσιων για την ιδιότητα του πολίτη και από τις δύο πλευρές (FTCR), Τυνησιακός Σύνδεσμος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (LTDH), Phd στις Πολιτικές Επιστήμες
Thomas Sommer-Houdeville, εκπρόσωπος του Γαλλικού Καραβιού για τη Γάζα. Ερευνητής, Πολιτικές Επιστήμες, Σπουδές στη Μέση Ανατολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο Εγγύς Ανατολής.
Βαγγέλης Πισσίας, εκπρόσωπος πρωτοβουλίας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας
Amira Hass, Ισραηλινή δημοσιογράφος - Haaretz
Ayyache Derradji, Δημοσιογράφος Al Jazeera
Stéphane Guida, Εικονολήπτης Al Jazeera
Ζαχάρης Στυλιανάκης, Καπετάνιος
Hilaire Folacci, Ναύτης
Yannick Voisin, Ναύτης
Jo Leguen, Πλοηγός

Τελευταία Ενημέρωση  Κυριακή, 17 Ιούλιος 2011 09:48
Πηγή:ΕΔΩ

Σημείωση:Μετά την πρόσφατη επισκεψη του Παπούλια, το φλερτ του Παπανδρέου με τον Σιμόν και τον άλλο, μετά τις βλακώδεις δηλώσεις και δικαιολογίες του Παπουτσή  και  τις δηλώσεις  της Μαριλίζας δύσκολα θα είναι τα πράγματα για το πλοίο.Τίποτα δεν είναι τυχαίο.Γιατί δεν πάνε και μια επίσημη επίσκεψη στη Γάζα οι δικοί μας;Την έχουμε την απορία.'Οπως φαίνεται το Ισραήλ έχει αποκλείσει και την Ελλάδα μέσα από το γνωστό τρόπο ''διαπραγματεύσεων''

4 σχόλια:

Παναήρ είπε...

Αυτόν αβαντάρετε; Μπράβο σας.

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=84984&catid=45&subcatid=55

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Αγαπητέ Κύριε,
Αντιγραφή άρθρου κάναμε και δίνουμε την πηγή.Το δικό μας κομμάτι είναι μόνο η σημείωση.
Προσέξτε τι διαβάζετε.

Παναήρ είπε...

Όταν αναδημοσιεύετε κάτι αυτούσιο δηλαδή, και το σχολιάζετε θετικά, δεν το υιοθετείτε; Νίπτετε τας χείρας σας; Λάβατε και προωθείτε;

Εμείς προσέχουμε τι διαβάζουμε. Εσείς προσέχετε τι αντιγράφετε;

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Δεν μας ενδιαφέρει ο κύριος Πανηγύρης αλλά ο απόπλους του πλοίου.Αυτό το σχολιάζουμε πολύ θετικά.Η είδηση είναι είδηση ακόμα και αν έχει τον κύριο υπόδικο μέσα.
Μήπως είναι ο πρώτος σε τούτη τη χώρα;Εσείς κοιτάτε το δέντρο. Εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε το δάσος.

Related Posts with Thumbnails