5/7/11

O πρίγκηπας και η κολυμβήτρια


Βράσε όρυζα!!!
Να τον ο δικός μας με το ρολόι το ασημί

Καταλάβατε ότι λείπαμε;
Ε, ναι είχαμε αποστολή στο Μονακό.
Για του λόγου το αληθές κάναμε ''μυστικό babysitting '' στα εξώγαμα του πρίγκηπα Αλβέρτου που έπρεπε να δουν τον μπαμπά γαμπρό.
Μας διάλεξαν γιατί λέμε καλές ιστορίες στα παιδιά και δεν είμαστε Μονεγάσκοι.
Εκεί στα μπαλκονάκια είμαστε και χαιρετάμε.
Μετά τα δακρυγόνα και τα χημικά του Συντάγματος και τη χλεμπονιά της πλατείας, νοιώσαμε λίγο άνθρωποι βρε αδερφέ, είδαμε και καμιά πενηνταριά Φεράρι, Λέξους, Πόρσε, Μαζεράτι  και δεν συμμαζεύεται.
Νοίώσαμε λίγο αρχοντιλίκι από το πολύ εγχώριο  καραγκιοζιλίκι, είδαμε  σελέμπριτις  αλλά  στεναχωρηθήκαμε γιατί  δεν παρευρέθηκαν α) ο Βασίλειος Κωστέτσος γιατί είχε μια δουλειά στη Μύκονο β)  ο βασιλιάς του Τιποτού  με την ουρά του αλόγου, Λάκης Γαβαλάς που έχει   οικονομικά προβλήματα και γ) ο Τρύφων Καρατζάς  που δεν τον κάλεσαν γιατί η νυφη δεν ήθελε ανταγωνισμό στο μαλλί.
Από φαί,κάτω από αστακό δεν πέσαμε και ήταν και φτηνότερος από τη γουρνοπούλα του  περιφερειακού  τροφοδότη μας στο πανηγύρι  του Αρκαδικού Ιδεώδους. Οι μπύρες, κοιτάξαμε, ήταν φτηνότερες στο Μονακό.
Εμείς πίναμε Royal Kirsch λόγω του γεγονότος ούτως  η άλλως.
Τα εξώγαμα -τρια τον αριθμό - ήταν διαφορετικών αποχρώσεων αλλά δεν έχει σημασία, πέρασαν μια χαρά στο πάρτυ και χάρηκαν με τις ιστορίες  της πλατείας  που τους λέγαμε, με τους μπάτσους που μας κυνηγάγανε, με τα δηλητήρια, τους λοστούς, τους κουκουλοφόρους  και όλα αυτά. Τους άρεσαν και  οι ιστοριες γιαουρτιού που είπαμε.
Την αμοιβή μας, 50.000 $ καθαρά θα την καταθέσουμε  στα χέρια του Μπένι για την εξώφληση του  εθνικού χρέους.
Τώρα η κολυμβήτρια έχει ένα θέμα με τον πρίγκηπα, τρεις φορές προσπάθησε να το σκάσει  αλλά τον πρίγκηπα τον έπιασε το Γκριμάλντικο- κάτι σαν το Μανιάτικο- και την έφερε σουρτή πίσω στο ανάκτορο. Η Charlene Wittstock -έτσι τη λένε την νύφη - Νοτιοαφρικανή κολυμβήτρια, πολύ συμπαθεί την κακομοίρα την Ελλάδα, μέχρι που συγκινήθηκε γιατί θυμήθηκε το απαρντχαίντ όταν ήταν μικρή και βρήκε πολλές ομοιότητες με την Ελλάδα στις ταραχές.Μας ρώτησε αν έχουμε κάποιον σαν τον Νέλσονα Μαντέλα να αναλάβει την εξουσία και δεν ξέραμε τι να της απαντήσουμε. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με Σύνταγμα αλλά δεν μπορούσαν να μας  απαντήσουν γιατί πήραμε την ώρα του τσακωμού.
Τέλος πάντων αυτός ο θρύλος  των επεισοδίων μοπορεί να λειτουργήσει για εισρροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Λες το παραμύθι και κανένας δεν σε πιστεύει , κανένας δεν πιστεύει  ότι γίνονται αυτά σε μια χώρα, και επειδή νομίζουν ότι είσαι πολύ καλός παραμυθάς και  σβήνει το επάγγελμα - εκτός των πολιτικών- σε πληρώνουνε αδρά  οι πλούσιοι για να το λες.Δεν  είχαμε δυστυχώς ενημερωθεί για  την ανάλυση της αδιάβαστης βουλευτίνας που την έστειλε ''αδιάβαστη'' ο κύριος ψυχίατρος (να είναι καλά  το παλληκάρι)να την πούμε και αυτή σαν παραμύθι στα  εξώγαμα να φέρουμε και άλλο χρήμα, που ο Αλβέρτος θα  διέθετε   αφού θα εκπαιδεύαμε τα τέκνα επί τα οικονομικά του μνημονίου και τα οφέλη αυτού.
 Τώρα πού πιάσαμε κονέ - σίγουρα θα μας καλέσει ο πρίγκηπας και στα βαφτίσια είπε- και μέχρι τότε θα ζήσουμε και άλλες ιστορίες στα Συντάγματα και τις Συνάξεις  έχουμε να λέμε πολλά παραμύθια στο εξωτερικό και να φέρουμε χρήμα ζεστό.
Το νέο χρήμα τόχουμε τάξει στο νομό. Θα χρηματοδοτήσουμε την κατασκευή του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου γιατί ο υπουργός   έλεγε παραμύθια αλλά δεν έφερε και λεφτά.Εμείς λέμε παραμύθια που είναι αληθινά και φέρνουμε και λεφτά.!!!
Τώρα όμως η επιστροφή μας κάθισε δύσκολη. Στην Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή μόνο θέατρο παίζει.
Πολύ θέατρο όμως. Πολύ.Και πολύ ψέμμα.
Εβίβα αδέρφια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails