6/8/11

Ντίνα η Καλαματιανή

Η Ντίνα η Καλαματιανή, με τον Αλέξανδρο τον Κορίνθιο και τον Πέτρο τον Αρκά σε αγκαλιές και υποχαμόγελο.









Κώστας Μαργέλης Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Μείναμε άφωνοι με την άμεση αντίδραση της  Ντίνας της Καλαματιανής, για τις δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλάμάτας κ.Κώστα Μαλαπάνη.
Η κ.Ντίνα έστειλε ακόμα και σε μας πύρινη επιστολή με τίτλο ''Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσειςΜαργέλη''  στην προσπάθειά της να απαντήσει αντί του προϊσταμένου της στον κ.Μαργέλη, λόγω καταγωγής φυσικά.Δυό φορές μας το έστειλε το γραφτό, τη μία σε ορθή επανάληψη του προηγούμενου- μέσα στην ανησυχία να καλύψει το θόρυβο.
Τι είπε ο Κώστας Μαργέλης χτες; Διαβάστε ΕΔΩ  Σε συνέντευξη  τύπου χτες κάλεσε τους βουλευτές, αλλά και φορείς της Μεσσηνίας να παλέψουν το αρκαδικό λόμπι, Τατούλη και Ρέππα, για το θέμα των φυλακών που διεκδικεί και η Τρίπολη,  «Θα είναι μια ευκαιρία να δείξουμε αν η Μεσσηνία έχει πολιτική δύναμη και αν οι βουλευτές εκπροσωπούν πραγματικά το νομό μας», τόνισε ο κ. Μαργέλης. Ζήτησε ακόμα την ενίσχυση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας. Επεσήμανε ότι «είναι θέμα πολιτικής βούλησης η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης» το πού θα δημιουργηθούν οι νέες φυλακές και σημείωσε: «Θα πρέπει να παλέψουμε το αρκαδικό λόμπι. Εδώ θα φανεί αν οι βουλευτές της Μεσσηνίας είναι άξιοι εκπρόσωποι του νομού και αν μπορούν να υποστηρίξουν τα θέματά του. Αν δεν μπορέσουν και μπορέσει ο κ. Τατούλης και ο κ. Ρέππας και οι φορείς της Τρίπολης που ζητούν ακόμα και το αεροδρόμιο να το πάρουν από τη Μεσσηνία και επικρατήσουν εκείνοι, χαλάλι τους».
Στή δήλωσή του ο Κώστας Μαργέλης αποκαλεί  τον Περιφ-Σερίφ ΄΄Λουδοβίκο της Περιφέρειας''
Στο σημείο αυτό θίχτηκε η Καλαματιανή και έστειλε επιστολή υπεράσπισης.
Η επιστολή  της Καλαματιανής έχει και λάθη, εκφραστικά εκτός από το γεγονός ότι είναι λάθος πολιτικά να αναλαμβάνει υπηρεσία για υπεράσπιση και να παίζει το παιχνίδι του αρχηγού.
Λοιπόν κυρία Ντίνα οι παρατηρήσεις μας με καθαρό μυαλό και μακριά από την εξουσία :

Με διχαστικά τοπικιστικού χαρακτήρα επιχειρήματα, (νόημα; σειρά λέξεων;) δια μέσου των ΜΜΕ και όχι στον φορέα στον οποίο συμμετέχει ως μέλος,(αν δεν τα πει στα ΜΜΕ να τα μάθει ο κόσμος τι να το κάνει να τα πει στην επιτροπή που θα τα κουκουλώσουν;) με λόγο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ευαγγελίζεται ούτε και τη θεσμική θέση την οποία κατέχει,( ο πολιτικός πολιτισμός μας έφαγε κυρία Ντίνα μας και η σιωπή ) ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Μαργέλης, προχώρησε σε μια ανοίκεια επίθεση ( ε όχι δα, μήπως λεει και λίγο αλήθεια;) κατά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αλλά και κατά της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. ( όταν λέει κάποιος τη γνώμη του ανοιχτά και μάλιστα όταν είνα πρόεδρος  του Δ.Σ Καλαμάτας κάνει επίθεση; Ξέρετε πόσοι θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο αλλά κρύβονται και χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ ύπουλα για να μη φαίνονται;) 
Ο κ. Μαργέλης αποτελεί, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με απόφαση του Περιφερειάρχη μέλος της επιτροπής αυτής, κατά τη συνεδρίαση της οποίας ουδεμία αναφορά έκανε στην αριθμητική σύνθεσή της (αριθμητικό είναι το θέμα ή πολιτικό και ηθικό;) για την οποία στην δημόσια δήλωση του αφήνει διχαστικά υπονοούμενα.( τι εννοεί η ποιήτρια; ) Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατή την συνεδρίαση της επιτροπής, αφού έδειξε αδιαφορία  για την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή στο ευαίσθητο ζήτημα της ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος,  ( αδιαφορία θα ήταν να μην έλεγε τίποτα απολύτως, απλά λέει αυτό που δεν σας αρέσει και από που προκύπτει η αδιαφορία του; ) εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας.(Και πολύ καλά έκανε. Τι δουλειά έχει η εκκλησία στην επιτροπή; Γιατί δεν τη βάζετε σε όλες τις επιτροπές της Περιφέρειας;) Ο κος Μαργέλης επέδειξε  με αυτό το τρόπο την παντελή κοινωνική και επαγγελματική του άγνοια, στο γεγονός ότι η εκκλησία στον τόπο μας πρωτοστατεί στο να κρατηθεί ζωντανή η προσπάθεια ένταξης των εγκλείστων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, ( τι εννοείτε μαντάμ;  μήπως ένταξη στην κοινωνία ;) παρέχοντας ηθική  αλλά και υλική βοήθεια.

Πέραν της ηθικής αυτής παράληψης του, απέναντι στην εκκλησία, σε μια περίοδο που η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολιτεύετε (ορθογραφικό !!! πολιτεύεται) με τις αρχές του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού ( αυτό και αν είναι δήλωση!!!!), η ανάδειξη σε ζήτημα μείζονος σημασίας της σύνθεσης της επιτροπής ανάλογα την καταγωγή των μελών της ως πρωταρχικό κριτήριο αξιότητας της, αδικεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την θεσμική θέση την οποία κατέχει ο κος Μαργέλης.(αφήστε να το κρίνουν οι πολίτες) Οι όποιες διχαστικού τύπου ( κατά τη γνώμη σας  γιατί θίγεται και η δική σας επιλογή) για την κοινωνία  της Πελοποννήσου ( φτάσαμε μέχρις εκεί στην κινδυνολογία) θέσεις του κου Μαργέλη μπορεί να θεωρηθούν ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς ( μπορεί, μπορεί και όχι ) δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η  επιτροπή   δεν  θα αποφασίσει  για  τον χώρο ανέγερσης  του σωφρονιστικού  καταστήματος, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ως αρμόδιος φορέας. (ευτυχώς, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο  κ.Ρέππας έχει τον τρόπο του να πιέσει τα πράγματα στην κυβέρνηση ή όχι; Ο Ρέππας λύνει και δένει στο Πασοκ!!!)

Αυτό που είναι εξαιρετικά λυπηρό είναι ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Μαργέλης απαξιώνει τους θεσμούς ( ποιούς θεσμούς , την επιτροπή, τον Δ.Σ ή  την Περιφέρεια;) επιδεικνύοντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα στον τόπο μας (ποιά είναι η πραγματικότητα στον τόπο μας; μια πραγματικότητα που βρίσκει αντίθετη την κοινωνία εννοείτε;). Συμπεριφορές στις οποίες ταιριάζει περισσότερο ο όρος Λουδοβίκειες  ( μην κλέβετε βρείτε άλλη λέξη ) που ο κος Μαργέλης ανέσυρε μέσα από τους διαλόγους μιας παρωχημένης ελίτ, στην οποία συμμετέχει, και η οποία βλέπει να χάνεται η συνεκτικότητα της ομερτάς ( η ομερτά δεν κλίνεται μαντάμ) με την οποία για πολλές δεκαετίες κυβερνούσε την Πελοπόννησο. ( η ελίτ κυβερνούσε τότε και τώρα κυβερνά το πόπολο; Οι μισοί αιρετοί  της Περιφέρειας και βάλε είναι από την ίδια ελίτ , μαντάμ εκτός και αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει) Υποβιβάζει με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου το κύρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Καλαμάτας, αφού η στάση του αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντροπιαστική ( απαξιωτική καλύτερα τι ελληνικά είναι αυτά;) για την εκκλησία και εξευτελιστική για την δημοκρατία. ( η εκκλησία να κάνει τη δουλειά της και η δημοκρατία έχει άλλη δουλειά να κάνει και πολύ δρόμο κυρία Ντίνα, μόνο που εσείς δεν το καταλαβαίνετε)

Συμπέρασμα: το ''Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσειςΜαργέλη''    δεν περνά την τάξη. Οι γυναίκες στην πολιτική κάνουν πολλές πατάτες.
Μέσα από τη φιλοδοξία τους να βρίσκονται στο πλευρό ισχυρών ανδρών, πολιτικών και μη, εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Η Ντίνα η Καλαματιανή έχει αποφασίσει  να είναι ψάλτης του άδολου και ακομμάτιστου (;) πατριωτισμού.Να φτύνει τον πρώην συνεργάτη και πολιτικό  ομοιδεάτη Κ.Μαλαπάνη με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχτηκε και τώρα να υποστηρίζει το Αρκαδικό Ιδεώδες  αντί  της δικής της πατρίδας.Για τους δικούς μας  εδώ δεν περιμένουμε να πάρουν θέση. Έχουν παραδώσει όπλα και βρακιά στο διδυμάκι της Αρκαδίας.


 

1 σχόλιο:

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Φίλε ανώνυμε,
Μην το κουράζεις.Τίποτα από τα δύο.
Ούτε βαθύ, ούτε ρηχό.Ελληνικό!!
Για την ανάρτηση έχεις κάτι να μας συμπληρώσεις;

Related Posts with Thumbnails