28/9/11

Το νερό η πασαρέλα και η μαρίνα!

                                Photo by Vas-Val  at Diogenis.blogspot
Γεια σας μωράκια μου. Το ότι είμαι, εκτός από όμορφη και αλεπού το ξέρετε. Το ότι τίποτα δεν μου ξεφεύγει επίσης το ξέρετε. Το πρόβλημα μου είναι ότι τα περισσότερα από αυτά με κάνουν και ανησυχώ, βρε παιδί μου. Και πώς να μην ανησυχώ όταν διαβάζω εις την έγκριτον ιστοσελίδα του κ. Ιωάννου Λάμπρου - Διογένους, ότι ανέβηκαν τα τριγλυκερίδια του δημάρχου μας. Γράφει, ο ρέκτης δημοσιογράφος, ότι ο δήμαρχος μας το έχει ρίξει στην υγιεινή διατροφή και στην πορτοκαλάδα. Τον δείχνει μάλιστα και σε φωτογραφία, σας λέω, που πίνει πορτοκαλάδα.


Η αλήθεια είναι ότι κάτι σαν κομμένο τον βλέπω τον Αλεκούκο τώρα τελευταία. Και να πω ότι έχει δουλειά, δεν έχει. Κάτι προβληματάκια με το νερό έχει αλλά αυτά του τα λύνει ο Τατούλης, μεγάλη η χάρη του. Βρε λέτε να τον πείραξε το νερό τον άνθρωπο και το ’ριξε στην πορτοκαλάδα; Και αυτός ο Καραμανλής βρε παιδάκι μου, τίποτα δεν κάνει. Όνομα και πράμα. Σαν τον άλλον. Άχρηστοι, παιδί μου. Και όλο τρέχει το παλικάρι μας να συγκαλέσει συσκέψεις στο γραφείο του άλλου του .. μην τον πω .. του Δέδε, που του την κάνει με το γάντι.

Ας είναι καλά αυτός ο ειδικός οικολόγος Μπούκλης (χωρίς μπούκλα το μουστάκι) που μαζί με τον Τατούλη (μεγάλη και πάλι η χάρη του) που έλυσαν το πρόβλημα άπαξ και δια παντός! Για την υγεία του Αλέκου, ρε γαμώτο.

Τι είπαν; Είπαν, όλα στο φως! Τώρα τι σχέση έχει το νερό με το φως, αυτοί ξέρουν. Υποψιάζομαι πάντως ότι το φως θα σκοτώνει τα κολοβακτηρίδια και κάνει το νερό καλό. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω τον του Διογένους τίτλο ότι όλοι αποφάνθηκαν ότι το νερό της Κορίνθου είναι πόσιμο. Εγώ είδα στην TV όλες τις δηλώσεις. Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Μόνο για φως μίλησαν. Έχω άδικο λοιπόν να υποψιάζομαι ότι με καμιά δεκαριά λάμπες στο διυλιστήριο θα λυθεί το κάθε πρόβλημα και θα γίνει καλά ο Αλεκούκος; Αυτό, μάλλον, το ‘ξερε, ο μέγας Διογένης και είδα και εγώ το φως μου.

Στο άλλο τώρα. Καλέ πήγατε στην πασαρέλα της Εθνικής Αντίστασης; Αυτής καλέ, που έγινε για τα παιδιά από τον Εμπορικό Σύλλογο; Εγώ πήγα. Οι μοντέλες και οι μοντέλοι, κουκλιά σκέτα, έδειχναν μοντελάκια για μεγάλους. Τώρα τι σχέση έχουν τα παιδιά, δεν ξέρω. Και όταν ρώτησα την προεδράρα (όχι σαν τον άλλον τον κακομούτσουνο), αυτός με κοίταξε λοξά και δεν μου απάντησε. Το πρόβλημα μου λύθηκε όταν είδα την Κατερίνα. Κουκλομοντελάρα! Άνοιξε και συζήτηση με κάτι παιδιά από την Πλατεία και κόντεψε να γίνει παιδική χαρά!

Αυτό που μου έκανε πάλι μεγάλη εντύπωση ήταν ότι στην συνέντευξη που πήραν μετά το σώου στις μοντέλες για την TV, όλες, μα όλες, είχαν να πουν και μια καλή κουβέντα για τον δήμαρχό μας! Βρε που τον ήξεραν όλες τον Αλέκο; Μήπως έκανε καμία δεξίωση υποδοχής με κέτεριγκ; Όταν ρώτησα δε την προεδράρα, πάλι με κοίταξε λοξά και δεν μου απάντησε! Και είναι και φίλος μου, αλλά .. σφήκα ο άτιμος! Με άφησε με την απορία.

Πάντως, είναι αλήθεια, ο Αλέκος έχει κόψει. Φταίει βέβαια και ο Φαρμάκης για αυτό. Τον τρέχει από δω και από κεί. Μια στα Καλάμια να μιλάει με τα αγάλματα, μια στα πανηγύρια από εδώ και από εκεί. Τον έχει τρελάνει τον άνθρωπο. Και τσούπ και από πίσω του να κάνει δηλώσεις. Είναι και ψηλός και ο Αλέκος δεν θέλει να βγαίνει δίπλα του στο γυαλί αλλά αυτός τον υπονομεύει. Όπου στήνεται και μιλάει ο Αλέκος αυτός μπαίνει στο πλάνο από πίσω του. Τάχα ότι μιλάει στο κινητό με τον Γιωργάκη ή τον πρόεδρο της Βουλής, τάχα ότι δίνει οδηγίες, πάντα όμως μέσα στο πλάνο. Και μου είπαν ότι ο Αλέκος τα έχει πάρει. Άσε το τελευταίο που έμαθα. Ζητάει, λένε, ο Φαρμάκης να κάνει μία, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, διαδραστική έκθεση και σώου, με τα ευρήματα από τον πυθμένα της μαρίνας!

Ποιάς μαρίνας; Το λιμάνι καλέ! Έτσι το λέει πλέον ο Διογένης! Μαρίνα! Και μην ακούσω κανένα να το λέει λιμάνι .. θα τσακωθούμε.

Ψάχει λοιπόν ο Φαρμάκης με τους δύτες, στα βαθιά και βρίσκει και τι δεν βρίσκει, στον πάτο του λιμανιού. Σόρυ, της μαρίνας. Τι λάστιχα παλιά, τι παλιοπάπουτσα, αρβύλες από παλιούς νεοσύλλεκτους του 6ου Συντάγματος Πεζικού, αυτοκίνητα από την εποχή της πλημμύρας, βάρκες χωρίς πανιά, τσιμεντομένους κατά τα πρότυπα της μαφίας σκελετούς παλιών εραστών που τους έριξαν οι απατημένοι σύζυγοι στη θάλασσα, κλεψιμέϊκα διάφορα από αυτά που πετάνε οι Πακιστανοί που ανοίγουν τα αυτοκίνητα στο πάρκιγκ του Θεάτρου και άλλα διάφορα.

Αυτά λοιπόν όλα, έμαθα ότι, ως κομμάτια συλλεκτικά, άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της πόλης, θα παρουσιαστούν με ειδικά φωτορυθμικά εφέ και ανάλογη μουσική υπόκρουση, από μοντέλες (τώρα που πήκαμε το κολάϊ) στα Περιβολάκια τον Νοέμβριο στην γιορτή για τον ένα χρόνο του καλλικρατικού δήμου Κορινθίων. Φυσικά θα χορέψουν συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων από τους πανευτυχείς συνενωμένους δήμους, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει η εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών και θα χαιρετήσει ο αντί του, κος Καρπούζης.

Αυτά εισηγείται ο Αντι-δήμαρχος και ο δήμαρχος τα παίζει! Πώς να μη κόψει;

Άντε βρε, και αν μάθω και άλλα θα σας πω.



Η Μία από τους Απέναντι.

1 σχόλιο:

Yank_o είπε...

Μου θυμίσατε τον τίτλο της ταινίας, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός. ΟΚ, για τη μαρίνα είπατε, ο κοντός καταλάβαμε ποιος είναι - ο Κλέαρχος όμως; Μόνο ετυμολογικά μπορώ να μαντέψω, "ο δοξασμένος άρχοντας".

Related Posts with Thumbnails