16/10/11

Οι «Αγανακτισμένοι» της Νέας Δημοκρατίας



 Ζούμε στη χώρα του παραλόγου .
Σ’ αυτή την χώρα που, ενώ όταν ήσουν μικρός είχες κερδίσει τον κουμπαρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την έκθεση σου για τα πλεονεκτήματα της αποταμίευσης, τώρα που έγινες μεγάλος, έγινες και κυβέρνηση, τρομάρα σου. Ψηφίζεις Νόμο για υποχρεωτική κατανάλωση, με την απειλή επιβολής προστίμου. Πέρα από παράλογα συμβαίνουν και τραγελαφικά πράγματα.

Γιατί τραγελαφικό είναι το θέαμα των κ.κ Μαρκόπουλου, Ντινόπουλου και Λικουρέντζου να ωρύονται στα κανάλια με εκφράσεις και ύφος που λίγο απέχουν από αυτό που λέμε του λιμανιού και να ζητούν εκλογές. Μόνο ''Ουστ'' δεν είπαν όπως γράφουν στα έντυπα τους, αναιδέστατα, ανιστόρητα και με κοντή μνήμη, οι νεολαίοι του κόμματος τους!


Οι επίπλαστα αυτοί «αγανακτισμένοι» της Νέας Δημοκρατίας, προσπαθούν ανεπιτυχώς μεν αλλά με απίστευτο θράσος να «εκφράσουν» και να κεφαλοποιήσουν σε ψήφους, το πραγματικά αγανακτισμένο κοινωνικό σύνολο. Μόλις οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις τους έδωσαν κάτι παραπάνω από το 20% ( μόνο δύο στους δέκα Έλληνες δηλαδή!) ξεσπάθωσαν ζητώντας μέσα από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ, τις εκλογές, να «εξαγνιστούν» για τα χειρότερα χρόνια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας, 2004-2009. (Με κλειστή τη βουλή για μήνες και  με το έτσι θέλω του Καραμανλή, με το Βατοπαίδι απείραχτο, με τους υπόλογους ελεύθερους, με τα σκάνδαλα Ζίμενς, με τη Φάνη και τον Αβραμόπουλο να σκορπούν δισεκατομμύρια  για να θυμηθούμε μερικά)
Και όχι μόνο αυτό. Ζητούν και ελπίζουν στην αυτοδυναμία η οποία αν δεν επιτευχθεί, απειλούν, με ατέρμονες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να το πετύχουν. Δεν τρέχει τίποτα, δηλαδή. Δεν ήταν αυτοί που μας έφεραν, με τα παιχνίδια τους στο πλέι στέϊσον, σε αυτό το χάλι. Ήταν άλλοι!
Δεν ήταν αυτοί που με τα στάζ και τους διορισμούς των δικών τους παιδιών έσπασαν μεν το σύστημα Πασοκ αλλά οδήγησαν τον κρατικό προϋπολογισμό στην αγκαλιά της τρόϊκα. Ήταν άλλοι!
 Δεν ήταν αυτοί υπουργοί της κυβέρνησης των διαδοχικών και συνεχόμενων σκανδάλων, ήταν άλλοι.

Βρε ποιόν δουλεύετε; Νομίζετε ότι ξεχάσαμε;

Θέλουν λοιπόν εκλογές. ΟΚ. Αν θέλουν και επειδή εμείς έχουμε να πληρώσουμε τα δικά μας χαράτσια, της δικής τους ανικανότητας, να βάλουν τα λεφτά των εκλογών από το δικό τους ταμείο, αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό που για κάθε ευρώ που χάνεται εμείς το πληρώνουμε μιάμιση φορά επάνω.
 Αρκετά μας έχουν χρεώσει.
Αυτό είναι πρόταση κ. Σαμαρά. Να πείτε στον κ Καρατζαφέρη, την κα Παπαρήγα, τον κ Τσίπρα και τα λοιπά παιδιά, να κάνετε ένα κοινό ταμείο και να σπονσονάρετε τις εκλογές. «Με την ευγενική χορηγία των κομμάτων μπλά μπλά», ξέρετε εσείς. Έτσι και αλλιώς πάλι η τρόϊκα θα βγει από τις εκλογές!

 Γιατί η τρόϊκα ήρθε για να μείνει και μάλιστα με την ίδια συνταγή. Όχι την δική σας. Αυτή την έχει απορρίψει εδώ και καιρό. Το ξέρετε και το ξέρουμε! Και ας είναι και ομοϊδεάτες σας! Μας ρίχνετε στάχτη στα μάτια ότι θα επαναδιαπραγματευτείτε ενώ ο Τόμσεν όλο χαμόγελα βγήκε από τα γραφεία σας και την παλάμη του κατακόκκινη από το χαστούκι που σας έδωσε. Το χάρηκε ο άνθρωπος. Εσείς όμως μούγκα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Δεν συναινούμε στην λάθος συνταγή, λέει ο πρόεδρος. Αντί να πει ναι, να πάρουμε τα λεφτά, να ζήσει ο κοσμάκης χωρίς το άγχος του τι θα πληρώσει αύριο και να δούμε μετά πως θα ισιώσουμε τα στραβά, αυτός διαφωνεί …στο αλάτι.
Οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί το είπαν και όλα πάνε καλά. Ο δικός μας κάνει αντίσταση και την πληρώνουμε εμείς σε χρήμα με έκτακτες εισφορές, φόρους στη ΔΕΗ και κόψιμο συντάξεων.

Μα αν αυτή η άρνηση (η προδοτική για τον λαό που λέει πολύ σωστά και το ΚΚΕ), δεν είναι από τα παράλογα και τραγελαφικά που συμβαίνουν σ’ αυτόν τον τόπο, τότε τι είναι; ''Εμ ψεύτης, εμ κλέφτης, εμ απανογώτερος'' έλεγε η γιαγιά μας (όχι του Φον)!

Ο Σαμαράς έχει όμως το θράσος να ζητάει να τον ψηφίσουμε. Αυτόν και τα γνωστά προσώπατα του άλλου συστήματος, της ΝΔ. Όχι αυτής του Καραμανλή. Άλλαξε η ΝΔ. Ο Καραμανλής δεν μιλάει και ο Αλογοσκούφης έφυγε! Τέτοια αλλαγή!

Αλήθεια γιατί δεν μας λένε με ποια πρόσωπα θα κάνουν (αν κάνουν) κυβέρνηση; Και αν έχετε ξεχάσει δείτε ποιοι κάθονταν πρώτη θέση κατάστρωμα στην ομιλία Σαμαρά στην ΔΕΘ. Εκεί θα θυμηθείτε πολλούς ξεχασμένους -από τον ορυμαγδό των σημερινών γεγονότων- πρώην πρωταθλητές (!) και επίδοξους σωτήρες της ΝΔ του κ Σαμαρά. Κατακαημένη πατρίδα!

Λίγη σοβαρότητα κύριοι της ΝΔ. Οι …κίες σ’ αυτόν τον κόσμο πληρώνονται, λέει ο λαός. Και εσείς μεν μπορείτε να σκέφτεστε πολλές, εμείς όμως, ο λαός, δεν έχουμε άλλα λεφτά να τις πληρώνουμε! Σοβαρευτείτε!



Οι Απέναντι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προβοκατόρικη πασοκιά αλλά δε βλέπω αντιδράσεις γιατί η αγκαλιά της Κίνησης Πολιτών είναι μεγάλη.

Ανώνυμος είπε...

Φυσική και Προβοκατόρικη απάντηση μονόφθαλμου. Όσο για την αγκαλιά της Κίνησης μάλλον εσύ φίλε την …ξέρεις καλύτερα.

Related Posts with Thumbnails