22/3/12

To δις, το τρις, το έλα να δεις



Λούμπας Χ 3

Δεν θα μιλήσουμε και πάλι για τον κ. Π. Λούμπα που απέτυχε, για τρίτη φορά να εκλεγεί ως Συνήγορος του Δημότη. Τα έχουμε πει άλλωστε όλα και πολλές φορές. Θα πάμε στην απέναντι πλευρά, αυτών που τον πρότειναν, γιατί η περίπτωση τους είναι αξιοπερίεργη αν όχι για ψυχίατρο που θεραπεύει εμμονές και μανιοκατάθλιψη.

Είναι γνωστή η φράση," το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού". Αν είναι έτσι, φανταστείτε το τρις εξαμαρτείν! Φανταστείτε με σημερινά δεδομένα τον χαρακτηρισμό  ενός άντρα που αμαρτάνει για τρίτη φορά. Είτε κάνει την επιλογή ή αφήνει να τον διαλέξουν. Το μυαλό μας κάνει σούζες.

Ειλικρινά, δεν θέλουμε να πιστέψουμε τίποτα, ούτε  θέλουμε να χαρακτηρίσουμε με κάποιο τρόπο, την κίνηση της δημοτικής πλειοψηφίας να ξαναπροτείνει τον ήδη δύο φορές αποτυχόντα υποψήφιο Συμπαραστάτη.

Σε  μια ολόκληρη πόλη με τριάντα πέντε χιλιάδες  κατοίκους, σε ένα  μεγάλο δήμο με εξήντα χιλιάδες κατοίκους, δεν βρέθηκε ούτε ένας, άλλος, να αντικαταστήσει μια από την αρχή δύσκολή και αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα; Τόσο μοναδικός και αναντικατάστατος είναι ο υποψήφιος;

Μήπως η δημοτική πλειοψηφία δεν το έψαξε καθόλου; Μήπως πίστεψε  ότι η τρίτη φορά θα ήταν πετυχεσιά; Ή μήπως βασίστηκε σε διαβεβαιώσεις κάποιων ή και άλλων , για μία «σίγουρα επιτυχημένη»  τρίτη απόπειρα; Αυτοί το ξέρουν.Για μας ο Τάκης Λ. είχε τις ίδιες πιθανότητες να  κερδίσει το Τζακ Ποτ.

Τι είναι αυτό που κάνει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα τόσο ιδιαίτερη και δελεαστική για την δημοτική πλειοψηφία ώστε να αγνοεί  τις επιπτώσεις της αποτυχίας; να αγνοεί δηλαδή το ρεζιλίκι, που λέμε απλά. Εικοσιπέντε άνθρωποι είναι, κανείς τους δεν το σκέφτηκε; Τι είναι αυτό που κάνει την επιμονή και το «δαγκωτό» δημόσιο του Δημητράκη;
Ξέρουμε μπήκε η άνοιξη, εποχή των ερώτων, αλλά τόσο πολύ;
Μήπως να ψάξουμε πιό βαθειά, στο υποσυνείδητο;  Στο ασυνείδητο;
Γιατί ξέρουμε πολύ απλά όπι άμα δοκιμάζεις παπούτσια και σε στενεύουν τα αγοράζεις;
'Αμα σου λένε "Μη....." και εσύ δεν ακούς  και τρως τα μούτρα σου, δεν φταις;


 Όσο και να το ψάχνουμε δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως στην σύγκριση μεταξύ αξίας και δεδομένων / πιθανοτήτων η πλάστιγγα έγειρε σε βάρος των δεύτερων.   Η έλλειψη πολιτικής κρίσης, μιας ακόμα σωστής πολιτικής κρίσης, φωνάζει από μόνη της.  Ό,τι και να είναι, ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.  Γιατί το τετράκις  εξαμαρτείν… αφήστε καλύτερα.
Χρεώνουμε άλλη μία αποτυχία στο κύκλωμα του δημαρχείου να συζητήσει, να ψάξει, να βρει έναν άνθρωπο να τον κάνει Συμπαραστάτη. Χρεώνουμε και εμμονή, και πείσμα  να θέλει να επιβάλει το δικό του. Επικίνδυνα πράματα.



Κορινθίων Βιος και Πολιτεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails