23/4/12

Τα εκλογικά μη.… σε απλή λαϊκή γλώσσα.


Το μπάμ, το σκάσιμο της φούσκας της εικονικής πραγματικότητας που ζούσαμε, ως κοινωνία, τα τελευταία χρόνια, ήταν εκκωφαντικό. Ήταν ηλεκτροσόκ που διαπέρασε το κορμί και το μυαλό του κάθε Έλληνα από το μικρότερο χωριό ως τις βίλλες της Εκάλης. Και ανεξάρτητα από ότι λένε οι τηλεοράσεις και το πολιτικό σύστημα, δημιούργησε μια άλλη κοινωνική πραγματικότητα που πλέον ούτε οι καλοπληρωμένες και στοχευμένες δημοσκοπήσεις δεν μπορούν να κρύψουν. Ο κοινωνικός μετασχηματισμός, βασικό κομματικό ζητούμενο της μεταπολιτευτικής περιόδου, ανασχηματίστηκε και πάλι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Μόλις σε δύο χρόνια. Πέρασε από την σιωπηλή, παθητική και καταναλωτική φάση στην διεκδικητική και σίγουρα δύσπιστη ως προς το σύστημα, αυτό το σύστημα που προκάλεσε το μυαλό του κάθε Έλληνα.

Όλοι πλέον ξέρουν. Έχουν άποψη. Έχουν πλέον εμπειρία. Έχουν καταλήξει στο απλό, στο πολύ απλό, δύο μόνο λέξεων που λένε  ¨φτάνει πιά¨.

Φτάνει πια τα λόγια τα ψεύτικα τα μεγάλα.

Να μην ακούμε Νεοδημοκράτη να λέει ότι για όλα φταίει το Πασοκ των δύο τελευταίων χρόνων και να ¨ξεχνάει¨, να εξαφανίζει ή να εξαγνίζει με παιδαριώδεις δικαιολογίες τις τεράστιες ευθύνες της, της προηγούμενης πενταετίας Καραμανλή.

Να μην ακούμε Πασόκο να λέει, έγιναν κάποια λάθη, κάποιες καθυστερήσεις, αλλά μνημόνιο και πάλι μνημόνιο γιατί δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Τα λάθη κύριοι εδώ πρέπει να πληρώνονται γιατί μια συγνώμη δεν φτάνει για την θηλιά που μας περάσατε στο λαιμό. Περάστε από το ταμείο.

Να μην ακούσουμε Κουκουετζή να λέει, έξω από όλα και επιστροφή στα κλαριά της ζούγκλας του υπαρκτού σοσιαλισμού του Στάλιν. Ο Στάλιν κύριοι έχει πεθάνει ακόμα και για την ίδια του την πατρίδα. Πότε θα καταλάβετε ότι το μοντέλο σας έχει πεθάνει προ πολλού.

Να μην ακούσουμε Συριζιώτη να λέει, δεν θα πληρώσουμε κανέναν γιατί είμαστε μάγκες. Μαγκιά κύριοι είναι να υπολογίζεις πρώτα από όλα τον αντίπαλο και την αντίδραση του και μετά να κάνεις την μαγκιά. Για αυτό και οι Μάγκες, αν θυμάστε έφερναν γύρω τον αντίπαλο πριν από κάθε κίνηση.

Να μην ακούσουμε Αριστεροδημοκράτη να λέει ήξεις αφίξεις. Καθάριες κουβέντες, σταράτες. Κουβέντες που να πατάνε στα πόδια τους, έχετε;

Να μην ακούσουμε Λαϊκοορθόδοξο να λέει, ναι στο πρώτο μνημόνιο και όχι στο δεύτερο. Η κωλοτούμπα είναι παιδικό παιχνιδάκι κύριοι.

Να μην ακούσουμε Συμμαχοδημοκράτη να λέει για την παρθενογένεση της Ντόρας.

Να μην ακούσουμε Πρασινοοικολόγο να μιλάει για πολιτική με ραπανάκια και θάλασσες που ανήκουν στα ψάρια τους.


Να μην ακούσουμε Χρυσαυγίτη να μιλάει για τάγματα ασφαλείας, στρατόπεδα συγκέντρωσης και χαρτιά κοινωνικών φρονημάτων. Αυτά τα ζήσανε οι παππούδες και οι πατεράδες μας και τα πλήρωσαν με τι αίμα τους. Ξεχνιούνται αυτά;

Φτάνει πια με τις ανοησίες.  Να ακούσουμε, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για εμάς τους  απλούς Έλληνες, πρόγραμμα και θέσεις για το πώς θα βρούμε και πάλι την εθνική μας περηφάνια. Να ακούσουμε ότι τουλάχιστον θα συνεργαστείτε, όλοι σας, για να βρούμε τον δρόμο μας. Τον δρόμο που θα μας βγάλει από το λούκι. Να μας πείτε πότε θα βγούμε από το λούκι. Μέχρι πότε και  πόσο θα το πληρώσουμε. Τι θα κάνουμε εμείς, τι θα κάνουν τα παιδιά μας. Να ακούσουμε ότι μαζί με τις συντάξεις και του μισθούς θα κατεβάσετε και τις τιμές στο γάλα το ψωμί, το κρέας, τα βασικά αγαθά της καθημερινότητας μας, για να γίνει η ζωή μας πιο ανθρώπινη. Να ακούσουμε πότε θα σταματήσετε τη δικτατορία των τραπεζών, της αγοράς, τα μονοπώλια των σουπερμάρκετς και πότε θα μας μετρήσετε σαν Ανθρώπους. Να μας πείτε πότε θα σταματήσει η ομηρεία 10 εκατομμυρίων Ελλήνων για 150 χιλιάδες ψηφοφόρων σας δημοσίων υπαλλήλων.  

Μιλήστε μας απλά, λαϊκά, ειλικρινά, χωρίς πρωτογεννή πλεονάσματα και δευτερογενείς ασυναρτησίες για τις οποίες κανείς σας δεν φταίει αλλά εμείς πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας, από αυτά που πλέον δεν έχουμε. Δεν έχουμε πια τίποτα κύριοι, δεν φοβόμαστε πια τίποτα, που θα ’λεγε και ο Καζαντζάκης.  Τις εκλογές θα τις κερδίσει αυτός που θα μας δώσει λύσεις, πραγματικές και εφαρμόσιμες. Αυτός που θα μας δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα εξόδου από την μιζέρια. Αυτός που θα μας περιγράψει με λεπτομέρειες του πως θα είναι η ζωή μας μέχρι να βγούμε από την κρίση. Απλά και καθαρά.

Οι Απέναντι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails