30/4/12

Τόλμη και Γοητεία αλά ελληνικά

                   Το  κάθε πρόσωπο της φωτογραφίας είναι ένα πολιτικό πρόσωπο.Κάντε το κουίζ

Λοιπόν φίλοι, τούτες οι εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτό το σήριαλ που παίζεται από το 1987 , όταν είμαστε μικρά, «Τόλμη και Γοητεία». Καθαρή αμερικανιά με τον Ριτζ, τη Μπρουκ, το Θορν, τη μάνα Στέφανι, τον πατέρα Έρι, τις καμαριέρες και τα στελέχη, τους δύο μεγάλους οίκους μόδας τους Φόρεστερ και τους Σπέκτρα.
Έρωτες, λεφτά, μεγάλες οικογένειες, μοιχεία, ίντριγκες, δολοπλοκίες, μεγάλα σπίτια, μεγάλα φαγοπότια. Απ’ότι  ξέρουμε το σήριαλ παίζεται ακόμη στην ΕΤ3.
Στην ελληνική πολιτική ζωή οι δύο οίκοι ανταγωνίζονται  να κατακτήσουν τον κόσμο της πασαρέλας και τίποτε παραπάνω. Για να γίνει αυτό χρειάζονται και τα ΜΜΕ. Ο κόσμος της μόδας έχει ανάγκη τα ΜΜΕ. Τα πληρώνει να γράφουν και να φωτογραφίζουν. Οι μικροοίκοι  αποκάτω αγωνίζονται να βγει καμιά αλήθεια προς τα έξω αλλά αγνοούν ότι οι μεγάλοι οίκοι είναι καλά διασυνδεμένοι με το μεγάλο  διεθνή οίκο των χρηματιστών, των τραπεζιτών και των φραγκάτων.
Διαβάζοντας μέσα στις γραμμές των δικών μας ΜΜΕ καταλαβαίνεις ποιος τα παίρνει από ποιόν, ποιος τα δίνει σε ποιόν, ποιος δουλεύει ποιόν. Γοητεύει ο ένας στα χωριά, σηκώνει στην πλάτη του το κόμμα ο άλλος, σταθερή αξία ο τρίτος, την  Χ. εμπιστεύονται οι κάτοικοι της Άνω Μηλίτσας, έγινε δεκτός με ενθουσιασμόο Ψ (στο καφενείο που ζα΄λισε τον έρωτα στους παπούδες που πάιχανε πρέφα).
Ο  πρώην μεγάλος του υπουργείου τρώει τα λυσακά  του να ξαναβγεί αλλά δεν τον πιστεύουν πια ούτε στη γειτονιά του. Οι Κατερίνες στο Πασόκ έγιναν δύο μοντελάκια ανοιξιάτικα. Οι ίντριγκες λένε πως ένας ή κανένας θα είναι ο βουλευτής του Πασόκ. Τα μαχαίρια είναι μεγάλα και κοφτερά. Ο έρωτας του Παναή με το δημαρχείο τέλειωσε διότι το δημαρχείο ψηφίζει Κατερίνα Α’ και Χιλιομόδι  εκεί που δεν περνάει. Ξέρουμε εμείς από υποθέσεις Φόρεστερ. Ο πρώην βουλευτής που άφησε τόπο στα νιάτα σίγουρα στηρίζει τον μεσήλικα λόγω χωριού και το είπε για ξεκάρφωμα. Τους άλλους τρεις μάλλον τους έχουν ξεχάσει στο ντουλάπι οι Πασόκοι.
Στο Σύριζα αναβρασμός γυναικείας πρωτοβουλίας με το μισό συνδυασμό της Κίνησης Πολιτών στο ψηφοδέλτιο και ότι περίσσεψε πήγε στον Κουβέλη. Αλλά βρε κορίτσια, βάλτε κάτι πιο σικ πάνω σας και μια στέκα στο μαλλί γιατί οι Κατερίνες εδώ έχουν το πάνω χέρι. Τι απροσεξιά είναι αυτή και στηνόσαστε κέντρο γωνία που περνάει τόσος κόσμος ; Το έχουμε ξαναγράψει για τις Κινησούλες και δεν είναι καθόλου ρατσιστικό. Σας θέλουμε σε αρμονία με το μυαλό σας, μας αρέσει το ωραίο.

Ο ωραίος Γιάννης του Καμμένου, πήρε τη σκυτάλη από  τον ωραίο αδελφό που ήταν με τον Τατούλη  και κάτι πρόεδρο τον έκανε. Μας στέλνει μηνύματα σε δελτίο τύπου ακόμα και όταν πάει στο περίπτερο. Τους άλλους δεν τους ξέρουμε.
Στη ΝΔ ο μικρός Χρίστος  φιγουρίνι σινιέ, λένε πως εντυπωσιάζει. ’Άμα είχαμε και εμείς μπαμπάκα το μπαμπά του και όχι εργάτη σε εργοστάσιο, θα εντυπωσιάζαμε το ίδιο. Με μηχανισμό έτοιμο σε όλο το νομό, με γραφείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών έχει το πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν αρέσει στους ΝΔίτες που είναι εργάτες του κόμματος χρόνια. Ο μεγάλος της νομαρχίας δουλεύει νύχτα γιατί τη μέρα είναι τα πράγματα δύσκολα  και μας κότσαρε και ένα γενικόλογο διάγγελμα στη Σφεντόνα. Ακολουθεί ο Πέλοψ Κορίνθου που μας έχει πήξει στο χαρτί και το σταυρό. Ο φωνακλάς Θανάσης παλεύει με τις κορώνες του. Η Νανά σχεδόν αθόρυβα κάνει το δικό της αγώνα. Ο βουλευτής Κώστας έχει ψηλώσει δύο πόντους  από τότε που κέρδισε τη δίκη με τον Πνευματικό και βαδίζει με τη σιγουριά του τροπαιοφόρου. Εκείνο το άλλο  παιδί ο δικηγόρος δεν ξέρουμε τι κάνει. Με κόλπο ο Αντωνάκης έβαλε τη Μαρινέλλα στο επικρατείας για να μη βγει από τον αγώνα της ΝΔ και να τρέξει με τους δικούς της για το κόμμα. ’Έξυπνο δε λέμε, αλλά το κορίτσι έμπλεξε και δεν μπορεί να κάνει πίσω παρά την πίκρα. Ο Στέλιος εμπνέεται για περισσότερη ποίηση και αυτό είναι καλό για τον τοπικό πολιτισμό.
Για τους άλλους συνδυασμούς δεν ξέρουμε πολλά αλλά θα μάθουμε. Ακούσαμε κάτι παιδιά στα κανάλια με ωραίο λόγο και παρουσία. Προτείνουμε να τους ψηφίσετε αν θέλετε να τιμωρήσετε το σήριαλ που παίζεται 25 χρόνια τώρα. Το σήριαλ πρέπει να τιμωρηθεί  και μάλιστα με μαστίγιο. Οι ηθοποιοί του – τι λέξη και αυτή- δεν δίνουν δεκάρα για τον πόνο σας, για το αν έχετε να φάτε, αν έχετε δουλειά ή φάρμακα, αν θα πηδήξετε μια μέρα από την ταράτσα σας. ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ.
Κόψτε αυτό το θράσος, κόψτε το σήριαλ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ, ψηφίστε νιάτα και ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Αλλιώς χαθήκαμε και πάει και η χώρα αν την αφήσουμε στα χέρια τους. Εμείς πιστεύουμε πως ακόμα μπορούμε σαν Έλληνες να τους δώσουμε μια κλωτσιά, μη μασάτε με την απειλή της ακυβερνησίας, μόνο να κυβερνήσουν θέλουν και να μας πιούν το αίμα.
Ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης, ο Αντωνάκης  έχουν τις άκρες τους για μια ζωή χαρισάμενη και ξεκούραστη αφού ποτέ δεν δούλεψαν αλλά μας δούλεψαν ψιλό γαζί. Πριν από λίγο ο Χάρυ Κλυν είπε στην Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ:
"...μια ενδεχόμενη ανατροπή -επανάσταση κλπ θα είναι πραγματικά μια δύσκολη κατάσταση. Αυτή η κατάσταση όμως μπροστά στο τι έχουμε να ζήσουμε αν παραμείνουν οι ίδιοι (πασοκ-νδ) σε εξουσία κ συνεχίσουν την πολιτική που εφαρμόζουν, θα είναι καλοκαιρινές διακοπές..."
Αποφασίστε τι θέλετε επί τέλους.
(Συνεχίζεται)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δύο δια 114 ίσον 50% ;

Related Posts with Thumbnails