5/5/12

Τράτζικ! Έχουν ξεφύγει …!


Να που διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα βλέπαμε πλαστικά σημαιάκια, ανοιχτές συγκεντρώσεις, συνθήματα και κενού περιεχομένου λόγους από μπαλκόνια. Συντεταγμένη εκτόνωση, χωρίς γιαούρτια και μούντζες, των αγανακτισμένων. Πως λένε το χούι βγαίνει τελευταίο;

Ρε ποιο μνημόνιο, ποια Ευρώπη, ποια κρίση, ποια τρόϊκα. Τα 50 εκατομμύρια των προβλεπομένων εκλογικών δαπανών, ήδη έγιναν 100! Αθάνατο εκλογικό πνεύμα. Φανταστείτε να πάμε και σε δεύτερες εκλογές τον Οκτώβριο. Ξηλωθείτε.


Μας το λέγαμε και δεν το πιστεύαμε. Ο Αντώνης είναι κόγκας. Μη του καρφωθεί στο μυαλό. Του έχει καρφωθεί η αυτοδυναμία. Την βλέπει εκεί που δεν υπάρχει και την ζητάει από τους νεοδημοκράτες που … δεν τον θέλουν! Για αυτό και δεν ξεκολλάει από το 20%. Είναι πολύ απλό. Θα καταρρίψει το αρνητικό ρεκόρ του Κωστάκη. Και μετά ο Κωστάκης θα γυρίσει να σώσει την παράταξη. Διαβολικό σχέδιο. Για αυτό δεν μιλάει ο Κωστάκης, χρόνια τώρα.

Ο Αντώνης θέλει να γίνει χαλίφης. Άλλο κάρφωμα. Θα μπορούσε λέει να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο. Το ανέβαλλε όμως, γιατί έκανε κρύο. Τώρα είναι η ώρα. Γιατί η ανάπτυξη ποτέ δεν έρχεται χειμώνα. Είναι καλοκαιρινή τύπισσα. Ο Αντώνης όμως βλέπει μπροστά. Τρία χρόνια μπροστά. Τουλάχιστον. Τώρα πως καταφέρνει και δεν μιλάει για το τι θα γίνει με τα μέτρα του Ιουνίου, Ιουλίου κλπ και περνάει στην ανάπτυξη που θα έλθει τρία χρόνια μετά, μόνο αυτός  το ξέρει. Μερβεγιέ! Και μερβεγιέ γιατί υπάρχουν ακόμα κάποιοι που τον πιστεύουν.

Όμως και ο Βαγγέλης βλέπει μπροστά. Και αυτός στα τρία χρόνια. Μόνο που αυτός βλέπει και το μονοπάτι. Βλέπει και το πώς θα το περπατήσουμε. Το πρόβλημα με τον Βαγγέλη είναι πως τώρα που ξεκαθάρισε στο μυαλό του τα πράγματα, είναι πολύ αργά. Οι υπογραφές αυτού του ίδιου και των συντρόφων του έχουν πέσει. Και πάσα απομάκρυνση εκ του ταμείου … πληρώνεται. Και πληρώνεται με μόνεϋ και όχι με συγνώμες.

Το πρόβλημα όμως του Βαγγέλη δεν είναι το πρόγραμμα. Μοιάζει να είναι καλό. Ρεαλιστικό. Το πρόβλημα είναι ότι, Βαγγέλη άργησες. Άργησες πολύ. Και δεν πιστεύουμε να πιστεύεις ότι με τα εναπομείναντα συντρόφια που φιλάνε τις κατουρημένες ποδιές των συνδικαλιστών για ένα, έστω και ένα εδώ που φτάσαμε, ψιφουλάκι, θα μπορέσεις να κάνεις κάτι γι α την αναδιάρθρωση του κράτους. Κανείς σοβαρός πασόκος το πιστεύει. Ούτε και εσύ. Για αυτό και ζητάς συστράτευση δεξιά και αριστερά. Δεν είν’ κακό!

Το κακό είναι ότι το μάρμαρο γράφει ΓΑΠ και με αχνά γράμματα Σημίτης. Και το μάρμαρο πληρώνεται, Βαγγέλη. Το δικό σου όνομα, ως προέδρου, θα καταγράψει η ιστορία για το αρνητικό ρεκόρ του Πασοκ.

Λύθηκε, επί τέλους, η απορία του παππού, που πέθανε με το ερώτημα, αν έπαιρνε μέρος το ΚΚΕ στις εκλογές  πριν τον ανταρτοπόλεμο και τις κέρδιζε τι θα έκανε. Το είπε η Αλέκα  65 χρόνια μετά. Θα κατέθετε την εντολή και θα καλούσε τον λαό … να καταργήσει την κυβέρνηση του ΚΚΕ! Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες…  τον ανταρτοπόλεμο δεν τον γλυτώνουμε με τίποτα. Άντε τώρα να πείσεις τους εργαζόμενους ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι χαμένη από χέρι. Άντε να πείσεις ότι η λύση στα προβλήματα και στα μεροκάματα των εργαζομένων είναι να … καταργήσεις αυτά τα προβλήματα και να … βάλεις στο μυαλό σου άλλα προβλήματα, διαφορετικά.

Όμως το ΚΚΕ δεν είναι κολλημένο. Αλλάζει. Εκσυγχρονίζεται. Ναι. Κατάργησε την λέξη πλουτοκρατία από το λεξιλόγιο των εκλογών. Δεν μιλάει πιά για την ντόπια πλουτοκρατία, γιατί απλά δεν υπάρχει. Μιλάει για την ιδιοκτησία του πλούτου που παράγει η εργατιά και που πλέον πρέπει να περάσει στα χέρια της. Αυτό και αν είναι ανανέωση.
                                         Στις εκλογές συμμετέχει και η Ντόρα
                                         Φωτογραφία από λάστ γίαρς που η Ντόρα ήταν ΝΔ και τη
                                             στήριζε ο κύριος με το μουστάκι.Παλιά......

Ξύπνησε και ο Αλέξης και πίσω από τις λέξεις, …βρήκε και αυτός την λέξη χαλίφης. Χαλίφης σε ένα αριστερό τσαμπουκά χαλιφάτο, με την αριστερά να απέχει! Πάντως να ομολογήσουμε ότι τάραξε τα νερά ο Αλέξης με την πρόταση του. Απομυθοποίησε ένα χώρο από τα αριστερά του Πασόκ μέχρι τα Μ-Λ/Λ-Μ. Χάρη στον Αλέξη, τέρμα πια η ανευθυνότητα της αριστεράς. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Και παρακάτω το χάος. Η ήρεμη δύναμη του Κουβέλη. Το χέρι χέρι (με τον Παπαμηχαήλ και την Βάνα) του Καρατζαφέρη, το χαμόγελο (ρε τι μας θυμίζει, τι θυμίζει;) της Ντόρας, το κρυφονεοπασόκ της Κατσέλη με τζακποτ Καστανίδη, τα ραπανάκια των Πράσινων, οι σβάστικες των νεοναζί και τα οικογενειακά κόμματα των 40-50 ψήφων.
Θα ασχοληθεί με τον πολιτισμό!

                                                          Αναπλήρωση του Βορίδη;
Α! Ξεχάσαμε τον μπουμπούκο. Τι να κάνει αυτό το παλληκάρι που μας έδωσε και το Λιμάνι; Τι

Χιούμορ κάνουμε. Μαύρο χιούμορ για να κρύψουμε την απελπισία μας. Να κρύψουμε τον θυμό μας που τέσσερεις μέρες πριν τις εκλογές άκρη δεν βρίσκουμε με το πολιτικό μας σύστημα. Κάνουμε μαύρο χιούμορ για να καλύψουμε την αγωνία μας για το αύριο μας. Την Κυριακή πάντως όπως και να είναι ο λαός θα μιλήσει. Μακάρι ο Θεός της Ελλάδας να φωτίσει τα μυαλά των πολιτικών μας να διαβάσουν σωστά τη λαϊκή εντολή. Μέχρι εκεί φτάνουμε, να επικαλούμαστε τον Θεό!

                                             
   Οι Απέναντι

 με αναδρομή σε παλιές φωτογραφίες  του μπλόγκ και μερικές νέες δανεικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails