20/6/12

Με αίσθηση ανακούφισης όπως κάθε (καλός) Ευρωπαίος




Με τα βλέμματα του Κόσμου επάνω μας κάναμε και εκλογές. Και τι κάναμε; Αντιστρέψαμε το δίδυμο. Από Πασόκ – ΝΔ το κάναμε ΝΔ – Πασόκ.  Άλλαξε ο Μανωλιός και αντί για πράσινο μπλουζάκι φόρεσε το γαλάζιο. Ρε, τι κατόρθωμα!

Λυπηθήκαμε και τον Αντώνη και είπαμε να τον κάνουμε και αυτόν Πρωθυπουργό, να του περάσει η ζήλεια. Θα τον πληρώσουμε κάτι πάρα πάνω, σαν τον συγκάτοικο του τον Γιωργάκη, αλλά τι στην ευχή τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα;

Κάνε το καλό, που λέει ο λόγος και ξέχασε την κωλοτούμπα. Γιατί από κωλοτούμπες ο Αντώνης …. πρώτος. Μετράτε; ΟΝΕΔ – Βουλευτής ΝΔ – Υπουργός – Ανεξάρτητος – Πολιτική Άνοιξη – Άνεργος – Κλάψας – Επανακάμψας – Υπουργός – Αρχηγός – Αντιμνημονιακός – Μνημονιακός – Συνκυβερνών / Αντιπολιτευόμενος – Αποπέμπων και αναιρών την αποπομπή – Αντιδραστικός για τα μέτρα και υπογράφων φαρδιά πλατιά για την τήρηση τους. Ένας γνήσιος Αθηναίος από την Μεσσηνία. Μεσι – νία, καταλάβατε; Μέσι – νία.



Οι συνεταίροι μας στην Ευρώπη, μας παρακολουθούσας με κομμένη την ανάσα μη και βγάλουμε τον ακατανόμαστο. Επειδή όμως η ευρωπαϊκή πολιτική ηθική είναι υψηλού επιπέδου, δεν έλεγαν τίποτα. Δεν ήθελαν οι άνθρωποι να επέμβουν στα εσωτερικά μας και το ‘χαν ρίξει στην μούγκα και τα λεξοτανίλ.
Μόνο αυτή η Bild έγραψε να ψηφίσουμε « από όλο το αναξιόπιστο πολιτικό μας σύστημα εκείνο το κομμάτι του που λέει ναι στο μνημόνιο»! Και ούτε ένας από τους αναξιόπιστους δεν είπε κουβέντα.
Και η γερμανική Financial Times έγραψε εντολή να μην ψηφίσουμε τον λαοπλάνο. Ποιόν; Μα αυτόν τον νεαρό, τον Συρι-τάδε πως τον λένε … αλλά δεν τον λέμε.
Γιαβόλ χερ Κομμαντάντ !!! Νίχτ σύριζεν.

Για την Bild δεν είναι η πρώτη φορά. Η Financial Times όμως την πάτησε. Προβοκάρισαν τον Σαμαρά επειδή ήθελαν τον Τσίπρα! Κύριε ελέησον. Η FT Σύριζα!

Ήδη μετά τις 6 Μαΐου οι Ευρωπαίοι συνεταίροι μας κατάλαβαν ότι τα μέτρα που μας επέβαλαν δημιουργούσαν προβλήματα και αποφάσισαν να μας βοηθήσουν. Το κουιντέτο Ρομπάι – Μπαρόζο – Γιούνγκερ – Ρεν και Ντράγκι, εν χωρώ, μας έλεγαν να τηρήσουμε τις υπογραφές μας (αυτές τις υπογραφές που εθελοντικά έστειλαν οι Σαμαροβενιζέλοι) και τις δεσμεύσεις μας. Μη χάσουν κάνα ευρώ οι ευρωλιγούριδες. Να πληρώσουμε πρώτα, ανεξάρτητα από αν έχουμε ή δεν έχουμε και μετά θα μας δώσουν την ανάπτυξη και τις δουλειές. Το 2021 είναι κοντά. Πρέπει όμως πρώτα να γίνουμε Βουλγαρία. Πέθανε εσύ αγά μου και θα σε κάνω άγιο…….



Όχι δεν μας εκβίαζαν. Απλά περιέγραφαν πως θα ήταν η κόλαση της δραχμής όταν θα μας έδιωχναν από τον παράδεισο του ευρώ. Και ας μη ξέρουν και οι ίδιοι αν θα υπάρχει ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Τέτοιο φτύσιμο.



Και εμείς, ως ψηφοφόροι, κάναμε αρκετή ομφαλοσκόπιση.
Θυμηθήκαμε ή μάλλον έντεχνα ξεχάσαμε, τον Αλμούνια. Ναι αυτόν τον καράφλα Ισπανό που επί Καραμανλή τότε μας έλεγε ότι δεν πάμε καλά. Τον βρίζαμε τότε και είχαμε δίκιο. Με την ΝΔ όλα πήγαιναν καλά. Το Πασοκ έφερε τα πάνω κάτω. Και φταίει και ο Συριζα. Η ΝΔ είχε δίκιο και την
ξαναψηφίσαμε για να μας σώσει.

Θυμηθήκαμε τον Γιωργάκη που και αυτός μας έσωσε τόσες και τόσες φορές από τον Τιτανικό. Τον Γιωργάκη που πήρε την ΝΔ από τα τάρταρα και την έφερε σε μόλις δυόμιση χρόνια στην εξουσία. Ναι αυτόν που παρεμπιπτόντως ήταν αρχηγός του Πασόκ του 43%, και το έφτασε στο 12% ! Ναι, μεγάλος αρχηγός και σωτήρας. Το μόνο κακό που έκανε ο ΓΑΠ είναι ότι έβαλε τον Βενιζέλο σε υποχρεωτική γυμναστική, να τρέχει και να μη φτάνει. Θα αδυνατίσει το παλικάρι να προσπαθεί να βοηθήσει την ΝΔ να συνεχίσει το έργο της διάσωσης που ο ίδιος ξεκίνησε από πέρσι τέτοια εποχή.

Η ΝΔ είχε δίκιο και την πήραμε σοβαρά την σύσταση της Αλέκας να διορθώσουμε την ψήφο μας και είπαμε να επιβραβεύσουμε τα χαστούκια του Κασιδιάρη.

Μελετήσαμε τις 1000+1 συνιστώσες του Σύριζα που παρά το χαμόγελο του Αλέξη δεν έπεισαν ότι μπορούν. Είδαμε τον Φώτη τον Καμένο τον Καρατζαφέρη και τον Τζίμερο και ….  ψηφήσαμε, μία από τα ίδια !!! Εκλογές τέλος. Μέσα τα κεφάλια τώρα. Μέσα στην τσέπη και η αξιοπρέπεια μας.

Κακόμοιρε Έλληνα, να μην απορήσεις αν μετά από μερικούς μήνες δούμε σε καμία ισπανική λαϊκή κανένα Σπανιόλο να λέει : Presidente Samaras ??? Ναααα τώρα !!!!!!!!!



Οι Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails