25/10/12

To παρεάκι


Το Παρεάκι.

Για το επίπεδο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου έχουμε ξαναμιλήσει. Το παρεάκι  της Κολιάτσου βρίσκεται συχνά πυκνά και τα λέει. Τα Αλέκο, Κώστα, Μήτσο πάνε και έρχονται από το προεδρείο προς τους συμμετέχοντες και αντίστροφα. Καμία ιεραρχία, κανένας θεσμοθετημένος ρόλος, καμία αίσθηση σοβαρότητας. Το παρεάκι σε σύναξη. Λέγεται ότι η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο «οικεία» όταν λείπει η τηλεόραση (αν και αυτό τελευταία δεν αποτελεί και σοβαρό εμπόδιο) και οι δημότες που συνήθως δεν παρίστανται. Στο μπαράκι της Κολιάτσου, λέγεται ακόμα ότι, πέρα από καφέδες και λοιπά σνάκς κυκλοφορούν ενιότε και ανά περίπτωση, φιάλες με ουίσκι  και άλλα αλκοολούχα, για «ημετέρους» και «αντιπάλους».  Ο πρόεδρος διευθύνει την όποια συζήτηση με μαεστρία.   –Κάτσε κάτω ρε Κώστα  (Κώστας είναι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ.Γιώτης) ή απευθυνόμενος σε δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, - Τι είναι αυτά που λες. Και τι μπορούσε να κάνει ο Αλέκος και δεν το έκανε (Αλέκος είναι ο δήμαρχος Κορινθίων κ.  Α. Πνευματικός.)

 Όλοι ίσοι και όμοιοι. Και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι σαν πρόεδρος  ποδοσφαιρικής ερασιτεχνικής ομάδας ή τοπικού συλλόγου ορεινού χωριού. Πρόεδρος που δεν θυμάται ότι εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, να προεδρεύει ολόκληρου του συμβουλίου και όχι να αναγορεύει εαυτόν σε φωνακλά υπερασπιστή του εκ δεξιών του δημάρχου όσο φίλος του (και συνδήμαρχος )και αν είναι. Και το περίεργο είναι ότι η τουλάχιστον αντιδεοντολογική στάση του αυτή, δεν προκαλεί κανενός είδους διαμαρτυρία από την αντιπολίτευση. Το έχουν συνηθίσει. Εξάλλου στις παρέες δεν υπάρχει παρεξήγηση, δεν υπάρχουν θεσμοί, δεν υπάρχουν τίτλοι, δεν υπάρχει γραμματική με πληθυντικό, δεν υπάρχει σαβουάρ βίβρ.

Υπάρχει τροποποιημένο βέβαια εκείνο το παλαιοκομματικό « … σύντροφε Αντρέα πρόεδρε ...» ! Υπάρχει η γνωστή και μη εξαιρετέα, άποψη : ‘ντάξη μωρέ μ@@@@@, κορθιώτες είμαστε, … θα τα βρούμε ! Υπάρχει η ισοπέδωση … για το καλό της πόλης. Μάγκες όλοι!

Και αν για το δήμαρχο αυτά τα παραπάνω είναι πταίσματα, εντύπωση μας κάνει  η ταυτοποίηση σε αυτό το κλίμα των κ. Γιώτη και Χριστάκη. Μας έκανε τόση εντύπωση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τόσο  η φράση το κ. Γιώτη « ελάτε αύριο να με κεράσετε ένα καφέ να σας εξηγήσω…» όσο και οι «διδασκαλικού» τύπου επεξηγήσεις του κ.Χριστάκη περί αγωγών και δικτύων!

Να πιστέψουμε κύριοι ότι έχετε πέσει στην λακούβα του δημάρχου;

Αν ναι (που μάλλον ναι) κρίμα.

Οι  Απέναντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails