11/1/13

Θεός φυλάξοι!

 
 
« Στον μεγαλύτερο δήμο, αυτόν της πρωτεύουσας του νομού, ο πρώτος που έσπευσε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ήταν ο σημερινός δήμαρχος Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος και το 2014, για μια τρίτη θητεία. Για καιρό υπήρξε μία αμφιβολία για τις προθέσεις του σημερινού δημάρχου. Από την μια μεριά η κόπωση από τις δυο θητείες, από την άλλη η συρρίκνωση έως και εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ έφερναν τον δήμαρχο να ζυγιάζει τις καταστάσεις, από την τρίτη οι φιλοδοξίες να μεταπηδήσει σε άλλο πολιτικό επίπεδο του γεννούσαν αμφιβολίες αν θα μείνει στην αυτοδιοίκηση.
Ο ίδιος διατείνεται πως τα ταμεία του δήμου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πως έχει μπροστά του μια σειρά από έργα ουσίας, αλλά και «βιτρίνας» που θεωρεί ότι θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή του. Από τα έργα ουσίας το σημαντικότερο είναι η ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος εντός του σχεδίου πόλεως και η διαδικτύωση των συστημάτων ύδρευσης όλου του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων (που θα φέρει πόσιμο νερό σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο). Επίσης, η ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας στο πρώτο Λύκειο, το νέο σχολικό συγκρότημα νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο στον Αγιώργη, το δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου, κ.ά.
Από τα έργα «βιτρίνας» η παρέμβαση στην Εθνικής Ανεξαρτησίας ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ξεκινήσουν τα συμπληρωματικά έργα του Ξηριά (εγκιβωτισμός, πεζογέφυρα κ.λπ). Σημαντικό ρόλο θα παίξει ακόμα η αναβάθμιση του χώρου στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ και η ανάληψη της διοίκησης του λιμανιού. Αν όλα αυτά εξελιχτούν θετικά εντός του 2013, τότε ο δήμαρχος πιστεύει πως θα καταφέρει να ξανακερδίσει τις εκλογές.», γράφει ο Πολίτης της Κορινθίας.
 
Κύριε Γουγά μας. Σε ένα δήμο που θα ξεκινά από τους Αγ.θεοδώρους και θα φτάνει στο Βραχάτι και από τα Πίσσια μέχρι τουλάχιστον το Αγγελόκαστρο, το να δούμε και πάλι δήμαρχο τον Αλέκο αποτελεί σενάριο άρρωστου μυαλού!
 
Τώρα, αν ο Αλέκος πιστεύει ότι, με τρία σχολεία γύρω γύρω από την Κόρινθο, δέκα χιλιόμετρα σωλήνες του νερού (με νερό άγνωστης προέλευσης και ποιότητας) και πολυέξοδες βιτρίνες (που εμείς πληρώνουμε εν μέσω κρίσης) τύπου Ξηριά, πεζοποδηλατογέφυρας, βαψίματα του σταθμού του ΟΣΕ και ανάληψη –sic- της διοίκησης του λιμανιού, θα μπορέσει να γίνει και πάλι δήμαρχος κοντά 80χιλιάδων Κορινθίων, ε ας το πιστεύει!
 
Από την άλλη σκεπτόμαστε ότι, οι της ομάδας που κερδίζει και δεν αλλάζει, κκ Φαρμάκης, Ντιγκιρλάκης, Μελέτης, Χασικίδης, Χατζής,Καμπούρης  χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης και αναγνωρισιμότητας τόσο από τους σημερινούς όσο και από τους υπό συνένωση δημότες από το Λουτράκι και το Βραχάτι, εκτίμηση που σίγουρα θα μεταφραστεί σε κάτι.
Τώρα ψήφοι θα ’ναι, κάτι άλλο θα ‘ναι ποιος ξέρει!
Η κάλπη και μπάλα είναι π… και γένους θηλυκού. Και γεννά, κ Γουγά μας. Μόνο μη, με την κάθοδο του Αλέκου, γεννήσουν τίποτα … χρυσά αυγά … γιατί τη βάψαμε!
 
Αλλά ας σοβαρευτούμε κ. Γουγά μας. Αν τα πράγματα είναι όντως έτσι όπως τα περιγράφετε, δεν λέτε καμιά κουβέντα εκεί στο ΥΠΕΣ να λυπηθούν τους κακόμοιρους τους Λουτρακιώτες και τους Βραχατιώτες και να μη τους αναγκάσουν να πιούν το πικρό ποτήρι της τρίτης θητείας του Αλέκου; Εμείς ως παλιοί Κορίνθιοι, ήθελες τα και παθέστα, το πίνουμε τόσα χρόνια τώρα. το έχουμε –μαζοχιστικά- συνηθίσει πια. Αυτοί οι άμοιροι τι φταίνε;
 
Το μόνο πάντως σίγουρα κ. Γουγά μας είναι ότι οι αγώνες μέχρι παραίτησης, του κ Σταυρέλη και τα μαύρα πανώ του Αλέκου και του Γιώτη για το πέρασμα του Ισθμού στον δήμο Κορινθίων, θα δικαιωθούν τελικά!Και δεν θα έχει βοηθήσει ο Μπεγλίτης και η Κάθριν! Κάτι είναι και αυτό!  

Οι Απέναντι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails